LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΓενικάΔημοσίευση: 06 Φεβρουαρίου 2016 09:07

Αγροτικά μπλόκα: Κλείνουν δρόμους και τελωνεία

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες. Πρόσκληση Αποστόλου για διάλογο με τον Πρωθυπουργό. Που και για πόσο θα διαρκέσουν οι αποκλεισμοί.

Μπλόκο - αγρότες - Χαλκηδόνα - Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται το  «μπρα ντε φερ»  ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αγρότες, παρά την ανοιχτή πρόσκληση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, στους εκπροσώπους των αγροτών για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Από την πλευρά τους οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους και διαμηνύουν σε κάθε τόνο ότι η κυβέρνηση «δεν θα ξεμπλέξει εύκολά μαζί τους» και ότι «δεν πρόκειται να την αφήσουν σε χλωρό κλαρί».

Κινήσεις καλής θέλησης από την κυβέρνηση

Με τη φράση «ο πρωθυπουργός σας περιμένει», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, απηύθυνε από την Βουλή πρόσκληση στους αγρότες να προσέλθουν σε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα «όποτε εκείνοι κρίνουν».

Ταυτοχρόνως, τους κάλεσε να ορίσουν εκπροσώπους τους και να προσέλθουν στη Βουλή και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, σε διακομματικό διάλογο, όπως επιθυμούν, με την κυβέρνηση παρούσα.

«Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου μπορεί να συνεδριάσει και ν' ακούσει τους αγρότες», είπε ο κ. Αποστόλου, την ίδια ώρα που η Βουλή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους εκπρόσωπους των αγροτών, την Τρίτη, υλοποιώντας την σχετική πρόταση του προέδρου του Κοινοβουλίου Νίκου Βούτση.

Αλλά και το ΥΠΟΙΚ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι υπεγράφη χθες η τροποποίηση της ΠΟΛ. 1066/2.4.2013, για την επιστροφή φόρου στους αγρότες ειδικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση με την απόφαση αυτή:

-Λύνεται ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολούσε τους αγρότες.

-Δημιουργείται ένα νέο και πιο αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου για την ορθή καταβολή του επιστρεπτέου φόρου στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.

-Προωθείται ένα νέο σύστημα ταχείας επιστροφής φόρου με την άμεση ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων.

-Η επιστροφή θα πραγματοποιείται εντός μηνός από την επιβολή της αίτησης επιστροφής, σύμφωνα με τα κριτήρια τα οποία αναγράφονται στην Υπουργική Απόφαση.

Θεσσαλονίκη - Αεροδρόμιο Μακεδονία - αγρότες - τρακτέρ - πορεία - διαμαρτυρία - μπλόκο - ασφαλιστικό

«Σκληραίνουν» τη στάση τους οι αγρότες

«Δηλώνουμε στην κυβέρνηση και σε κάθε είδους συνεταίρους της ότι συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσής μας, ότι δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, αυτήν και την αντιλαϊκή της πολιτική και δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί μας», απάντησαν, μεταξύ άλλων, οι αγρότες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπή των Μπλόκων 

«Η συζήτηση στη βουλή σήμερα  Παρασκευή 5 Φλεβάρη, αποκάλυψε ποιος είναι ο αντίπαλος της μικρομεσαίας αγροτιάς καθώς και το θλιβερό ρόλο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των άλλων κόμματων που συμφωνούν με το 3ο μνημόνιο, την ΚΑΠ της ΕΕ.

Αναδείχτηκε η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και η επίμονη στην  υλοποίηση της αντιλαϊκής της πολίτικης ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, η διαστρέβλωση και η συκοφάντηση των αιτημάτων μας.

Τρακτέρ - αγρότες - Ζάκυνθος

Ξεκαθαρίζουμε

1. Η πρότασή μας για αφορολόγητο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ περιλαμβάνει και τις επιδοτήσεις. Είναι αυτό που χρειάζεται μια αγροτική οικογένεια για να μπορέσει να εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση και να μείνει και κάτι, ώστε να μπορέσει να προμηθευτεί τα μέσα και τα εφόδια για το ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Θυμίζουμε στον κο υπουργό, ότι το ίδιο αίτημα δίκαια διεκδικούν όλοι οι εργατοϋπάλληλοι οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, όλα τα λαϊκά στρώματα με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες τους. Κι ότι ζητάμε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης που απέφυγε όπως «ο διάολος το λιβάνι» να πάρει θέση.

2. Η κυβέρνηση σκόπιμα βγάζει έξω από τη φορολόγηση τις επιδοτήσεις που παίρνουν το 20% των αγροτών, οι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες. Αυτούς εξυπηρετεί το αφορολόγητο των επιδοτήσεων. Το ότι σήμερα συμφώνα με τον υπουργό κ Απόστολου «1 στους 200 έχει καθαρό εισόδημα πάνω από 30.000ευρω» σημαίνει ότι αναγνωρίζει έστω κι έτσι τη σκληρή πραγματικότητα για τη φτώχεια που μεγαλώνει στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά κυρίως ότι και η σημερινή κυβέρνηση θέλει να συνηθίσουμε να ζούμε σε συνθήκες εξαθλίωσης και φτώχειας κι όχι να διεκδικούμε καλύτερη ζωή.

3. Έκρυψε σκόπιμα ότι το αγροτικό εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών  το οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε άνοδο 12,1% το 2015, συνεχώς μειώνεται αλλά στην όποια «άνοδο» «τσουβαλιάζουν» τα κέρδη των μεγαλοαγροτών επειχηριματιών, με τη χασούρα των φτωχομεσαίων, που είχαν 50% μείωση στα χρόνια της κρίσης. Αυξημένα είναι τα κέρδη των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που υπολογίζονται κι αυτά στη συνολική αξία της αγροτικής παραγωγής.

4. Η κυβέρνηση ήταν αφοπλιστική για το μητρώο αγροτών και το κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αφού δήλωσε ότι θέλει να παραμείνουν στην αγροτική παράγωγη μόνο 275.000 αγρότες από τους  900.000 που όπως είπε έχουν αγροτικό εισόδημα. Τι σημαίνει στην πράξη; Ότι επαληθευόμαστε όταν λέμε ότι η πολιτική αυτή επιταχύνει το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροκτηνοτρόφων. Επιδιώκουν να πετάξουν από την αγροτική παραγωγή πάνω από 500.000 μικρομεσαίους και φτωχούς  αγρότες  που η γη τους θα συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια. Το ίδιο εξυπηρετεί και η ενίσχυση των «ομάδων παραγωγών».

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΤΡΑΚΤΕΡ - ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ασφαλιστικό - πορεία

5. Τα διάφορα «δις» της ΚΑΠ που αν φύγουμε από την ΕΕ δήθεν  θα χάσουμε,  ξέρει καλά ότι δεν τα παίρνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες αλλά οι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες και  είναι ουσιαστικά το «τυράκι στη φάκα»  για να αποδεχτούμε, και να μην αντισταθούμε στο ξεκλήρισμα μας.

6. Τα στοιχειά που παρουσιαστήκαν στη βουλή αποκάλυψαν ότι το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών έχει τεράστια μείωση και ότι 2 στους 3 αγρότες είναι κάτω από το όριο φτώχειας.

7. Η  κάρτα αγροτών για τις συναλλαγές μας είναι ένα ακόμη βήμα στην εξαθλίωσή μας, αφού θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο κατάσχεσης του όποιου εισοδήματος και ενίσχυσης.

Δηλώνουμε στην κυβέρνηση και σε κάθε είδους συνεταίρους της ότι συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσής μας, ότι δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, αυτήν και την αντιλαϊκή της πολιτική και δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί μας».

«Θα φτάσουμε με τα τρακτέρ μέχρι το Μαξίμου»

Οι αγρότες, όπως τόνισε κι ο εκπρόσωπος του μπλόκου στο Κάστρο Βοιωτίας Γιάννης Βάγγος, είναι έτοιμοι να φθάσουν με τα τρακτέρ τους ως την Ηρώδου Αττικού και το Μέγαρο Μαξίμου.

Χθες Παρασκευή αγρότες από διάφορα μπλόκα κατέβηκαν με τα τρακτέρ στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις είχαμε σε όλες σχεδόν τις αγροτικές περιοχές της χώρας.

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΤΡΑΚΤΕΡ - ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ασφαλιστικό - πορεία

Το πρόγραμμα των αγροτικών κινητοποιήσεων

ΜΠΛΟΚΑ  

Από τις 12:00 του Σαββάτου μέχρι τις 12:00 της Κυριακής (24ωροι αποκλεισμοί)

•             ΤΕΜΠΗ

•             ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ

•             ΜΑΛΓΑΡΑ

•             ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΞΟΧΗΣ

•             ΚΟΜΒΟΣ ΚΕΡΔΥΛΛΙΑ (ΠΑΡΑΔΟΔΡΟΜΟΙ)

•             ΚΟΜΒΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΙ)

•             ΚΟΜΒΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΙ)  

Επ’ αόριστον παραμένουν κλειστά

•             ΚΟΜΒΟΣ ΚΕΡΔΥΛΛΙΩΝ Εγνατία Οδός

•             ΚΟΜΒΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ Εγνατία Οδός

•             ΚΟΜΒΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, Εγνατία Οδός

•             ΚΟΜΒΟΣ ΝΗΣΕΛΙΟΥ, το ρεύμα προς Βέροια, Εγνατία Οδός  

Από τις 12:00 μέχρι τα μεσάνυχτα (12ωροι αποκλεισμοί)

•             ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΔΟΪΡΑΝΗΣ

•             ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ  

Από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 19:00 μέχρι τις 22:00

 

•             ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΥΖΩΝΩΝ  

Από τις 12:00 μέχρι τις 20:00 το βράδυ  

•             ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ  

Από τις 12:00 για επ αόριστον

•             ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΗΠΩΝ που σήμερα άνοιξε λόγω παγετού.  

Από τις 12:00 μέχρι τις 15:00  

•             ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν θα κλείσει αύριο θα μοιράζουν όμως τοπικά προϊόντα έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων. ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  

•             Λόγω παγετού άνοιξαν τελωνεία ΟΡΜΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ και θα παραμείνουν και αύριο ανοιχτά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού και οι μαρτυρίες (βίντεο)Χθες 18:25 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στο Πασαλιμάνι όπου ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες, κρατείται ο εργολάβος.

Άγιοι Ανάργυροι – Μητέρα Κυριακής στον ΑΝΤ1: Το “Νινάκι” μου περιμένει δικαίωσηΧθες 10:52 | Ειδήσεις

Η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, του τελευταίου θύματος γυναικοκτονίας, μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1.

Τέμπη - Νίκος Πλακιάς: Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα (βίντεο)Χθες 10:11 | Ειδήσεις

Μία καταγγελία - βόμβα έκανε ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας που έχασε στο μοιραίο τρένο τις δίδυμες κόρες του και την ανηψιά του.

“Daniel” - Βλοχός Καρδίτσας: Τι ζητούν 115 οικογένειες με επιστολή στον ΠρωθυπουργόΤρίτη 16 Απριλίου 2024 21:44 | Ειδήσεις

Ανοιχτή επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη στέλνουν 115 οικογένειες από τον Βλοχό Καρδίτσας που επλήγη από την κακοκαιρία “Daniel” τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο