LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Ζώδια /

Σχέσεις και κάρμα

Δημοσίευση: 09 Οκτωβρίου 2013 15:01

Καρμικές σχέσεις: Μοναδικές, μα εξοντωτικές !

Πόσο συχνά έχουμε ακούσει γύρω μας, ή εμείς οι ίδιοι έχουμε χαρακτηρίσει μια γνωριμία, μια συνάντηση ή μια σχέση μας ως μοιραία, αναπόφευκτη ή καρμική; Γιατί σχέσεις που αρχικά φαίνονται δύσκολες ή ανεκπλήρωτες μας ελκύουν τόσο που δεν μπορούμε να απαγκιστρωθούμε;

ζευγάρι έρωτας άνδρας γυναίκα ηλιοβασίλεμα αγάπη



Πόσο συχνά έχουμε ακούσει γύρω μας, ή εμείς οι ίδιοι έχουμε χαρακτηρίσει μια γνωριμία, μια συνάντηση ή μια σχέση μας ως μοιραία, αναπόφευκτη ή καρμική; Γιατί σχέσεις που αρχικά φαίνονται δύσκολες ή ανεκπλήρωτες μας ελκύουν τόσο που δεν μπορούμε να απαγκιστρωθούμε;

Μέσα από αυτές τις σχέσεις η ζωή μας αλλάζει ολοκληρωτικά, καθώς ακόμη και αν καταλαβαίνουμε ότι αυτή η σχέση μας κάνει κακό, η ένταση και το μεγαλείο  των συναισθημάτων είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπει να φύγουμε μακριά. Ακόμη και αν κάποια στιγμή βρούμε το κουράγιο να την τερματίσουμε, η ψυχή μας θα θυμάται και θα πονά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η δύναμη αυτών των σχέσεων πηγάζει από την βεβαιότητα που αισθάνονται  τα άτομα που την αποτελούν ότι γνωρίζονται από παλιά και πρέπει να παραμείνουν μαζί τουλάχιστον μέχρι να γιατρευτούν οι εσωτερικές πληγές που είχαν προκαλέσει ο ένας στον άλλο. 

 Μερικές μάλιστα φορές, έχουν την ικανότητα να περιορίζουν τη ζωή, να προξενούν προσκόλληση του ενός στον άλλον, ενώ τα δράματα είναι προδιαγεγραμμένα. Τέτοιου είδους σχέσεις μπορεί να διαρκέσουν εξαιρετικά πολύ, κάτι που υποψιάζει πως πρόκειται για καρμική, ενώ μετά από ένα χωρισμό και τα δύο μέλη νιώθουνε πως έχασαν τον έλεγχο της ζωής τους, πέφτοντας σε ένα ψυχολογικό κενό.

Καρμική σχέση: η ύπαρξη σου αρκεί για να ζω

Όταν ακούμε για καρμικές σχέσεις, δεν ξέρουμε αν πρόκειται για κάτι καλό ή κάτι κακό. Εξαιτίας του ότι ο κόσμος μας είναι δυαδικός - καλό και κακό, θηλυκό και αρσενικό, ύψος και βάθος, άσπρο και μαύρο, αγάπη και μίσος κλπ. - και το γεγονός πως αυτή η δυαδικότητα υπάρχει στη φύση μας - η έννοια της καρμικής αγάπης μπορεί να αποδειχτεί ζημιογόνα, όπως επίσης και πολύ θετική.

Οι καρμικές ερωτικές σχέσεις μπορεί να ειναι περίπλοκες και να κουβαλάνε μπόλικη πίκρα και πόνο, ενώ έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: με την πρώτη κιόλας γνωριμία, νιώθουμε για τον άλλον μια ανεξήγητη έλξη, έναν ενθουσιασμό, κάτι σαν το γαργαλητό απο το πέταγμα της πεταλούδας πάνω στην κοιλιά μας. Από την αρχή υπάρχει αυτό το αίσθημα της εμπιστοσύνης, της αιώνιας γνωριμίας, πολύ πριν οι δύο ερωτευμένοι συστηθούν, ενώ κυρίαρχη είναι η πεποίθηση πως αυτή την ψυχή σίγουρα από κάπου τη ξέρουνε!

Σε τέτοιες σχέσεις τα αισθήματα είναι δυνατά και έντονα, ενώ η πρωτοφανής έλξη, σεξουαλική, μπορεί να καταλήξει στην πλήρη εξάρτηση και από τις δύο πλευρές. Ακόμα και ο ύπνος μας επηρεάζεται, αφού τα όνειρα περιγράφουν την εικόνα της σχέσης , με μοτίβα από παλιότερες εποχές.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο