LATEST NEWS
 
Αθλητικά /Ευρωμπάσκετ 2015 /

Ελλάδα-Βέλγιο: 75-54

Δημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2015 17:00 | Ανανέωση: 12 Σεπτεμβρίου 2015 18:19

Ευρωμπάσκετ 2015: Θρίαμβος της Εθνικής επί του Βελγίου

Πανηγυρική πρόκριση της Εθνικής στους «8» του Ευρωμπάσκετ, με άνετη νίκη και επιβλητική εμφάνιση.

Eurobasket 2015 - Ελλάδα - Βέλγιο

Ένα ημίχρονο κατάφερε να αντισταθεί το Βέλγιο στην Εθνική μας ομάδα, καθώς όταν η «γαλανόλευκη» ανέβασε στροφές και πάτησε γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο, η διαφορά εκτοξεύθηκε στα ύψη…

Με ένα επιθετικό κρεσέντο, η Εθνική απέκτησε διψήφια διαφορά ασφαλείας και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Βέλγους να ελπίζουν πως μπορούν να επιστρέψουν στο ματς.

Η κόρνα της λήξης βρήκε την Ελλάδα θριαμβεύτρια με 75-54, να παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Το επόμενο ραντεβού της Εθνικής Ελλάδος είναι στις 7 το απόγευμα της Τρίτης με τον νικητή της αναμέτρησης Ισπανία-Πολωνία.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-31, 57-42, 75-54

Ελλάδα: Μπουρούσης 14, Ζήσης 6, Σπανούλης 7, Καλάθης 4, Περπέρογλου 2, Σλούκας 8, Καϊμακόγλου 1, Κούφος 13, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 10.

Βέλγιο: Μποσκό 2, Φαν Ρόσομ 13, Ερβέλ 2, Μουεμά, Ταμπού 6, Σερόν, Μουκούμπου, Ζιλέτ 14, Ντε Ζέου, Τουμπά 2, Σαλουμού 5, Λοτζέσκι 10

Eurobasket 2015 - Ελλάδα - Βέλγιο

Eurobasket 2015 - Ελλάδα - Βέλγιο

Eurobasket 2015 - Ελλάδα - Βέλγιο

Eurobasket 2015 - Ελλάδα - Βέλγιο

Το Βέλγιο δυσκόλευσε αρκετά την εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας καλά στην άμυνα ενώ στην επίθεση «χτύπησε» στον αιφνιδιασμό και στα μακρινά σουτ. Από την άλλη η Ελλάδα ήταν άστοχη από τα 6,75 έχοντας 1/6 στην πρώτο δεκάλεπτο αλλά οι παίκτες της κυριάρχησαν στις δυο ρακέτες με τους Κουφό και Μπουρούση να κερδίζουν κατά κράτος τους ψηλούς του Βελγίου.

Η Ελλάδα μετά το 16-15 της πρώτης περιόδου με ένα σερί 7-0 στην δεύτερη περίοδο κατάφερε να πάρει προβάδισμά 8 πόντων (23-15) αλλά οι Βέλγοι εκμεταλλευόμενοι κάποια αβίαστα λάθη που έκαναν οι παίκτες μας γρήγορα έκαναν το 23-21 στο 14΄. Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά μέχρι το τέλος του ημίχρονου που έληξε με βραχύ προβάδισμα της ελληνικής πλευράς (34-31).

Στο δεύτερο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας ανέβασε αισθητά την απόδοση του και πήρε τα ηνία του αγώνα. Ο Βασίλης Σπανούλης, που στο πρώτο ημίχρονο είχε πετύχει μόλις δύο πόντους από βολές, πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και με δικό του καλάθι στο 26΄16’’ έκανε το 51-41 δίνοντας έτσι για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα πόντων στην εθνική μας. Από κει και πέρα η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη «πάτησε» το γκάζι μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα 15 πόντων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν φανερό πως ο αγώνας δεν μπορούσε να χαθεί για την Ελλάδα που με πρωταγωνιστή τον Μπουρούση, που τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους, αύξανε συνεχώς την διαφορά, που έφτασε μέχρι και τους 27 πόντους (71-44) 3 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Το τελικό 75-54 αντικατοπτρίζει την ξεκάθαρη διαφορά των δύο ομάδων με τους Έλληνες να παίρνουν μια πανάξια πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Eurobasket 2015 - Ελλάδα - Βέλγιο

Μπουρούσης: «Είμαστε μια ομάδα, προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Το επόμενο παιχνίδι είναι ζήτημα καρδιάς και διάθεσης! Θέλουμε να ξεκουραστούμε και να είμαστε πανέτοιμοι στα προημιτελικά. Το θέλαμε πάρα πολύ να περάσουμε, πονέσαμε γι' αυτό. Είναι Εθνική ομάδα. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι, όποιος και να είναι ο αντίπαλος. Αυτός θα είναι ο τελικός για εμάς. Θα θυμηθώ το 2007! Οι Ισπανοί μας έκλεψαν εκείνο το παιχνίδι. Το έχω δει πολλές φορές από τότε και με πονάει».

Αντετοκούνμπο: «Παίξαμε πολύ δυνατά κι ομαδικά. Πλέον πάμε στο ξενοδοχείο προκειμένου να κοιτάξουμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, για το επόμενο παιχνίδι. Λογικά με την Ισπανία. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν λίγο αγχωμένοι, χάσαμε κάποιες μπάλες, γενικώς κάναμε λάθη. Στο β' έπεσαν οι σφυγμοί, ακούσαμε τον κόουτς και φτάσαμε στη νίκη. Πιστεύω σε έναν παίκτη πάντα θα υπάρχει άγχος. Είναι καλό να υπάρχει, όμως δεν πρέπει να μας κυριεύει. Μακάρι να περάσουμε και στην τετράδα. Να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε και να κάνουμε κάτι καλό στα προημιτελικά. Όποια ομάδα κι αν έλθει στη φάση των «8», είτε είναι η Ισπανία, είτε η Πολωνία θα προσπαθήσουμε να την κερδίσουμε».

Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο