Υγειονομικές παραβάσεις σε εστιατόριο του Τραμπ
Δεκατρείς υγειονομικές παραβάσεις διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στο εστιατόριο του ιδιωτικού κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.
Οι δύο πιο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων διατροφικής ασφάλειας που διαπιστώθηκαν την 26η Ιανουαρίου από τις αρχές της Φλόριντας ήταν, κατά τους επιθεωρητές, ότι προσφερόταν ψάρι σχεδόν ωμό, ενώ βοδινό ήταν στη συντήρηση ψυγείων σε θερμοκρασίες υψηλότερες από τις προβλεπόμενες.
Δύο εβδομάδες μετά την επιθεώρηση, ο αμερικανός πρόεδρος φιλοξένησε σε αυτό το ιδιωτικό κλαμπ—το κόστος για να γίνει κανείς μέλος στο οποίο ανέρχεται στα 200.000 δολάρια—τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.
Στην αναφορά τους, οι επιθεωρητές σημείωσαν πως το προσωπικό σέρβιρε στους πελάτες ψάρι ωμό ή μισομαγειρεμένο, χωρίς να έχει υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία για τυχόν παράσιτα.
Ανακάλυψαν επίσης τρόφιμα πιθανόν επικίνδυνα για την υγεία, από κόκκινο κρέας ως γαρίδες, πουλερικά, χοτ-ντογκ και χάμπουργκερ, που συντηρούνταν σε θερμοκρασίες πολύ πάνω από το προβλεπόμενο.
Ανάμεσα στις λιγότερο σοβαρές παραβάσεις ήταν ότι δεν υπήρχε πάνω από το νεροχύτη η προβλεπόμενη προειδοποίηση προς το προσωπικό να πλένει τα χέρια του. Ενώ ένας εργαζόμενος στην κουζίνα δεν φορούσε πλαστικό σκούφο καθώς μαγείρευε.