LATEST NEWS
 
Αθλητικά /Ευρωμπάσκετ 2015Δημοσίευση: 02 Σεπτεμβρίου 2015 09:08

Η ιδιαιτερότητα του 39ου Ευρωμπάσκετ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 4 χώρες και 5 πόλεις. Δείτε τα γήπεδα, που παίζουν ποιοί και σε ποιά πόλη και στάδιο θα γίνει ο μεγάλος τελικός.

Γήπεδα - Eurobasket 2015 - σύνθεση

Του Κυριάκου Καψή

Το πόσο ξεχωριστό θα μείνει στις καρδιές των φιλάθλων μένει να φανεί αφού τελειώσει το Ευρωμπάσκετ 2015, σίγουρα ωστόσο, το 39ο Ευρωμπάσκετ θα μείνει στην μνήμη και στην ιστορία, λόγω μιας μεγάλης ιδιαιτερότητας, καθώς είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί σε 4 χώρες και 5 πόλεις.

Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία, όμως λόγω της εμπόλεμης-έκρυθμης κατάστασης στην χώρα, η FIBA Europe αποφάσισε να «ακυρώσει» την ανάθεση στην χώρα και να την «μοιράσει» σε Γαλλία, Γερμανία, Λετονία και Κροατία.

Η φάση των ομίλων (5-10 Σεπτεμβρίου) θα ολοκληρωθεί σε «γήπεδα-διαμάντια» σε Μονπελιέ, Βερολίνο, Ζάγκρεμπ και Ρίγα, ενώ η τελική φάση (12-20 Σεπτεμβρίου) θα διεξαχθεί στην Λιλ της Γαλλίας. 

Από κάθε έναν από τους 4 ομίλους προκρίνονται οι πρώτες 4 ομάδες, δημιουργώντας έτσι την φάση των «16», όπου οι ομάδες αγωνίζονται χιαστί, όπως είχε συμβεί και πέρυσι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Οι δύο πρώτες ομάδες του Ευρωμπάσκετ παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 3η έως την 7η θέση, θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, μέσω του προ-ολυμπιακού τουρνουά.

Πού παίζουν ποιοι;

1ος όμιλος: Μονπελιέ (Γαλλία), «Παρκ & Σουίτες Αρένα» (10.700 θέσεων)

To «Παρκ & Σουίτες Αρένα», είναι ένα αθλητικό στολίδι στο Μονπελιέ.

Άνοιξε τις πύλες του το 2010. Έχει φιλοξενήσει Ευρωπαϊκούς Αγώνες Χάντμπολ, διεθνές τουρνουά τένις, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής.

Στον 1ο όμιλο αγωνίζονται οι: Ρωσία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Φινλανδία, Πολωνία, Ισραήλ.

Γήπεδα - Eurobasket 2015 - Montpellier

2ος όμιλος: Βερολίνο (Γερμανία), «Ο2 Γουόρλντ» (14.500 θέσεων)

Το «Ο2 Γουόρλντ» είναι ένα γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, καθώς φιλοξενεί αγώνες χόκεϊ επί πάγου, μπάσκετ, χάντμπολ, ενώ εκεί γίνονται και πάρα πολλές συναυλίες.

Η γύρω περιοχή, είναι γεμάτη από κέντρα διασκέδασης, σινεμά, καζίνο, μπαρ και εστιατόρια.

Στον 2ο όμιλο αγωνίζονται οι: Ισλανδία, Τουρκία, Ισπανία, Σερβία, Ιταλία, Γερμανία.

Γήπεδα - Eurobasket 2015 - Berlin

3ος όμιλος: Ζάγκρεμπ (Κροατία), «Αρένα Ζάγκρεμπ» (16.500 θέσεων)

Το «Αρένα Ζάγκρεμπ», βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης και αποτελεί ένα “διαμάντι” για την κροατική πρωτεύουσα, στο οποίο θα αγωνιστεί και η Εθνική Ελλάδος.

Χρησιμοποιείται για αγώνες χόκεϊ, ποδοσφαίρου σάλας, χάντμπολ, μπάσκετ, βόλεϊ αλλά και στίβου, ενώ σε αυτό γίνονται ακόμη: συναυλίες, εκθέσεις και συνέδρια.

Στον 3ο όμιλο αγωνίζονται οι: Ολλανδία, Ελλάδα, Κροατία, Σλοβενία, Σκόπια, Γεωργία.

Γήπεδα - Eurobasket 2015 - Zagreb

4ος όμιλος: Ρίγα (Λετονία), «Αρένα Ρίγα» (12.500 θέσεων)

Το «Αρένα Ρίγα» χρησιμοποιείται κυρίως για αγώνες χόκεϊ επί πάγου και μπάσκετ, ενώ αποτελεί και χώρο συναυλιών, έχοντας φιλοξενήσει πάρα πολύ μεγάλους καλλιτέχνες.

Είναι χωρητικότητας 14.500 θέσεων αλλά όταν πρόκειται για αγώνα μπάσκετ, οι θέσεις μειώνονται κατά 2.000.

Στον 4ο όμιλο αγωνίζονται οι: Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τσεχία.

Γήπεδα - Eurobasket 2015 - Riga

«Τελική φάση»: Λιλ (Γαλλία), «Σταντ Πιέρ Μορουά» (27.500 θέσεων)

Τα νοκ- άουτ παιχνίδια και ο μεγάλος τελικός θα γίνουν στο «Γκραν Σταντ Λιλ-Μετροπόλ», το οποίο είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2012.

Πρόκειται, για το τελευταίο μεγάλο έργο του επικεφαλής της Μητροπολιτικής περιοχής της πόλης Λιλ, Πιέρ Μορουά.

Πέραν των αγώνων του Ευρωμπάσκετ, θα φιλοξενήσει και αγώνες του Euro 2016.

Γήπεδα - Eurobasket 2015 - Lille

Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο