LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 05 Οκτωβρίου 2016 10:00

Βίντεο: Ήρθε το “iPhone” της Google

Το νέο κινητό του κολοσσού της τεχνολογίας έρχεται να ανταγωνιστεί στα «ίσια» την Apple και τη Samsung.

Google Pixel - smartphone - κινητό τηλέφωνο

H Google «έριξε το γάντι» στην Apple, στη Samsung και στις άλλες εταιρείες που παράγουν «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, παρουσιάζοντας τη δική της σειρά smartphones με τεχνητή νοημοσύνη, με την ονομασία Pixel.

Η χρησιμοποίηση της ονομασίας αυτής αντί για Nexus, δείχνει μια προσπάθεια της εταιρείας να χαράξει μια διαχωριστική γραμμή με το -όχι τόσο πετυχημένο- παρελθόν της στην κινητή τηλεφωνία έως τώρα. Αντί απλώς να τροφοδοτεί με το λογισμικό της τους κατασκευαστές συσκευών ή να τους αναθέτει να φτιάξουν τα τηλέφωνά της (όπως έκανε με τα Nexus από το 2010), η Google φαίνεται πως αυτή τη φορά αποφάσισε να ανακατευτεί για τα καλά με τον σχεδιασμό, την κατασκευή και πώληση των καθαρά δικών της smartphones, «κοντράροντας στα ίσια» τα iPhones και τα Galaxy.

Τα δύο νέα μοντέλα Pixel και Pixel XL, με οθόνες OLED 5 και 5,5 ιντσών αντίστοιχα, θα διαθέτουν οπίσθια κάμερα με ανάλυση 12,3 μεγαπίξελ, θα είναι φτιαγμένα απο αλουμίνιο και γυαλί, ενώ θα διαθέτουν την παραδοσιακή υποδοχή για τα ακουστικά (αντίθετα με το νέο iPhone 7).

Google Pixel - smartphone - κινητό τηλέφωνο

Αντίθετα επίσης με τα άλλα τηλέφωνα Android, τα Pixel θα εγκαθιστούν αυτόματα τις νέες ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος και της ασφάλειας, μόλις αυτές είναι διαθέσιμες. Επίσης οι χρήστες θα έχουν απεριόριστο χώρο για δωρεάν αποθήκευση των φωτογραφιών τους στο «νέφος».

Κεντρική θέση στις νέες συσκευές, που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στις 20 Οκτωβρίου σε τρία χρώματα (μαύρο, ασημί, μπλε), θα κατέχει ένας εικονικός ψηφιακός βοηθός, το "Google Assistant" (κάτι ανάλογο με τη Siri της Apple και την Cortana της Microsoft), που θα μπορεί να πιάνει με φυσικό τρόπο κουβέντα με τον χρήστη, απαντώντας σε ερωτήσεις του, π.χ. «ποιες ταινίες παίζονται στους κοντινούς κινηματογράφους;».

Google Pixel - smartphone - κινητό τηλέφωνο

Το Google Assistant προσφερόταν έως τώρα ως μέρος της εφαρμογής Allo, αλλά είχε εγκατασταθεί σε πολύ λίγα τηλέφωνα. Παραμένει πάντως ζητούμενο κατά πόσο οι χρήστες θα πεισθούν να συνομιλήσουν με ένα τέτοιο βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη, πιθανώς λόγω ανησυχιών τους για θέματα ιδιωτικότητας. Η Google γνωρίζει ήδη πολλά για τις συνήθειες των χρηστών και δεν είναι βέβαιο ότι οι χρήστες θα ήθελαν να μάθει κι άλλα γι' αυτούς. Αλλά μπορεί και μην τους πειράζει τελικά...

Εκτός από τα smartphones, η Google παρουσίασε τα «έξυπνα» Wi-Fi ηχεία Home (ανάλογα των Echo της Amazon) που ενεργοποιούνται με φωνητικές εντολές. Επίσης, ένα «κιτ» εικονικής πραγματικότητας (Daydream View) που θα συνεργάζεται με τα Pixel smartphones και το οποίο θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, αποτελώντας μια βελτιωμένη λύση σε σχέση με το υπάρχον Google Cardboard, καθώς και ένα νέο μοντέλο Chromecast media streamer με ανάλυση 4Κ.

Google VR daydream - γυαλιά - εικονική πραγματικότητα

Το Daydream View δέχεται στο εσωτερικό του το smartphone και μεταφέρει τον χρήστη σε μια εικονική πραγματικότητα. Επίσης, συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο με δύο κουμπιά και touchpad που διαβάζει τις κινήσεις του χρήστη, ενώ η αποθήκευση του γίνεται μέσα στη συσκευή. Το εσωτερικό μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί στο χέρι.

Οι αναλυτές δεν αποκλείουν ότι οι νέες φιλοδοξίες της Google στα κινητά τηλέφωνα, θα την αποξενώσουν σταδιακά από εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται εδώ και χρόνια παρέχοντάς τους το Android και οι οποίες πλέον μπορεί να τη δουν ως σοβαρό ανταγωνιστή τους. 'Αρα, ίσως να αναζητήσουν διαφορετικό λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές τους, κάτι που η Samsung έχει ήδη αρχίσει.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ GoogleiPhonesmartphoneSamsungPixel
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχουςΣήμερα 12:37 | Ειδήσεις

12 ερωτήσεις - απαντήσεις για την Ειδική Παροχή Μητρότητας σε ελ. επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες και για την μεταβίβαση του δικαιώματος στους πατέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερντογάν: Θα συζητήσουμε βελτίωση των σχέσεών μας με τον Μητσοτάκη στην Άγκυρα15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο