Αστέρες στα γήπεδα και στη ζωή
Δημοσίευση: 17 Ιουλίου 2014 19:18Δώρισαν τα πριμ τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς
Αδιαφορώντας για τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων από τη FIFA για «πολιτικό μήνυμα», οι παίκτες της Εθνικής Αλγερίας αποφάσισαν να διαθέσουν τα πριμ τους στα δοκιμαζόμενα παιδιά της Γάζας. «Τα έχουν περισσότερο ανάγκη από εμάς», σχολίασε ο Ισλάμ Σλιμανί.
Για φιλανθρωπικό σκοπό διατέθηκαν και τα πριμ της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής προς τον Μέσι και τους συμπαίκτες του, οι οποίοι δώρισαν τα χρήματα σε κέντρο για τον παιδικό καρκίνο στο Μπουένος Άιρες.
23 φτωχά παιδιά από τη Βραζιλία είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση και να νοσηλευτούν σε κλινικές της χώρας χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά αγάπης του άσου της Εθνικής Γερμανίας, Μεσούτ Οζίλ. Αρχικά, είχε γίνει γνωστό πως το πριμ του Οζίλ για τον θρίαμβο των «πάντσερ» θα πήγαιναν σε παιδιά της Γάζας, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης διευκρίνισε πως τα χρήματα θα διατεθούν σε παιδιά της Βραζιλίας.
Τέλος, ο ολλανδός τεχνικός Λουίς Φαν Χάαλ δώρισε μέρος των χρημάτων της συμφωνίας που υπέγραψε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για φιλανθρωπικούς σκοπούς στη Μεγάλη Βρετανία.