LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2015 22:00

Στην Ελβετία μετακομίζει «Ο βυθισμένος θησαυρός. Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων»

Πάνω από 370 ευρήματα του Ναυαγίου θα παρουσιαστούν –για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας– στο «Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Βασιλείας και Συλλογή Λούντβιχ».

Περιοδική έκθεση - Ο βυθισμένος θησαυρός - Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων - Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Βασιλείας - Συλλογή Λούντβιχ

Η περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Ο βυθισμένος θησαυρός. Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» θα εκτεθεί από τις 27/9 και για έξι μήνες στο «Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Βασιλείας και Συλλογή Λούντβιχ».

Πάνω από 370 ευρήματα του Ναυαγίου θα παρουσιαστούν –για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας– στις αίθουσες των περιοδικών εκθέσεων του ελβετικού μουσείου σε περίπου 800 τ.μ.

Την εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση είχαν θαυμάσει πάνω από 800.000 επισκέπτες στα δύο χρόνια που λειτούργησε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Διαρθρώνεται σε πέντε ενότητες, οι οποίες, πέραν της εισαγωγής στο κοινωνικο-ιστορικό πλαίσιο της εποχής, αναφέρονται στον πλου του αρχαίου σκάφους (το πλοίο, η ζωή στο πλοίο, το ταξίδι), την τραγωδία του ναυαγίου και τους θησαυρούς που βρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας.

Περιοδική έκθεση - Ο βυθισμένος θησαυρός - Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων - Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Βασιλείας - Συλλογή Λούντβιχ

Η έκθεση κλείνει με μια ενότητα για την υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα, όπου παρουσιάζονται οι τρόποι ανέλκυσης του ναυαγίου και μελέτης του υποβρύχιου αρχαιολογικού χώρου από το 1900 έως και την πρόσφατη αποστολή το καλοκαίρι του 2015. Όπως και στην έκθεση στην Ελλάδα, αξιοποιούνται οπτικοακουστικά μέσα (προβολή εικόνων, βίντεο και ηχητικές εγκαταστάσεις), που συμβάλλουν στη δημιουργία κατάλληλης ατμόσφαιρας και στην απόδοση της εμπειρίας με βίντεο από τις υποβρύχιες ανασκαφές.

Περιοδική έκθεση - Ο βυθισμένος θησαυρός - Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων - Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Βασιλείας - Συλλογή Λούντβιχ

Το «Μουσείο Αρχαίας Τέχνης της Βασιλείας και η Συλλογή Λούντβιχ» (Antikenmuseum Basel und Sammlung Ludwig) είναι το μοναδικό ελβετικό μουσείο, αποκλειστικά αφιερωμένο στην τέχνη και τον πολιτισμό της Μεσογείου. Οι μόνιμες συλλογές του χρονολογούνται από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 6ο αιώνα μ.Χ. και περιλαμβάνουν αιγυπτιακές, ελληνικές, ιταλικές, ετρουσκικές, ρωμαϊκές και ανατολικές αρχαιότητες. Οι πολιτισμοί της Μεσογείου, που βοήθησαν στη διαμόρφωση των σύγχρονων κοινωνιών, παρουσιάζονται σε έκταση 3.500 τ.μ.

Περιοδική έκθεση - Ο βυθισμένος θησαυρός - Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων - Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Βασιλείας - Συλλογή Λούντβιχ

Με τη συνδιοργάνωση αυτή, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επιτυγχάνει δυναμική παρουσία στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη. Η διεθνής δράση του Μουσείου περιλαμβάνει και άλλες συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα. Η έκθεση στην Ελβετία θα διαρκέσει από τις 27 Σεπτεμβρίου 2015 έως τις 27 Μαρτίου 2016.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Τοπικά Νέα

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο