LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2016 11:23

“Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ” στο Θέατρο Βέμπο

Από 25 Ιανουαρίου στη σκηνή του ιστορικού Θέατρο “Βέμπο” κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Πορτραίτο - Ντόριαν Γκρέυ - Dorian Gray

Επειδή το κλασικό είναι πάντα νέο.

Μερικοί το προτιμούν Γκρέυ. Και κάποιοι δίνουν τις δικές τους 3D διαστάσεις στο μύθο της αιώνιας νεότητας, στον αιώνα της θεοποίησης της εικόνας. Εδώ η αποθέωση και η αποκαθήλωση του προσωπικού και κοινωνικού πορτραίτου διαδέχονται η μία την άλλη, σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι συνειδησιακών αντανακλάσεων με φόντο το Βικτωριανό Λονδίνο, που μηδενίζει το υπαρξιακό κοντέρ και ¨δολοφονεί¨ χαρακτήρες ενός κόσμου που ζει πέρα απ’ τα όρια της κρίσης και συντονίζεται μόνο με την προσωπική ηθική ενώ ο Ντόριαν Γκρέυ είναι διατεθειμένος για όλα, σ’ αυτό το παιχνίδι της ψυχής και της αιώνιας ύπαρξης.

Μια παράσταση-γέφυρα που έχει τη δική της ιστορία, ¨προβάλλοντας¨ και βγάζοντας στο φως έναν ολόκληρο κόσμο New Age ηθικής, με  όλα τα επίπεδα, τις αποχρώσεις και τις γκρίζες ζώνες της συνείδησης, ενώ ο κλασικός μύθος του Όσκαρ Ουάιλντ έρχεται να ακτινοσκοπήσει όλο το σύμπαν της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, από τον έρωτα έως το τέλος του κόσμου και ενός σύμπαντος προσωπικού και επικίνδυνου.

Οι προσωπικοί δαίμονες αναζητούν τα βήματά τους, μπαινοβγαίνοντας σε δυο παράλληλα σύμπαντα και συντονίζονται επί σκηνής στους ήχους μιας πρωτότυπης μουσικής υπόκρουσης, που δίνει τον τόνο ενός προδιαγραφέντος πεπρωμένου, από το πιάνο του Φώτη Λάμαρη.

Αναστρέφοντας το φακό, σε μια σύγχρονη κρίση ταυτότητας, οι πρωταγωνιστές του Γιάννη Βολιώτη ακροβατούν σε παράλληλα σύμπαντα, ανάμεσα στην προσωπική και την οικουμενική ηθική, το χρόνο και το χώρο που αλλάζει με ταχύτητα φωτός και που ανάμεσα στο χθες και το σήμερα η ισορροπία κρύβεται  στο κενό.

Κλασικά υπαρξιακά διλήμματα που γράφουν ιστορία στην πρωτότυπη διασκευή του Γιάννη Βολιώτη, σε παγκόσμια πρώτη, στη σκηνή του ιστορικού Θεάτρου Βέμπο. Η εμπνευσμένη διασκευή του κειμένου και η τέχνη της εικόνας του Γιάννη Βολιώτη έρχονται να κλέψουν για δεύτερη φορά τις εντυπώσεις μετά τη ¨Σμύρνη μου αγαπημένη¨ και να μας ταξιδέψουν με ταχύτητα φωτός στις προβολές του Βικτωριανού Λονδίνου, που ζωντανεύει επί σκηνής στο ιστορικό Θέατρο Βέμπο, σε μια ατμοσφαιρική υπερπαραγωγή εικόνας και ήχου, από την εικόνα και την πένα του Γιάννη Βολιώτη και την πρωτότυπη μουσική του Φώτη Λάμαρη.

Μια παράσταση-αποκάλυψη, που υποστηρίζεται από πρωτότυπη καμπάνια που εξελίσσεται με teaser trailers από τις 3 Δεκεμβρίου έως την αποκάλυψη της 10ης Δεκεμβρίου, για να κορυφωθεί με στοχευμένα event πριν την πρεμιέρα της 25ης Ιανουαρίου, ενώ το εμπνευσμένο κείμενο της παράστασης από το Γιάννη Βολιώτη αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κάπα. Το soundtrack της παράστασης από τον Φώτη Λάμαρη, σύντομα από τα ταμεία του Θεάτρου Βέμπο.

Πορτραίτο - Ντόριαν Γκρέυ - Dorian Gray

Το πορτραίτο της παράστασης

Σκηνοθεσία : Γιάννης Βολιώτης

Μετάφραση - Θεατρική Διασκευή : Γιάννης Βολιώτης

Φωτισμοί: Αργύρης Θέος

Σκηνικά: David Negrin

3D Visual Art: Γιάννης Βολιώτης

Κοστούμια: JP John Pan

Χορογραφίες: Βαγγέλης Παπαδημητρίου

Μουσική: Φώτης Λάμαρης

Παίζουν οι:

Φώτης Λάμαρης

Μιχάλης Παναγόπουλος

Δημήτρης Σιγανός

Ντένυ Αργυροπούλου

Αντώνης Τακτικός

Βασίλης Ταρατόρης

Παραγωγή: Volition Spectacle

Συμπαραγωγός: Γιώργος Βέττος

Marketing & Επικοινωνία: Playwalk

Cultural Marketing: Δέσποινα Πρίνια (Playwalk)

Public & Media Relations: Νικόλας Φουρτζής (Playwalk) +30 6944704046

Οργάνωση παραγωγής – Creative Director: Άρης Σομπότης (Volition Spectacle – Playwalk)

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευλαμπίδης (Redboxstudio)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο