LATEST NEWS
 
Κόσμος /ΕυρώπηΔημοσίευση: 24 Μαρτίου 2016 15:00

Στόχος των τρομοκρατών οι πυρηνικοί σταθμοί του Βελγίου!

Είχαν βάλει στο "στοχαστρο" τον επικεφαλής τους. Σε συναγερμό όλη η Ευρώπη, κυνηγά "εκατοντάδες καμικάζι του ISIS"! "Εμφάνιση" 2ου βομβιστή στο Μετρό!

Βέλγιο - Πυρηνικά εργοστάσια - τρομοκράτες - βομβιστές

Από τα στοιχεία που δίνονται με το σταγονόμετρο στη δημοσιότητα από τις βελγικές Αρχές, αυτά που ξέρουμε είναι ότι δύο από τους καμικάζι αυτοκτονίας έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για τα αδέλφια Καλίντ και Ιμπραήμ Ελ Μπακραουί, οι οποίοι ανατινάχθηκαν ο ένας στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και ο δεύτερος στο μετρό. Οι δύο Βέλγοι πολίτες βρίσκονταν ήδη στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, αφού συνδέονταν με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι Αρχές θεωρούν ότι το κύκλωμα των τρομοκρατών σχεδίαζε επίθεση στις Βρυξέλλες και ότι αυτή δεν έγινε ως αντίποινα στη σύλληψη του Αμπντεσλάμ, ο οποίος δηλώνει ότι δεν ξέρει τίποτα. Αυτό που τώρα εικάζεται είναι ότι, το χτύπημα στις Βρυξέλλες επισπεύστηκε εξαιτίας της σύλληψης του 26χρονου και υπό τον φόβο ότι αυτός θα αποκαλύψει τα σχέδιά τους. 

Στην πραγματικότητα τα σχέδια τους ήταν να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου. Μάλιστα κατά τις έρευνες των αρχών βρέθηκε βίντεο στο οποίο οι τρομοκράτες κατέγραφαν τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών!

Βέλγιο - πυρηνικά εργοστάσια - ασφάλεια - συναγερμός

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα βίντεο ήταν αυτό που τους «πρόδωσε». Πρόκειται για ένα δεκάωρο βίντεο το οποίο ελήφθη από κάμερα έξω από το σπίτι του επικεφαλής των πυρηνικών μετά τις επιθέσεις των Παρισίων.

Πηγές αναφέρουν, χωρίς να εξηγούν. ότι από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές προκύπτει ότι τα δύο αδέρφια Ελ Μπακράουι είχαν διασυνδέσεις με μέλη του τρομοκρατικού δικτύου σε Γαλλία, Βέλγιο και Συρία.

Μετά την κατάσχεση του βίντεο από τις βελγικές αρχές, οι Βέλγοι άρχισαν να πιστεύουν πως, τα πυρηνικά του Βελγίου ήταν ο πρωταρχικός στόχος των τζιχαντιστών γεγονός που τους οδήγησε να αυξήσουν σημαντικά τα μέρα ασφαλείας. Στις 17 Φεβρουαρίου, 140 στρατιώτες αναπτύχθηκαν γύρω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας με το βελγικό δίκτυο να αναρωτιέται αν αυτά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγιναν αντιληπτά και οδήγησαν τους δύο τρομοκράτες σε αλλαγή σχεδίων. Μήπως, δηλαδή, αποφάσισαν να αιματοκυλίσουν πιο «εύκολους» στόχους, όπως ο σταθμός του μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.  

Βέλγιο - πυρηνικά εργοστάσια - ασφάλεια - συναγερμός

 

Φόβος για τα πυρηνικά απο την πρώτη στιγμή

Οι φόβοι στο Βέλγιο για τα πυρηνικά εντάθηκαν αμέσως μετά τα χτυπήματα στο αεροδρόμιο και το Μετρο των Βρυξελλών με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Ενδεικτικό είναι ότι αμέσως μετά τις εκρήξεις, βελγικές εφημερίδες ανέφεραν ότι «τα βελγικά πυρηνικά εργοστάσια βρίσκονται σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού. Στρατιώτες βρίσκονται επιτόπου, τα κάγκελα έκλεισαν, οι έλεγχοι είναι συστηματικοί».

Σε νεότερο δημοσίευμά της η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι «αστυνομία και στρατός ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας των πυρηνικών εργοστασίων στο Βέλγιο», ενώ εκκενώθηκε απο το μη απαραίτητο προσωπικό ο πυρηνικός σταθμός του Τιχάνζ.

Βέλγιο - πυρηνικά εργοστάσια - ασφάλεια - συναγερμός

Δεν "προχωρά" η αναγνώριση των θυμάτων

Μόνο τρεις από τους 31- επισήμως – νεκρούς από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες έχουν ταυτοποιηθεί, τη στιγμή που παραμένει αδιευκρίνιστο αν στον αριθμό των νεκρών περιλαμβάνονται και οι καμικάζι.

Τέσσερις από τους 300 τραυματίες, επίσης, δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, λόγω του ότι βρίσκονται σε κώμα ή τεχνητό κώμα.

Το παράδειγμα του Βρετανού αγνοούμενου είναι ένα από τα χαρακτηριστικά, καθώς λίγο μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο έστειλε sms σε μία θεία του στην Αγγλία, γράφοντάς της πως είναι καλά και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, με την οικογένειά του να θεωρεί ότι πήρε το μετρό.

Ύποπτοι - επιθέσεις - Βρυξέλλες - τζιχαντιστές

Οι Βρυξέλλες βάζουν σε “συναγερμό” όλη την Ευρώπη

Η Τουρκία έκανε χθες γνωστό ότι ο Ιμπραήμ ελ Μπακραουί είχε απελαθεί από τα εδάφη της το καλοκαίρι του 2015, στην Ολλανδία, ενώ παράλληλα η τουρκική αντιτρομοκρατική είχε προειδοποιήσει το Βέλγιο για το άτομό του. Τουρκος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι, ο Ελ Μπακραουί είχε απελαθεί και δεύτερη φορά το περασμένο καλοκαίρι, μία τον Ιούλιο και μία τον Αύγουστο.

Ιμπραχίμ Αλ Μπακραουί  - διαβατήριο

Ο 29χρονος είχε αφήσει σε υπολογιστή που βρέθηκε  σε κάδο απορριμμάτων έξω από τη γιάφκα από όπου ξεκίνησαν όλοι οι τρομοκράτες το πρωί της Τρίτης, ηχητικό μήνυμα αυτοκτονίας. Απευθυνόμενος στην μητέρα του, έλεγε ότι θα κάνει την βομβιστική επίθεση γιατί «δεν θέλει να συλληφθεί» και να «μπει στη φυλακή».

Ύποπτοι - επιθέσεις - Βρυξέλλες - τζιχαντιστές

«Είμαι συνέχεια φυγάς, δεν ξέρω τι να κάνω, με κυνηγούν από παντού, δεν ξέρω τι να κάνω και δεν είμαι πουθενά ασφαλής. Αν συνεχίσω έτσι, θα καταλήξω στη φυλακή στο πλευρό του», ανέφερε με τις Αρχές να θεωρούν ότι, αναφέρεται στον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος σήμερα θα μεταφερθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο.

Την ίδια ώρα, η γαλλική Le Monde αναφέρει ότι, για πρώτη φορά, υπάρχει εικόνα δεύτερου  βομβιστή στο σταθμό Μάλμπεκ, o οποίος έχει καταγραφεί στο σταθμό του Μάλμπεκ να κρατά μια μεγάλη τσάντα.

Ύποπτοι - επιθέσεις - Βρυξέλλες - τζιχαντιστές

Θρίλερ με τον Ναζίμ Λακράουι

Ο τρίτος τρομοκράτης που φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί, ο Ναζίμ Λακράουι, περιβάλλεται από ένα θρίλερ ως προς το αν είναι νεκρός ή φυγάς. Αναφορές των γαλλικών και βελγικών Μέσων τον θέλουν να ήταν ένας από τους δύο που ανατινάχθηκαν στο Ζάβεντεμ. Πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει συλληφθεί το πρωί της Τετάρτης στην Άντερλεχτ διαψεύστηκαν από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Εισαγγελέα.

Νατζίμ Λααχραουί - ύποπτοι - επιθέσεις - Βρυξέλλες - Παρίσι

Η ταυτότητα του τρίτου δράστη του αεροδρομίου δεν έχει ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα και είναι αυτός που οι Αρχές θεωρούν ότι έφυγε από το σημείο, εξαιτίας του ότι κάτι πήγε λάθος και δεν ενεργοποιήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός του.

Ο 25χρονος ήταν κι αυτός στο στόχαστρο των Αρχών, ως ύποπτος για την κατασκευή των βομβών που έπληξαν το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι, ο Βέλγος, μαροκινής καταγωγής ήταν ο άνδρας με το λευκό πανωφόρι στη φωτογραφία από το αεροδρόμιο, όμως κάτι τέτοιο τελικά δεν εξακριβώθηκε και πλέον θεωρείται ότι είναι ο άνθρωπος στην αριστερή πλευρά της φωτογραφίας.

Ύποπτοι - επιθέσεις - Βρυξέλλες - τζιχαντιστές

Ύποπτοι - επιθέσεις - Βρυξέλλες - τζιχαντιστές

Το DNA του έχει βρεθεί σε ζώνες εκρηκτικών, ενώ εικάζεται ότι είναι ο Σουφιάν Καγιάλ, που νοίκιασε το διαμέρισμα στην περιοχή Αuvelais, χρησιμοποιώντας ψεύτικη ταυτότητα, με την οποία και πέρασε τα αυστρο-ουγγαρικά σύνορα με τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Θεωρείται επίσης ότι τον Φεβρουάριο του 2013 είχε ταξιδέψει στη Συρία.

Σε εγρήγορση οι ευρωπαϊκές Αρχές

Με το δημοσίευμα που θέλει πάνω από 400 Ευρωπαίους πολίτες να έχουν εκπαιδευτεί από το Ισλαμικό Κράτος για να πραγματοποιήσουν αιματηρές επιθέσεις στην Ευρώπη, με όποιον τρόπο θέλουν, συνεδρίασε στο κτήριο της Κομισιόν η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης που συγκάλεσε η Ολλανδία, μετά από αίτημα του Βελγίου. Tην Ελλάδα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης κατέληξαν στην απόφαση ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά πρέπει να εφαρμοστούν, αμέσως, οι αποφάσεις των 28 χωρών μελών της Ε.Ε. για τη συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών, που «έχουν μείνει στα χαρτιά».

Κλειστό το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Εν τω μεταξύ, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό για τις επιβατικές πτήσεις μέχρι και την Κυριακή, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις από τις οποίες καταστράφηκε μεγάλο μέρος της αίθουσας αναχωρήσεών του.

Οι χώρες της Ευρώπης έχουν από την πρώτη στιγμή των επιθέσεων αυστηροποιήσει τους ελέγχους στα σύνορα και τα αεροδρόμιά τους, ενώ επανέρχονται τα σενάρια για διάλυση της Σένγκεν.

Οι επιθέσεις από φανατικούς ακραίους ισλαμιστές έχουν αντίκτυπο και στο προσφυγικό, με χώρες, όπως την Πολωνία, να δηλώνουν ότι παύουν να δέχονται πρόσφυγες στα εδάφη τους.

Την ίδια ώρα, σχεδόν 50.000 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, πολλοί εξ αυτών με την υπόλοιπη οικογένειά τους να βρίσκεται σε κάποια χώρα της βόρειας Ευρώπης, περιμένοντας να λειτουργήσει η εθελοντική μετεγκατάστασή τους σε κάποια άλλη χώρα, εκτός της Ελλάδας. Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας αν κι έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και τέσσερις μέρες, φαίνεται ότι τηρείται – στο μέτρο του δυνατού – μόνο από ελληνικής πλευράς, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει επαφές με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, στον οποίο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απραξία των δυνάμεων στο Αιγαίο.

 Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα γιατρού από τις Βρυξέλλες

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”Σήμερα 10:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ για την «επιδείνωση της υγείας του Κάρολου» και τα σχέδια για την κηδεία με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».

ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”Σήμερα 09:23 | Ειδήσεις

H Γερουσία ενέκρινε την Τρίτη νομοσχέδιο, που αναγκάζει τη ByteDance να πουλήσει το TikTok. Τι απαντά η επικεφαλής της εφαρμογής.

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην ΤουρκίαΧθες 14:17 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τουρκικό κανάλι, οι συνομιλίες για τα πολεμικά αεροσκάφη Eurofighter είναι πιθανό να έχουν θετικό αποτέλεσμα 

Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη τουΧθες 17:38 | Ειδήσεις

Ανατροπή στην υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν. Γιατί το δικαστήριο αποφάσισε να ακυρώσει την καταδίκη για τον παραγωγό του Χόλιγουντ.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12
00:00:14Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος22-03-2019 09:43 
00:02:21 
Θρήνος, οργή και αποκαλύψεις για τα μακελειά σε Ολλανδία και Νέα Ζηλανδία20-03-2019 13:59
00:01:20 
Σεισμός στην Τουρκία20-03-2019 09:50
00:01:35 
Σύντομες ειδήσεις από όλον τον κόσμο20-03-2019 20:55
00:00:44 
Η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ ψεκάζεται με το άρωμα «φασισμός»20-03-2019 07:28
00:02:10 
Πλήθος ομογενών έδωσε το παρών στην εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου19-03-2019 20:46
00:02:09 
Το παιχνίδι των προκλήσεων παίζει και ο Ιβάνοφ19-03-2019 20:12
00:03:10 
Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν, αποκαλώντας την Κωνσταντινούπολη πόλη του Ισλάμ19-03-2019 20:11
00:02:37 
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης στην Ουτρέχτη19-03-2019 20:51
00:00:54 
Συναγερμός για επίθεση σε σχολείο σήμανε στις αρχές της Νορβηγίας19-03-2019 20:52
00:01:41 
Ο γύρος του κόσμου «με μια ματιά»19-03-2019 13:42
00:03:00 
Θλίψη και οργή από τις αποκαλύψεις για τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας19-03-2019 13:40
00:02:35 
Έλληνες της Ουτρέχτης περιγράφουν στον ΑΝΤ1 τον τρόμο που βίωσαν 18-03-2019 20:07
00:01:58 
Συνελήφθη ο Τούρκος που σκότωσε τους επιβάτες του τραμ στην Ουτρέχτη 18-03-2019 20:06
00:02:09 
Βήμα-βήμα ψάχνουν τα ίχνη του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας ανά την υφήλιο 18-03-2019 20:05
00:01:32 
Σύντομες ειδήσεις από όλον τον κόσμο18-03-2019 14:07
00:02:38 
Νέα Ζηλανδία: μέσω …διαδικτύου αγόραζε όπλα ο μακελάρης18-03-2019 13:31
00:01:46 
Επεισοδιακές διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία και Γαλλία 17-03-2019 20:45
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο