LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 03 Σεπτεμβρίου 2016 11:50

Έφυγε από τη ζωή ο Θάνος Ανεστόπουλος

Ο ιδρυτής των Διάφανων Κρίνων και σπουδαίος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή στα 49 του χρόνια ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Θάνος Ανεστόπουλος - Διάφανα Κρίνα

Έδωσε μάχη με τον καρκίνο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο ταλαντούχος τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, σκιτσογράφος, αλλά και ιδρυτής των "Διάφανων Κρίνων", Θάνος Ανεστόπουλος, έφυγε από τη ζωή στα 49 του χρόνια.

Ο Θάνος Ανεστόπουλος, ένας αυθεντικός Rock τροβαδούρος και τραγουδοποιός, με συνθέσεις και στίχους που τραγούδησε και τραγουδά η καινούρια γενιά, αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της μουσικής σκηνής.

Ο ίδιος έδινε μάχη με τον καρκίνο και στις 5 Μαΐου 2015 είχε ανακοινώσει, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ότι έπασχε από μεταστατικό καρκίνο των οστών. «Ζήστε την κάθε σας μέρα με αλήθεια, έρωτα, αγώνα και δημιουργία.Ζήστε την κάθε ημέρα σας σαν να ήταν η τελευταία σας. Γιατί συχνά στην καθημερινότητα μας μεγεθύνουμε μικρά προβλήματα παραμερίζοντας και ξεχνώντας τι σπουδαίο και μεγάλο δώρο είναι η ζωή που μας δόθηκε», έγραφε τότε ο ίδιος.

Οι φίλοι και συνεργάτες του Νίκος Γιούσεφ και Ηλίας Μωραΐτης "είπαν" το δικό τους αντίο στον Θάνο Ανεστόπουλο μέσω Facebook. "Ο φίλος μου έφυγε. Ο Θάνος δεν είναι πια εδώ. R.I.P. my bro" γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό ο Νίκος Γιούσεφ, ενώ ο Ηλίας Μωραΐτης ανήρτησε μία φωτογραφία του γράφοντας: "καλό ταξίδι φίλε μου.. σε ευχαριστώ για όλα.."

Θάνος Ανεστόπουλος - Διάφανα Κρίνα

Η αγάπη του Θάνου Ανεστόπουλου για την ποίηση τον ώθησε στην μελοποίηση ποιημάτων μεγάλων ξένων και ελλήνων ποιητών. Ποιήματα που τα συναντάμε σε όλη την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Μια δισκογραφία που ξεκίνησε από το 1994 και ολοκληρώθηκε το 2008 . Έξι δίσκοι και πολλές συμμετοχές σε tribute αφιερώματα και συλλογές που απόσπασαν τις καλύτερες κριτικές.

Θάνος Ανεστόπουλος - Διάφανα Κρίνα

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Θάνου Ανεστόπουλου, «ενός από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της γενιάς του», εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με συλλυπητήριο μήνυμά του.

«Τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, συνιδρυτής του συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα», αλλά και άνθρωπος με κοινωνικές ανησυχίες, ο οποίος ποτέ δεν δίστασε να πάρει θέση, να βοηθήσει, με τη συμμετοχή του, σε αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές συναυλίες, συναυλίες συμπαράστασης, ο Θάνος Ανεστόπουλος θα λείψει πραγματικά από την μουσική και καλλιτεχνική σκηνή της χώρας μας», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στους οικείους του.

Θάνος Ανεστόπουλος - Διάφανα Κρίνα

Θάνος Ανεστόπουλος - Διάφανα Κρίνα

Θάνος Ανεστόπουλος - Διάφανα Κρίνα

Θάνος Ανεστόπουλος - Διάφανα Κρίνα

Θάνος Ανεστόπουλος - Διάφανα Κρίνα

Θάνος Ανεστόπουλος - Διάφανα Κρίνα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Σε εξέλιξη το “δεύτερο κύμα”Σήμερα 15:00 | Ειδήσεις

Πώς εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στις εθνικές οδούς της χώρας.

Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία ΖελένσκιΣήμερα 15:57 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας για την αποτροπή ρωσικού σχεδίου δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Γάζα: Εντατικοί βομβαρδισμοί στη Ράφα - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο ΚάιροΣήμερα 07:53 | Ειδήσεις

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για «πολυάριθμους νεκρούς» τη νύχτα στην περιοχή. Μια χερσαία εισβολή «θα ήταν αφόρητη» λέει ο Γκουτέρες.

Πούτιν: Ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδροςΣήμερα 12:33 | Ειδήσεις

Ο Πούτιν κατήγαγε μια σαρωτική νίκη στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, δύο και πλέον χρόνια αφότου έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελληνικό: Είχε στο σκάφος επωμίδες και όπλο και... παρίστανε τον Λιμενικό17:31Μεταξουργείο: Η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία οδήγησε σε σύλληψη για μαστροπεία17:13Λάρισα - Σοβαρό τροχαίο: Κόρη και πατέρας στο νοσοκομείο16:59Χίος: γυναίκα καταπλακώθηκε από ντεπόζιτο νερού και πέθανε16:45Eurovision 2024: Οι συμμετοχές του Α' ημιτελικού (βίντεο)16:31Missing Alert για την εξαφάνιση 29χρονου16:17Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία Ζελένσκι16:03Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Τα δημόσια αγαθά είναι εθνική υπόθεση (εικόνες)15:50Ανδρουλάκης από Σέριφο: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών (εικόνες)15:36Πάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Σε εξέλιξη το “δεύτερο κύμα”15:22ΠΑΣΟΚ για Μονή της Χώρας: Πρόκληση με υπογραφή Ερντογάν η μετατροπή της σε τζαμί15:08Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα στα διόδια των Μαλγάρων14:54Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου14:40Κικίλιας: Προχωρούν τα έργα καθαρισμών σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας14:26Βόλος: Νεκρός ο άνδρας που διέρρηξαν το σπίτι του όσο νοσηλευόταν14:13Πατριάρχης Βαρθολομαίος: στηρίζουμε την ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρωσίας - Ουκρανίας13:59Ερντογάν σε Ισραήλ: Αποδεχτείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός13:45Πώς η κλιματική αλλαγή “κλέβει” την ανάσα μας13:31Θεσσαλονίκη: Δώρα ζωής από 33χρονο θύμα τροχαίου13:17Ολυμπιακός: Ορίστηκε ο διαιτητής της ρεβάνς με την Άστον Βίλα13:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο