Θαυμαστής του Χάνιμπαλ αποκεφάλισε γυναίκα με τα σπαθιά του
Πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εξέδωσαν οι αρχές της Πολωνίας εις βάρος ενός άνδρα που πιστεύεται ότι διέφυγε σε κάποια χώρα της δυτικής Ευρώπης, οποίος αποκεφάλισε μία νεαρή καθηγήτρια.
Όπως ανακάλυψαν οι Αρχές ο 30χρονος άνδρας ήταν «θαυμαστής» του Χάνιμπαλ Λέκτερ, του κανίβαλου ψυχιάτρου από την ταινία «Η Σιωπή των Αμνών».
Μάλιστα, ο ύποπτος Καγιετάν Ποζνάνσκι θεωρείται πολύ επικίνδυνος, σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών της Βαρσοβίας.
Ο 30χρονος, που δεν έχει ποινικό μητρώο και είναι άγνωστο αν πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια, παρέδιδε μαθήματα αρχαίας ποίησης, τα οποία συνόδευε με μακάβριες φωτογραφίες, ενώ ήταν και συλλέκτης σπαθιών σαμουράι.
Το θύμα του ήταν μια νεαρή καθηγήτρια που θα του παρέδιδε μαθήματα ιταλικών στο σπίτι της. Εκεί, ο Ποζνάνσκι την σκότωσε και την αποκεφάλισε με ένα από τα σπαθιά του. Ο ύποπτος πήρε κατόπιν το σώμα της και το μετέφερε στο δικό του σπίτι με... ταξί. Πριν εξαφανιστεί, έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του για να σβήσει τα ίχνη του.
Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σπίτι ανακάλυψαν το σώμα της γυναίκας μέσα σε ένα σάκο. Το κεφάλι της βρέθηκε και αυτό μέσα σε ένα σακίδιο, σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού.
Η εκπρόσωπος αρνήθηκε να διευκρινίσει σε ποια χώρα της Ευρώπης θεωρείται ότι έχει καταφύγει ο ύποπτος.