LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 13 Μαΐου 2015 00:08

Τι κρατούσε στα χέρια της η Αφροδίτη της Μήλου;

Η συγγραφέας Βιρτζίνια Πόστρελ και ο καλλιτέχνης τρισδιάστατων αποτυπώσεων Κόσμο Βένμαν ένωσαν τις δυνάμεις τους για να λύσουν το μυστήριο. Δείτε σε τι συμπέρασμα κατέληξαν...

Αφροδίτη της Μήλου - κουβάρι - ρόκα

Η Αφροδίτη της Μήλου, το υπέροχο άγαλμα που θαυμάζουν εκατομμύρια επισκέπτες στο Μουσείο του Λούβρου είναι μία πραγματική σπαζοκεφαλιά για τους αρχαιολόγους. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες και σενάρια για το τι πραγματικά κρατούσε με τα σπασμένα χέρια της η θεά Αφροδίτη.

Το μυστήριο σχετικά με το τι κρατούσε στα χέρια του το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου επιχείρησε να διαλευκάνει με την σειρά της η Αμερικανίδα συγγραφέας, Βιρτζίνια Πόστρελ η οποία προσέφυγε στη βοήθεια ενός ειδικού στις 3D, αποτυπώσεις.

«Είναι ένα αίνιγμα», λέει η Βιρτζίνια Πόστρελ. «Κοιτάζει γαλήνια κάτι που εμείς δεν βλέπουμε, κάτι που, υποθέτουμε, ότι κρατούσαν τα χέρια της». Σύμφωνα με τις εικασίες της συγγραφέως, η «Αφροδίτη» έκλωθε μαλλί, μια δραστηριότητα, όπως προσθέτει η ίδια, συνδέεται με τις γυναίκες που προσέφεραν τις ερωτικές τους υπηρεσίες.

«Ήταν ο τρόπος για να περνά παραγωγικά ο χρόνος τους καθώς περίμεναν τους πελάτες» επισημαίνει η Πόστρελ, μια σκηνή που αποτυπώνεται και σε αρχαία βάζα.

Ο Κόσμο Βένμαν με την βοήθεια τρισδιάστατων εργαλείων εκτύπωσης δημιούργησε το άγαλμα από την αρχή προσθέτοντας τα χέρια και συγκεκριμένα μια ρόκα με μαλλί στο υψωμένο αριστερό χέρι και στο δεξί ένα νήμα που οδηγούσε στο αδράχτι που κρεμόταν μπροστά στο άγαλμα.

Αφροδίτη της Μήλου - κουβάρι - ρόκα

Ο καλλιτέχνης πιστεύει ότι η δραστηριότητα των χεριών της «Αφροδίτης» είναι η μόνη που θα μπορούσε να συνδεθεί με την συγκεκριμένη και ιδιαίτερη πόζα του αγάλματος, το οποίο βρέθηκε την άνοιξη του 1820 σε αγροτική περιοχή της Μήλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Μύκονος: Νέο μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα 11:35Τροχαίο στον ΒΟΑΚ: Αυτοκίνητο σκότωσε 15 πρόβατα - Συνελήφθη ο βοσκός (εικόνες)11:21Βουλή - Εξοπλιστικά: Live η ομιλία Μητσοτάκη11:08ΝΑΤΟ - Γεραπετρίτης: Σύνοδος των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες10:54Ρεύμα: Μειωμένα τιμολόγια τον Απρίλιο10:40Καβάλα: Παιδί με φυματίωση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο10:26IRIS: Καθολικές οι συναλλαγές από τον Νοέμβριο10:12Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Το πακέτο μέχρι το 2036 και η νέα εποχή στις Ένοπλες Δυνάμεις09:59Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: ο ανασχηματισμός, τα “καυτά” μέτωπα, το Μεταναστευτικό και οι ανατροπές09:45Σεισμός - Μιανμάρ: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια πέντε μέρες μετά (βίντεο)09:32Σκαλτσάς για τεχνητή νοημοσύνη: Θα ζητάμε την γνώμη της, ακόμη και για το πως να προσευχηθούμε!09:18Λάρισα: Τραυματισμός σε άγριο καβγά νεαρών09:04Τέμπη: Η έκθεση του ΕΜΠ για την πυρόσφαιρα08:51Κακοκαιρία - Ρόδος: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές (βίντεο ντοκουμέντο)08:38Νέος Κόσμος: Φορτηγό “έπεσε” πάνω σε 11 αυτοκίνητα (βίντεο)08:24Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης08:10Τροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός 19χρονος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυρα07:57Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ07:44Εορτολόγιο - 2 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:30Βραζιλία: Νεογέννητο μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών (βίντεο)07:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο