LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 09 Ιανουαρίου 2019 18:00

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μια κυβέρνηση-“κουρελού”

Δριμεία επίθεση στην συγκυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ άφησε αιχμές για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δριμύτατη επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη νέα Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις μεγάλες ευθύνες που θα σηκώσουμε στις πλάτες μας. Είμαστε και είμαστε η πολιτική δύναμη που εγγυάται την ομαλότητα και τη σταθερότητα στη χώρα. Είμαστε η δύναμη που εγγυάται την ευημερία της χώρας. Είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη εκλογική νίκη και θα δώσουμε την μάχη όλοι στην πρώτη γραμμή.

Οι εθνικές εκλογές θα είναι η μητέρα όλων των μαχών. Εκεί οι πολίτες θα κάνουν πράξη με την ψήφο τους αυτό που σας λέμε σε κάθε γωνιά στην Ελλάδα: Φτάνει πια, Καιρός για πολιτική αλλαγή.

Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και σε αυτή την νέα διαδρομή καλούμε κάθε πολίτη να έρθει κοντά μας.

Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ένα σύστημα εξουσίας που έκανε τα πάντα για να έρθει στην εξουσία και θα κάνει τα πάντα για να μείνει σε αυτή. Δεν θα εφησυχάσουμε ούτε στιγμή. Όσοι έχουν ράψει κοστούμια εξουσίας να τα βάλουν τη ναφθαλίνη και να φορέσουμε όλοι μαζί στολές εργασίας.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Καλωσορίζω τα νέα μέλη της Πολιτικής μας Επιτροπής. Περισσότεροι από τους μισούς -το 55%- είστε εδώ για πρώτη φορά, κάτι που αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή μας για ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας με νέα στελέχη που δίνουν οξυγόνο στην παράταξή μας.

Καλώ τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο. Για να προστατεύσουμε τους θεσμούς και για να διαφυλάξουμε την πολιτική ομαλότητα. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία. Θα αφορούν και την ποιότητα του πολιτεύματός μας. Όταν η δικαιοσύνη γίνεται εργαλείο για πολιτικές διώξεις, η δημοκρατία απειλείται!

Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία. Στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός!

Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να έχει μία κυβέρνηση-κουρελού. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία. Στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός!

Σε μια Δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία. Ο πρωθυπουργός πρέπει είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα.

Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε Reality Show. Πριν από λίγο έμαθα ότι αναβλήθηκε η ΚΟ των ΑΝΕΛ. Μάλλον επειδή δεν έχουν απαρτία!».

Καμμένος - Βουλή

Για την στάση του κ. Καμμένου και για τα σενάρια περί κυβέρνησης ανοχής είπε:  «Ακούω τις τελευταίες μέρες ένα νέο επινόημα για δήθεν κυβέρνηση ανοχής, μειοψηφίας δηλαδή, στην περίπτωση που ο κ. Καμμένος επιχειρήσει μια τάχα ηρωική έξοδο με αφορμή το Σκοπιανό.

Αλλά, πολύ πριν φθάσουμε στην ανοχή, θα έπρεπε να μιλήσουμε για συνενοχή. Διότι ο κ. Καμμένος είναι συνένοχος του κ. Τσίπρα, από τις Πρέσπες και μετά.  Εφόσον διαφωνεί, θα έπρεπε να είχε φύγει από τότε. Αντί αυτού, έφυγε από την κυβέρνηση ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Αποπέμφθηκε μετά από ένα πρωτοφανές υπουργικό Συμβούλιο, με αλληλοκατηγορίες για χρηματισμό και χρήση μυστικών κονδυλίων. Ο κ. Καμμένος όφειλε να είχε ήδη αποχωρήσει από τη κυβέρνηση εδώ και μήνες αν ήθελε πράγματι να εμποδίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Διότι, μένοντας στην κυβέρνηση, έδωσε στον κ. Τσίπρα το στυλό για να την υπογράψει.  Άρα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος και ο ίδιος, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θυμίζω ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας επικαλέστηκε την απώλεια της δεδηλωμένης τον Αύγουστο του 2015 για να προκηρύξει εκλογές», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η νέα χρονιά βρίσκει τη χώρα μας εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα των επιλογών της κυβέρνησης.  Αλλά και την ίδια, σε αποδρομή και πλήρη σύγχυση. Με τραγικές δυστυχώς συνέπειες για την πατρίδα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποκύψει ξανά στον επικίνδυνο δρόμο της πολιτικής ακρότητας.

Η υπόθεση Novartis είναι μόνο η αρχή καθώς η σκευωρία ξεγυμνώνεται σε δημόσια θέα. Οι δολοπλοκίες του ΣΥΡΙΖΑ αποκτούν ξεχωριστή σημασία γιατί αποκαλύπτουν μία μεγαλύτερη απειλή. Αυτήν της θεσμικής εκτροπής που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Την προηγούμενη Πέμπτη κάλεσα σύσσωμη την δημοκρατική αντιπολίτευση σε κοινή δράση για την προστασία του πολιτεύματος και την διαφύλαξη της διάκρισης των εξουσιών. Και ζήτησα απ’ τους Έλληνες δικαστές να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στο παρακράτος του κ. Τσίπρα, του κ. Πολάκη και των διαφόρων Ρασπούτιν. Κατανοώ την αγωνία των δικαστικών λειτουργών. Ουδέποτε, από τη μεταπολίτευση και μετά, το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών δεν απειλήθηκαν με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο.

Μανιαδάκης - ΝΔ - Μαξίμου - Novartis

Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας. Γι’ αυτό και οι επόμενες εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Γιατί δεν θα αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας αλλά και την ποιότητα του ίδιου του πολιτεύματός μας.

«Στις δημοκρατίες δεν κυβερνά κανείς με το ζόρι, όπως κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας και πάλι «μία καθαρή λύση, εκλογές το συντομότερο δυνατό. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές» είπε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι «το θλιβερό κυβερνητικό δίδυμο εγκαταλείπει τη χώρα σε πολύ χειρότερες συνθήκες απ’ ό,τι παρέλαβε τη χώρα».

Η απάντηση των ΑΝΕΛ στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Σε ευχαριστούμε Κυριάκο Μητσοτάκη που συνεχίζεις να μας αποδεικνύεις κάθε φορά που μιλάς, γιατί δεν θα σε ψηφίσουν οι Έλληνες. Κρίμα για τους απλούς ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας που περίμεναν πολλά περισσότερα», δήλώσε ο Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θ. Τοσουνίδης, σχολιάζοντας όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογέςΣήμερα 07:06 | Ειδήσεις

Αποκάλυψε ότι η πολιτική του φιλοδοξία είναι να κυβερνήσει 2 τετραετίες και χαρακτήρισε «βρώμικο» το πολιτικό σύστημα.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Χθες 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...Χθες 18:54 | Ειδήσεις

Έντονα αποδοκίμασε σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, το χθεσινό επεισόδιο με τη χειροδικία ανάμεσα στους βουλευτές των «Σπαρτιατών» και της Ελληνικής Λύσης. Πώς σχολίασε την απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει τους «Σπαρτιάτες» από τις Ευρωεκλογές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο