LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2016 17:03

Έφηβη καρκινοπαθής καταψύχθηκε με την ελπίδα να “αναστηθεί”

14χρονη με καρκίνο σε τελικό στάδιο, πέτυχε δικαστική μάχη, λίγο πριν το θάνατό της, να της δοθεί άδεια να διατηρήσει το σώμα της στην κατάψυξη, ώστε να "επιστρέψει" στο μέλλον και να θεραπευτεί.

14χρονη - καρκινοπαθής

Μια 14χρονη κοπέλα από τη Βρετανία που έχασε τη ζωή της από καρκίνο πέτυχε για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της χώρας να της δοθεί δικαστική άδεια να παγώσει κρυογενετικά το σώμα της ώστε να μπορέσει να επανέλθει στη ζωή στο μέλλον με την ελπίδα ότι θα έχει βρεθεί η θεραπεία για την ασθένεια που της έκοψε το νήμα της ζωής της.

«Μου ζητήθηκε να εξηγήσω γιατί θέλω να ικανοποιηθεί αυτό το ασυνήθιστο αίτημά μου. Είμαι μόνο 14 ετών και δεν θέλω να πεθάνω αλλά ξέρω ότι αυτό θα συμβεί. Με το να διατηρηθώ κρυογενετικά έχω μια ελπίδα να θεραπευθώ και να ξυνπήσω μετά από εκατοντάδες χρόνια» γράφει η κοπέλα με τα αρχικά JS.

«Δεν θέλω να με θάψουν. Θέλω να ζήσω και να ζήσω περισσότερο και πιστεύω ότι στο μελλον μπορεί να έχουν βρει μια θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχω και τότε να με ξυπνήσουν. Θέλω να έχω αυτή την ευκαιρία. Αυτή είναι η επιθυμία μου» καταλήγει η 14χρονη στην επιστολή που διαβάστηκε στο δικαστήριο.

Μετά την έκδοση της απόφασης που έκρινε ότι η μητέρα της 14χρονης είναι η μόνη που μπορεί να αποφασίσει για την τύχη του σώματος της κόρης της - μιας  και ο πατέρας της κοπέλας διαφωνούσε με την επιλογή της - η σορός της κοπέλας μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ όπου καταψύχτηκε «στο διηνεκές» από μια εταιρεία έναντι του ποσού των 43.000 ευρώ (37.000 βρετανικές λίρες).

Σημειώνεται ότι οι γονείς της κοπέλας είναι χωρισμένοι και η 14χρονη δεν είχε καμία επαφή με τον πατέρας της από το 2008 ενώ αρνήθηκε να τον συναντήσει και όταν εκείνος το επιχείρησε το 2015 οπότε και προσβλήθηκε από θανατηφόρα και σπάνια μορφή καρκίνου.

Ο δικαστής που εξέδωσε την απόφαση εξήγησε ότι συγκινήθηκε από τον τρόπο που αντιμετώπιζε τη μοίρα της. «Πρόκειται για ένα παράδειγμα των νέων ζητημάτων που θέτει η επιστήμη ενώπιον του νόμου. Κανένας γονιός δεν έχει βρεθεί ποτέ στην ίδια θέση» εξήγησε ο δικαστής Πίτερ Τζάκσον.

Από τη δεκαετία του 1960 οπότε και αναπτύχθηκε η συγκεκριμένη τεχνική, έχει εφαρμοστεί σε μερικές εκατοντάδες περιπτώσεις. Το σώμα του ενδιαφερόμενου προετοιμάζεται να κρυοψυχθεί αμέσως μετά το θάνατο, ιδανικά μέσα στα πρώτα λεπτά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚΥΣΕΑ: Η συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης υπό τον ΜητσοτάκηΣήμερα 07:09 | Ειδήσεις

Τα θέματα που μπήκαν στην ατζέντα της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό.

Πρωτομαγιά: Η πορεία στην Αθήνα και το μήνυμα για τη Γάζα (εικόνες)Χθες 18:37 | Ειδήσεις

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις πορείες που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές τη Μεγάλη ΠέμπτηΧθες 16:50 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα φαινόμενα. Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Μεγάλη Πέμπτη.

Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη: “Πλημμύρισε” με διαδηλωτές η Ταξίμ, παρά την απαγόρευση (εικόνες)Χθες 22:13 | Ειδήσεις

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε στην πλατεία Ταξίμ, ενώ έγιναν δεκάδες συλλήψεις στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου και σημειώθηκαν επεισόδια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - Μεγάλη Πέμπτη: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Μαΐου08:15Ο καιρός του Πάσχα08:02Rapid test δωρεάν τη Μεγάλη Πέμπτη σε 156 σημεία07:50Τραγωδία στην Κρήτη: Γυναίκα έπεσε νεκρή μπροστά στον 7χρονο γιο της07:48Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη: “Πλημμύρισε” με διαδηλωτές η Ταξίμ, παρά την απαγόρευση (εικόνες)07:46ΚΥΣΕΑ: Η συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης υπό τον Μητσοτάκη07:32Πρωτομαγιά: Η πορεία στην Αθήνα και το μήνυμα για τη Γάζα (εικόνες)07:19Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές τη Μεγάλη Πέμπτη07:07Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο