LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΔικαιοσύνηΔημοσίευση: 18 Μαρτίου 2016 21:45

Έντονες αντιδράσεις για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

Οργή για την αποφυλάκιση του τελευταίου κατηγορούμενου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το βίντεο - "απάντηση" της οικογένειας Φύσσα.

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ - ΦΥΛΑΚΕΣ - ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ - ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΒΑΝ
Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μετά από 30 μήνες προσωρινής κράτησης.

 Έντονη δυσαρέσκεια για την αποφυλάκιση εξέφρασαν τόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς, όσο και κόμματα της αντιπολίτευσης. Οργισμένες ήταν και οι αντιδράσεις στα social media.  

 Ο Γιώργος Ρουπακιάς συμπλήρωσε το ανώτατο όριο προφυλάκισης σήμερα, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο, είναι ακόμη στην εξέταση των πρώτων μαρτύρων από την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που διέταξε την αποφυλάκιση του Ρουπακιά, στον κατηγορούμενο επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι του περιορισμού κατ'οίκον, υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, και δυνατότητα εξόδου από την οικία του μόνο για τη μετάβασή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ - ΦΥΛΑΚΕΣ - ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ - ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΒΑΝ

Ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν προσωρινά κρατούμενος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι. Σε βάρος του εκδόθηκε ωστόσο και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο έχει ανώτατο όριο προφυλάκισης 12 μήνες που άρχισαν να "μετρούν" μετά τη συμπλήρωση των 18 μηνών του πρώτου εντάλματος.

Ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με τη δικογραφία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, φαίνεται να υπήρξε ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική οργάνωση της Νίκαιας. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την εμπλοκή του σε ενέργειες και δράσεις της Χρυσής Αυγής, ως "απλή υποστήριξη στο κόμμα".

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα "απάντησε" στην αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά με ένα βίντεο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα λίγη ώρα αφού ο Ρουπακιάς πέρασε την πόρτα των φυλακών:

«Ντροπή»

Την ντροπή του για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακία εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

«Αισθάνομαι ντροπή που συμβαίνει αυτό που συμβαίνει, δεν θέλω να πω δικαιολογίες» Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε όλα τα επίπεδα, και στο νομοθετικό έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε να μην επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα. Η δίκη πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί τελεία και παύλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς.

ΠΑΣΟΚ: Αμείλικτα τα ερωτήματα για την αποφυλάκιση Ρουπακια.

Με μια σειρά από «αμείλικτα ερωτήματα» σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ την αποφυλάκιση «του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση Ρουπακιά»:

“ΓΙΑΤΙ σε μια δίκη που ξεκίνησε στις 15.2.2015 έχουν γίνει μέχρι σήμερα μόνο 42 συνεδριάσεις;

ΓΙΑΤΙ αφού ήδη από τον Οκτώβριο 2015 παραχωρήθηκε αίθουσα στο Εφετείο Αθήνας για να καταστεί εφικτή η καθημερινή συνεδρίαση του Δικαστηρίου δεν έγινε χρήση αυτής;

ΓΙΑΤΙ το θέμα της αναπόφευκτης πλέον αποφυλάκισης του κατηγορουμένου «ανακαλύφθηκε» μόλις προ μηνός δια της άτυχης δήλωσης της Προέδρου του Αρείου Πάγου που επεχείρησε να καλύψει τις ευθύνες που ασφαλώς υπάρχουν, αποδίδοντάς την ανεπιτυχώς στην αποχή των δικηγόρων;

ΠΩΣ δικαιολογείται η ολιγωρία, η αδιαφορία και η αδυναμία θέσης προτεραιοτήτων από τους αρμοδίους σε τόσο σοβαρά θέματα που άπτονται στην συνείδηση των πολιτών της ίδιας της έννοιας της Δικαιοσύνης και της ασφάλειας δικαίου;”

“Υπενθυμίζουμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης” καταλήγει το ΠΑΣΟΚ, “ ότι υποχρέωσή του είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των Δικαστηρίων για την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης και όχι οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις στο έργο της, που έκπληκτος ο ελληνικός λαός παρατηρεί από την έναρξη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.

ΚΚΕ: Η αποφυλάκιση του Ρουπακιά αποτελεί πρόκληση

Να «επαγρυπνούν και να απομονώσουν την εγκληματική ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής» καλεί τον λαό και τη νεολαία το ΚΚΕ.

«Η αποφυλάκιση του δολοφόνου στελέχους της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά, έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους,  αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για την οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, αλλά και για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.

Για την εξέλιξη αυτή, που οφείλεται στην καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκεται ακόμη στην αρχή της, σοβαρές ευθύνες έχουν τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή κυβέρνηση, που ολιγώρησαν στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την έγκαιρη και γρήγορη διεξαγωγή της.

Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι όροι για τη γρήγορη και απρόσκοπτη συνέχιση της δίκης, με τη μεταφορά της σε κατάλληλη αίθουσα και άλλα αναγκαία μέτρα.

Ο λαός και η νεολαία να επαγρυπνούν και να απομονώσουν την εγκληματική ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ .   

Το Ποτάμι: Ο δολοφόνος του Φύσσα θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας

«Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα από σήμερα, επί κυβέρνησης της αριστεράς, θα κυκλοφορεί και πάλι ανάμεσά μας.

Το Ποτάμι έγκαιρα είχε επισημάνει αυτή την εξέλιξη, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην εξέλιξη της δίκης οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Αλλά τίποτα δεν έγινε. Πρόκειται για κραυγαλέα απόδειξη των τεράστιων προβλημάτων του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με λόγια του αέρα.

Με αυτά πρέπει να ασχοληθεί η κυβέρνηση και η ηγεσία της Δικαιοσύνης και όχι με τις μηνύσεις εναντίον εκείνων που ασκούν κριτική ή με παρεμβάσεις ακόμη και στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου», τονίζει το Ποτάμι.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕνδοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού και οι μαρτυρίες (βίντεο)Χθες 18:25 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στο Πασαλιμάνι όπου ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες, κρατείται ο εργολάβος.

Άγιοι Ανάργυροι – Μητέρα Κυριακής στον ΑΝΤ1: Το “Νινάκι” μου περιμένει δικαίωσηΧθες 10:52 | Ειδήσεις

Η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, του τελευταίου θύματος γυναικοκτονίας, μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1.

Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τουςΧθες 16:32 | Ειδήσεις

Ποιος ήταν ο τρόπος δράσης της σπείρας που "ξάφριζε" κοσμηματοπωλεία σε... πανελλήνια εμβέλεια. Η τεράστεια λεία τους και τι βράθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αχαΐα – Καταγγελία σοκ: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok10:52“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)09:04“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου08:37“The 2night Show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίση07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο