LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2019 18:15

Στα “χαρακώματα” για την ανοχή στην ανομία

Νέα πολιτική κόντρα, αλλά και αντιπαράθεση αστυνομικών με την νυν και την πρώην πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.

Αθήνα - Θεσσαλονίκη - μολότοφ

Ενταση και μάλιστα πολλά μέτωπα συνεχίζουν να προκαλούν τα απανωτά κρούσματα βίας και ανομίας των τελευταίων ημερών, με τα απανωτά χτυπήματα κουκουλοφόρων και "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" την επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Ακροπόλεως. 

Απο την μια Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταλλάσουν πυρά, απο την αλλη "φουντώνει" η κόντρα των συνδικαλιστών αστυνομικών με την νυν, αλλά και την πρώην πολιική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με την ανοχή στην ανομία.

«Για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βία. Είτε χαμηλής έντασης είτε υψηλής έντασης, η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα στηρίξουμε την Ελληνική Αστυνομία και θα της παρέχουμε απόλυτη πολιτική κάλυψη για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της σωστά, έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες  να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους και οι Έλληνες αστυνομικοί να αισθάνονται ότι η Πολιτεία μεριμνά για αυτούς, οι οποίοι είναι από το Σύνταγμα επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου και της τάξης», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ., κατά την επίσκεψή του στο ΑΤ Ακροπόλεως.

Γεροβασίλη: δεν υπάρχει κλίμα ανομίας και ανοχής

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στη Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτηρίζοντας αστείους τους ισχυρισμούς ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τα έχει κάνει πλακάκια με τους κακοποιούς.

Η κ. Γεροβασίλη απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για την εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επί ημερών της «έκλεισε» το ΑΤ Ακρόπολης που δέχθηκε επίθεση το βράδυ του Σαββάτου και σήμερα επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Το συγκεκριμένο ΑΤ, είπε, καταργήθηκε το 2014 επί υπουργίας του Νίκου Δένδια, μετά από αλλεπάλληλες εμπρηστικές επιθέσεις, με πρόσχημα ότι είχε καταγγελθεί από την Διεθνή Αμνηστία για τις συνθήκες κράτησης.

Επίθεση - μολότοφ - ΑΤ Ακροπόλεως

Kατηγόρησε, μάλιστα, τη ΝΔ ότι υποκινεί σε πράξεις βίας με αφορμή αυτό που λέγεται ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάει στη Θεσσαλονίκη χωρίς ΜΑΤ. 

«Επειδή στο πεδίο της οικονομίας η ΝΔ χάνει, θέλει να παίξει στο πεδίο του φόβου για να χειραγωγήσει τους πολίτες», είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε ότι με το σχέδιο «Περσέας» που υλοποιείται στο κέντρο της Αθήνας έχει αλλάξει την εικόνα γύρω από το οικονομικό πανεπιστήμιο.

Η Υπουργός, μιλώντας, εξάλλου, στην ΕΡΑ επιτέθηκε και εναντίον των συνδικαλιστών της αστυνομίας, με αφορμή ανακοίνωση της 'Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων», αλλά και τις δηλώσεις, στον ΑΝΤ1, του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ πως «η ανομία προέρχεται από την ατιμωρησία».

μολότοφ - Θεσσαλονίκη

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ακόμη ότι «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να δώσει όλα εκείνα τα εφόδια στην ΕΛ.ΑΣ για να μπορεί να κάνει την δουλειά της», ενώ υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ σε εποχές "παχέων αγελάδων", ενώ ούτε το κτιριακό ζήτημα είχε λύσει». Σχετικά με την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ανέφερε ότι «προκαλούσε προβλήματα με τον τρόπο δράσης της και δρούσε τυφλά». 

Παπακώστα: δεν “χάθηκε ο κόσμος”   

Την ενόχλησή της με δημοσιεύματα που παρουσίαζαν την Ελλάδα ως ξέφραγο αμπέλι διατύπωσε η Κατερίνα  Παπακώστα σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ. «Είχαμε μπαράζ δημοσιευμάτων το Σαββατοκύριακο που έλεγαν ότι χάνεται ο κόσμος στην Ελλάδα. Δεν είναι έτσι. Η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι ο σάκος του μποξ στο στόμα των πολιτικών για πολιτικούς λόγους. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και την ασφάλειά τους», ανέφερε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε ότι «η πραγματικότητα χάνεται μέσα στον κυκεώνα της δημοσιογραφίας».

Ειδικοί φρουροί: ο Τόσκας μάς έκανε “ταξιτζήδες” του Ρουβίκωνα

Ως έργο του προηγούμενου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, χαρακτήρισε όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο ο ΓΓ του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. «Διέλυσε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, μας έκανε “ταξιτζήδες” του Ρουβίκωνα. Αυτά περνάνε στο DNA του αστυνομικού μια άλλη νοοτροπία» ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος, στο ραδιοφωνικό σταθμό "Θέμα 104,6". Όπως εξήγησε, «η αστυνομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους χούλιγκαν, το Ρουβίκωνα και άλλες ομάδες με τις μονάδες που διαθέτει. Φωνάζουμε εδώ και καιρό για την ομάδα «Δέλτα» γιατί οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν τέτοια εκπαίδευση και κινδυνεύουν όπως συνέβη πριν από μερικές ημέρες στα Εξάρχεια». Ο κ. Μαυροειδάκος τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται η αστυνομία είναι μια κοινή πολιτική γραμμή που να της δίνει το «πράσινο φως» να προχωρήσει σε επιχειρήσεις.

Απαντώντας ο πρώην Υπουργός, Νίκος Τόσκας, αναφέρει «στην Αστυνομία οι Ειδικοί Φρουροί -εδώ και καιρό- δεν υπάρχουν αφού έχουν γίνει Αστυφύλακες. Υπάρχουν, όμως, Συνδικαλιστές, που μιλούν εξ ονόματος όχι μόνο των Ειδικών Φρουρών, αλλά και ολόκληρης της Αστυνομίας. Εκμεταλλευόμενοι τα συνδικαλιστικά προνόμια πιάνουν μέρα παρά μέρα στασίδι στα τηλεοπτικά παράθυρα και αναλώνονται  χωρίς αιδώ ακόμα και σε προσωπικές επιθέσεις.  Σίγουρα είναι χρήσιμοι στους υποβολείς τους και το κάνουν σε κάθε ευκαιρία. Όπως έσπευσαν να δημιουργήσουν θόρυβο όταν αφαιρέθηκαν αστυνομικοί από «επίσημους» ή μέχρι του σημείου να δικαιολογούν παραβατικές ενέργειες αστυνομικών. Και αυτούς φιλοξενούν συστηματικά ορισμένα μέσα ενημέρωσης, μεταδίδοντας άκριτα μέχρι και ακραίες απόψεις ως δήθεν αστυνομικό θέσφατο».

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες του ΓΓ Ειδικών Φρουρών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, αφού είπε ότι τα κρούσματα είναι τα «συνήθη» των τελευταίων 40 ετών, ανέφερε ότι «δεν δίνουμε μεγάλη αξία σε αυτά που λέει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, γιατί έχουμε διαπιστώσει μια προσκόλληση στην λογική για έναν συνδικαλιστή στην εξυπηρέτηση του κλάδου του, τέτοια που όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος συνδικαλιστικός φορές έχει πει ότι δεν τρέχει τίποτα, οπότε δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία ούτε στις προβλέψεις του, ούτε σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η αστυνομία, ούτε το πια είναι η πραγματικότητα σε αυτά τα ζητήματα».

Δελτίο Ειδήσεων - ΑΝΤ1 - συνθήκες υγιεινής - κτήρια της Αστυνομίας

Κόντρα και για την καθαριότητα 

Κατά την επίσκεψη του στο ΑΤ Ακροπόλεως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στις αστυνομικές υπηρεσίες, ανέφερε «δεν γνώριζα ότι δυστυχώς εδώ και δύο μήνες έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα. Και αντίκρισα μια εικόνα θλιβερή και τριτοκοσμική, ως προς τις συνθήκες καθαριότητας που επικρατούν στο αστυνομικό τμήμα.  Και φαντάζομαι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα αστυνομικά τμήματα. Αυτά τα πράγματα είναι παντελώς απαράδεκτα, δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2019 αστυνομικά τμήματα να λειτουργούν σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες. Όχι μόνο διότι κινδυνεύει η ίδια η δημόσια υγεία, αλλά διότι συνιστά μια βαθιά προσβολή στους ίδιους τους αστυνομικούς, οι οποίοι ζουν και εργάζονται σε αυτές τις άθλιες συνθήκες. Ελπίζω και εύχομαι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της Αστυνομίας να μεριμνήσουν άμεσα ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα. Διότι αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στη Ελλάδα του 21ου αιώνα».

Απαντώντας στον Πρόεδρο της ΝΔ, το Αρχηγείο της Αστυνομίας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «σε ορισμένες αστυνομικές υπηρεσίες ξεκίνησε από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας από το προσωπικό που προσελήφθη στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε μέσω Α.Σ.Ε.Π., ενώ για τις υπόλοιπες υπηρεσίες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και αναμένεται εντός των επομένων ημερών να ολοκληρωθεί η πρόσληψη του προσωπικού, που θα απασχοληθεί στον τομέα αυτό. Σημειώνεται ότι ορισμένες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν οφείλονται στο γεγονός ότι τροποποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην ιδιότητα του «τρίτεκνου γονέα» και του «τέκνου τρίτεκνης οικογένειας», που αποτελούν κριτήρια επιλογής των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της καθαριότητας των αστυνομικών υπηρεσιών συνιστά μία από τις βασικές προτεραιότητες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)Χθες 22:45 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε βίντεο που ανέβασε στα social media, μετά την συνάντηση που είχε στο νησί με τον πατέρα του ανήλικου αγοριού

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο