LATEST NEWS
 
Κοινωνία /Παιδεία-ΘρησκείαΔημοσίευση: 03 Μαΐου 2017 14:58

“Watch Out”»: Η καλύτερη μαθητική επιχείρηση της Ελλάδας (βίντεο)

Η κοινωνική επιχείρηση των μαθητών του Αριστοτέλειου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης κατέκτησε το πρώτο βραβείο και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ευρώπη.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- WATCH OUT

Με ένα καινοτόμο, κοινωνικό προϊόν, μία έξυπνη συσκευή προειδοποίησης εμποδίων στο ύψος της κεφαλής για άτομα με προβλήματα όρασης, η μαθητική επιχείρηση «Watch Out» ανακηρύχθηκε «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2017» στον τελικό του 11ου Πανελλαδικού Διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece που φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Company Of The Year» του Junior Achievement Europe, που θα πραγματοποιηθεί 11-13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Οι 25 μαθητές Α’ Λυκείου της «Watch Out», του Αριστοτέλειου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης ανέπτυξαν μία  έξυπνη, πρακτική και οικονομική λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης καθώς δεν υπήρχε έως τώρα τρόπος να προστατευθούν από ψηλά εμπόδια. Τα παιδιά σκέφθηκαν και δημιούργησαν έναν αισθητήρα υπερήχων που τοποθετείται διακριτικά σε καπέλο ή σκούφο και προκαλεί μία μικρή προειδοποιητική δόνηση όταν πλησιάζουν σε εμπόδιο στο ύψος του κεφαλιού τους, π.χ. σε ένα κλαδί ή πινακίδα που το παραδοσιακό μπαστούνι δεν μπορεί να τους βοηθήσει.  Είναι ένα προϊόν που κέρδισε το ενδιαφέρον των μελών του Πανελληνίου αλλά και του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Τυφλών, οι οποίοι δοκίμασαν με επιτυχία το προϊόν, ενώ υποστηρίζεται θερμά και από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- WATCH OUT

«Μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα η ευαισθησία με την οποία τα παιδιά θέλησαν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όρασή τους», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κυρία Λίτσα Παναγιωτοπούλου. «Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Εικονικής Επιχείρησης «Watch Out» έκαναν εκτεταμένη έρευνα και δοκιμές με αυτούς που πραγματικά χρειάζονται το προϊόν τους, «άκουσαν» την αγορά τους και ανέπτυξαν ένα προϊόν ουσιαστικά καινοτόμο που μπορεί να βγει στις αγορές άμεσα. Απέδειξαν ότι τα παιδιά μας έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν μπροστά, αρκεί και εμείς – οι μεγαλύτεροι – να τους στηρίξουμε ή να μην είμαστε στα πόδια τους».      

Τα παιδιά, όταν ανακοινώθηκε ότι κέρδισαν το πρώτο βραβείο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και κλάματα από τη χαρά τους. «Όταν το Νοέμβριο ξεκινήσαμε το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece και αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα, σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε ότι φτάσουμε να κερδίσουμε το πρώτο βραβείο», είπε με δάκρυα στα μάτια η μαθήτρια, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της «Watch Out», Nικολέττα Καλούτσικου. «Είμαστε ενθουσιασμένοι, συγκινημένοι και υπερήφανοι για τη δουλειά που κάναμε. Οι κόποι μας απέδωσαν καρπούς και νιώθουμε τεράστια χαρά και ικανοποίηση» δήλωσε ο μαθητής, Γενικός Διευθυντής της «Watch Out», Πασχάλης Κυζάκης.  «Τώρα σηκώνουμε μανίκια για να εκπροσωπήσουμε επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη».  

«Είμαστε σίγουροι ότι η «Watch Out» θα εντυπωσιάσει και στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece, Aργύρης Τζικόπουλος. «Το προϊόν είναι πολύ έξυπνο και καινοτόμο, λύνει ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα και είμαι βέβαιος ότι τα αστέρια αυτά θα λάμψουν και στην Ευρώπη».

Κατά την παραλαβή του πρώτου βραβείου, τα παιδιά ευχαρίστησαν θερμά το ΣΕΝ/JA Greece και τους δύο ανθρώπους που τους καθοδήγησαν και τους βοήθησαν σε όλη αυτή τη διαδρομή, την καθηγήτριά τους Μαρία Δαμαλή και τον εθελοντή-επιχειρηματικό σύμβουλο Κυριάκο Κελίδη, προϊστάμενο προμηθειών ΤΙΤΑΝ, εργοστασίου Θεσσαλονίκης.  

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- WATCH OUT

Το Δεύτερο Βραβείο – «Βαc Bake»

Το δεύτερο βραβείο κατέκτησε η μαθητική Εικονική Επιχείρηση «Bac Bake» του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού.  Τα παιδιά εντυπωσίασαν με την καλαίσθητη, πρωτοποριακή συσκευή που απολυμαίνει από βακτήρια και ιούς, με ακτίνες UV – C,  συσκευές καθημερινής χρήσης (κινητά τηλέφωνα, τηλεκοντρόλ, πληκτρολόγια υπολογιστών, κλειδιά, οδοντόβουρτσες) ενώ χρησιμοποιείται και για το ημι-μόνιμο μανικιούρ! Υπεύθυνοι καθηγητές: Θάνος Καραμήτσας, Ελένη Μαρκοπούλου. Εθελοντής-επιχειρηματικός σύμβουλος: Γιώργος Ηγουμενάκης – Learning Assistance Director ERNST &YOUNG.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- WATCH OUT

Το Τρίτο Βραβείο – «GReco» Η σύμπραξη δύο σχολείων που έκλεψε την παράσταση 

Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στην μαθητική Εικονική Επιχείρηση «GReco» του 1ου ΓΕΛ και του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (σύμπραξη δύο σχολείων) που μετατρέπει οποιοδήποτε ποδήλατο σε ηλεκτρικό ή ηλιακό, εύκολα, γρήγορα και εξαιρετικά οικονομικά. Τα παιδιά επέλεξαν να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο με έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο που κέρδισε τους παρευρισκομένους. Η παρουσίαση έγινε από τον πρόεδρο της «Greco», Κωστή Γιαλαμά, ο οποίος κατέκτησε βραβείο Leadership (Ηγετικής Προσωπικότητας). Υπεύθυνοι καθηγητές: Φωτεινή Γραμμουσένη, Αντώνης Ανδρονίκου, Χρήστος Γαργάλας. Εθελοντής-επιχειρηματικός σύμβουλος: Μιλτιάδης Βογιατζής, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Στρατηγικής.    

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- WATCH OUT

Υποτροφίες στα Θερινά Σχολεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Οι τρείς πρώτες ομάδες κέρδισαν και χρηματικό έπαθλο προσφορά της Εθνικής Τράπεζας, ενώ οι μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις που πήραν την 4η και την 5η θέση κέρδισαν υποτροφίες, προσφορά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας:

Τέταρτη θέση:  «i-project» Β’ Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης  - Yποτροφία στο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας YES  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πέμπτη θέση: «Το πουγκάκι» 2ο Γε.Λ. Σταυρούπολης – Υποτροφία στο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Δύο μαθητές κέρδισαν βραβείο «Leadership -  Ηγετικής Προσωπικότητας»

Για πρώτη φορά φέτος απονεμήθηκαν και δύο βραβεία «Leadership-Ηγετικής Προσωπικότητας» σε δύο μαθητές που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό. 

1) Νάσια Βωβού – Αντιπρόεδρος Εικονικής Επιχείρησης

«Bac Bake» Μαθήτρια Ι.Β. 1 (Β’ Λυκείου) - Κολλέγιο Ψυχικού

2) Κωστής Γιαλαμάς – πρόεδρος Εικονικής Επιχείρησης «Greco», μαθητής Β’ Λυκείου  - 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

Έπαινος Ευρεσιτεχνίας στην Εικονική Επιχείρηση της «Κιβωτού του Κόσμου»

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- WATCH OUT

Έπαινος Ευρεσιτεχνίας απονεμήθηκε στους μαθητές Λυκείου από την «Κιβωτό του Κόσμου», που πήραν μέρος για πρώτη φορά στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» και επέδειξαν μεγάλο ταλέντο και ενθουσιασμό. Τα παιδιά, μέσα από αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να υλοποιήσουν την έξυπνη ιδέα τους να φτιάξουν μολυβοστυλό, μολύβι και στυλό σε ένα, που το ονόμασαν Pen-Pen (pen-pencil). Τα παιδιά παρέλαβαν τον έπαινο μαζί με την παιδαγωγό, υπεύθυνη του προγράμματος Βίκυ Δούκα και τον εθελοντή-επιχειρηματικό σύμβουλο Γιάννη Παπαδημητρίου από την MetLife Greece.

Βραβεία Εθελοντισμού στην MetLife και την Εθνική Τράπεζα

To Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece για τρίτη χρονιά απένειμε βραβείο εθελοντισμού στην πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία MetLife που έχει διαθέσει τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 350 εθελοντές για την υλοποίηση των προγραμμάτων του οργανισμού. Με βραβείο εθελοντισμού τιμήθηκε και η Εθνική Τράπεζα που επίσης έχει διαθέσει εκατοντάδες εθελοντές από την ίδρυση του ΣΕΝ/JA Greece, το 2005, σε όλη την Ελλάδα.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- WATCH OUT

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο οποίος μιλώντας στους μαθητές δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ταλέντο και το επιχειρηματικό δαιμόνιο των ομάδων που διαγωνίσθηκαν, θυμίζοντας το δικό του επιχειρηματικό ξεκίνημα. Απευθυνόμενος στην κατάμεστη αίθουσα του «Ελληνικού Κόσμου», ο ιδρυτής και  επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, εξήρε την πορεία του ΣΕΝ όλα αυτά τα χρόνια τονίζοντας ότι αποτελεί μονόδρομο για την χώρα μας να ενισχύσει ουσιαστικά την επιχειρηματικότητα ώστε να καταπολεμηθεί η μάστιγα της εποχής, η ανεργία των νέων.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- WATCH OUT

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- WATCH OUT

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- WATCH OUT

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- WATCH OUT

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- WATCH OUT

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- WATCH OUT

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΆγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

Πανεπιστημίου: Κεραία τρόλεϊ καρφώθηκε σε διώροφο λεωφορείο τραυματίζοντας τουρίστες (εικόνες)Χθες 15:44 | Ειδήσεις

Πανικός στο κέντρο της Αθήνας. Άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας. Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών.

Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματαΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ανήλικο να κινείται πεζός, όμως στην  συνέχεια έκαναν έρευνα και στο σπίτι του. Τι είχε στην κατοχή του και γιατί συνελήφθη και ο πατέρας του.

Καλαμάτα: προσπάθησε να βιάσει γυναίκα στον σταθμό των τρένωνΧθες 13:32 | Ειδήσεις

Με ποιο πρόσχημα πλησίασε τη γυναίκα και προσπάθησε να τη βιάσει. Πώς κατάφερε να ξεφύγει.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο