LATEST NEWS
 
Αθλητικά /Europa League /

Φάση των "16"

Δημοσίευση: 12 Μαρτίου 2015 23:59

Έσωσε την παρτίδα η Ρόμα, «καθάρισε» η Σεβίλλη

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Φιορεντίνα και Ρόμα, που ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο πρώτο ματς για τους "16" του Europa League (βίντεο). Με 3-1 νίκησε η Σεβίλλη τη Βιγιαρεάλ.

Φιορεντίνα - Ρόμα

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο "Αρτέμιο Φράνκι", η Φιορεντίνα και η Ρόμα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Europa League και άφησαν "ορθάνοιχτους" λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού στο Ολίμπικο.

Οι «τζιαλορόσι», που ξεκίνησαν με βασικούς τους Βασίλη Τοροσίδη, Κώστα Μανωλά και Χοσέ Χολέμπας, βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 17ο λεπτό από το τέρμα που πέτυχε ο Ίλισιτς, ενώ στη συνέχεια του πρώτου μέρους είδαν τους Ντε Ρόσι και Μανωλά να αποχωρούν τραυματίες από τον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που τους χάλασε τα πλάνα τους.

Το γκολ της Φιορεντίνα:



Φιορεντίνα - Ρόμα

Ο τραυματισμός του Μανωλά:



Παρά το άσχημο ξεκίνημα και τα προβλήματα, η Ρόμα παραλίγο να ισοφαρίσει στο 44ο λεπτό με τον Λιάιτς, ενώ στην επανάληψη ανέβασε κι άλλο ρυθμούς, πιέζοντας για το γκολ. Αυτό τελικά δεν ήρθε ούτε στο πέναλτι που κέρδισαν οι «τζιαλορόσι» στο 59΄, στο οποίο ο Λιάιτς νικήθηκε από τον Νέτο, όμως στο 77΄ κατάφεραν τελικά να φτάσουν στην ισοφάριση χάρη στο γκολ του Κεϊτά, σώζοντας την παρτίδα.

Το γκολ της ισοφάρισης:



Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα:



Σπουδαία νίκη με 3-1 μέσα στην έδρα της Βιγιαρεάλ πήρε από πλευράς της η Σεβίλλη και βρίσκεται πλέον αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Βιτόλο μόλις στο 13ο δευτερόλεπτο του αγώνα, πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο τέρμα που έχει σημειωθεί στην ιστορία του Europa League, ενώ ο Εμπιά στο 26΄ έγραψε το 0-2. Η  Βιγιαρεάλ απάντησε προς στιγμήν με τον Βιέτο που μείωσε σε 1-2 στο 48΄, όμως ο Γκαμερό στο διαμόρφωσε το τελικό 1-3, σφραγίζοντας τη μεγάλη νίκη για την ομάδα του.

Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε επίσης η Νάπολι, που νίκησε με ανατροπή με 3-1 την Ντιναμό Μόσχας στην Ιταλία, ενώ το πρώτο βήμα για την πρόκριση έκανε και η Έβερτον, η οποία επικράτησε επίσης με ανατροπή με 2-1 της Ντιναμό Κιέβου.

Νωρίτερα, η Βόλφσμπουργκ ταπείνωσε με 3-1 την Ίντερ στη Γερμανία και ετοιμάζεται να "κόψει" το εισιτήριο για τους "8", ενώ τον πρώτο λόγο για την πρόκριση απέκτησαν επίσης η Ζενίτ, η Ντνίπρο και η Μπριζ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες της φάσης των «16» του Europa League:

Ζενίτ Αγ. Πετρόπουλης (Ρωσία)-Τορίνο (Ιταλία) 2-0
Ντνίπρο (Ουκρανία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 1-0
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Ιντερ (Ιταλία)  3-1
Μπριζ (Βέλγιο)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 2-1
Εβερτον (Αγγλία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 2-1
Φιορεντίνα (Ιταλία)-Ρόμα (Ιταλία)  1-1
Νάπολι (Ιταλία)-Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία) 3-1
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Σεβίλλη (Ισπανία) 1-3

Οι δηλώσεις του Βασίλη Τοροσίδη στον ΑΝΤ1:



Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι Φιορεντίνα-Ρόμα


Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:06Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:07
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο