LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 07 Δεκεμβρίου 2018 13:32

Κόντρες μετά τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Για συνειδητή ανοχή Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στην βία κάνει λόγο η ΝΔ, για «εμπόλεμη ζώνη» μιλά ο Δήμος Αθηναίων. Τι απαντά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ - ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Ευχαριστημένοι εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό κατά τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια, που ακολούθησαν την πορεία που έγινε για τη δέκατη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Την ίδια ώρα, αντιδήμαρχος της Αθήνας και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κάνουν λόγο για «εικόνα εμπόλεμης ζώνης στα Εξάρχεια».

Η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωση της εκφράζει την ικανοποίηση της για την επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων και κάνει λόγο για "δυναμικό και αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο".

 Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 «το θέμα είναι τι κάνει η Δικαιοσύνη όταν βγαίνουν οι χειροπέδες».

«Οι μολότοφ που έπεσαν ξεπέρασαν την 3Ε. Παρατηρήθηκε το φαινόμενο να σπάνε εισόδους πολυκατοικιών και να πετάνε ψυγεία» είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας, αναφέροντας πως «είμαστε ευχαριστημένοι γιατί κάναμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και κάναμε συλλήψεις. Το θέμα είναι, όταν βγαίνουν οι χειροπέδες οι δικές μας, η Δικαιοσύνη τι κάνει. Δεν έχω δει κανέναν να τιμωρείται στα 28 χρόνια υπηρεσίας που έχω. Η ικανοποίηση έρχεται, διότι χθες ήταν ιδιαίτερης έντασης τα επεισόδια. Οι μολότοφ που έπεσαν ξεπέρασαν την 3Ε.

Εξάρχεια - επόμενη μέρα - επεισόδια - Γρηγορόπουλος

Ήταν πάμπολλες οι μολότοφ, ενώ παρατηρήθηκε το φαινόμενο να σπάνε εισόδους πολυκατοικιών και να πετάνε ψυγεία, ποδήλατα, κουτιά, ξύλα και άλλα αντικείμενα. Το είχαν πάρει πάρα πολύ πατριωτικά τα παλικάρια χθες. Εμείς με τη βοήθεια του Αίαντα, του νέου μέσου που έχουμε, και με τη βοήθεια του στρατηγικού σχεδιασμού, κάναμε τη δουλειά μας. Από εκεί και πέρα το ότι κατακάηκε η Αθήνα δεν είναι δικό μας θέμα. Είτε κατακαεί στο 100 %, είτε στο 20, είτε στο 10% , εμείς θέλουμε να μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας ».

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ - ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος, έκανε λόγο για ένα τρομακτικό σκηνικό στην περιοχή των Εξαρχείων.

«Κουκουλοφόροι μπήκαν σε ταράτσες, ενώ έχουν σπάσει και πόρτες από διαμερίσματα. Ανέβαιναν στις ταράτσες για να ρίξουν μολότοφ και ό,τι άλλο έβρισκαν. Αυτό έχει εμφανιστεί το 2014 για πρώτη φορά αλλά από τότε δεν υπάρχει κανένα σχέδιο πρόληψης από την αστυνομία και το  υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έχουμε πολλά αυτοκίνητα καμένα, άπειρες καταστροφές, ρημαγμένη πόλη είναι τα Εξάρχεια, λες και είσαι σε γκέτο της Νότιου Αμερικής ή του Τρίτου Κόσμου ,που έχουν γίνει φοβερά επεισόδια  ή σε εμπόλεμη ζώνη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος.

ΝΔ: συνειδητή η κυβερνητική ανοχή στην βία και τις λεηλασίες 

«Κατεστραμμένα κτήρια, λεηλασίες, σπασμένες βιτρίνες, καμένα αυτοκίνητα, εικόνες μιας ρημαγμένης πόλης. Όλα αυτά δεν μπορούν πια να θεωρούνται τυχαία. Η ανοχή που επιδεικνύεται είναι απολύτως συνειδητή και έχει αποθρασύνει τις γνωστές συμμορίες που συμπεριφέρονται πια σαν να έχουν το ακαταδίωκτο. Οι ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και του Αρχηγού της Αστυνομίας είναι τεράστιες. Εξόφθαλμο, όμως, είναι και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύσει μέσω αυτών των ομάδων την επόμενη κυβέρνηση. Το σχέδιο αυτό δεν θα περάσει. Σε κάθε πολίτη που αγανακτεί με αυτήν την κατάντια το επαναλαμβάνουμε όσο πιο καθαρά γίνεται: Με την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η ανοχή στα φαινόμενα αυτά θα είναι μηδενική», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: η ΝΔ έχει εμμονή για βίαιη καταστολή και αστυνομοκτατια

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε ανακοίνωση του και απαντώντας σε αυτήν της ΝΔ, αναφέρει τα εξής:

Η Αστυνομία με σχέδιο και αποφασιστικότητα περιφρούρησε το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν κατά την επέτειο για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ αποκατέστησε γρήγορα την ομαλότητα στην Αθήνα.

Η φετινή μαθητική πορεία και η εκδήλωση στην οδό Ναυαρίνου, στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα.

Τα επεισόδια ήταν περιορισμένης και ελεγχόμενης έκτασης.

Παρόλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία και οι συνοδοιπόροι της, για άλλη μια φορά επιμένουν να εμφανίζουν την Αθήνα ως βομβαρδισμένη πόλη, ξεχνώντας ότι η πρωτεύουσα καιγόταν επί των ημερών τους.

Άλλη μια φορά η προσδοκία τους δεν έγινε πραγματικότητα.

Προεξοφλούσαν εκτεταμένα και ανεξέλεγκτα επεισόδια προκειμένου να ενισχύσουν τη ρητορική του φόβου και της καταστροφολογίας, αλλά και πάλι διαψεύστηκαν.

Έφτασαν στο σημείο να προβλέπουν ότι ΘΑ είναι κυβέρνηση και ότι ΘΑ έχουν επεισόδια τα οποία ΘΑ έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ από το… παρελθόν. Έλεος!

Στην εμμονή της Νέας Δημοκρατίας για βίαιη καταστολή και αστυνομοκρατία, θυμίζουμε ότι η βία γεννά βία.

Η υπηρέτηση του ρόλου της Αστυνομίας είναι μια διαρκής άσκηση ισορροπίας μεταξύ ασφάλειας και δημοκρατίας.

Η υπέρβαση των ορίων από Αστυνομικούς δεν είναι ανεκτή.

Η απάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει ότι «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην απάντησή του στη ΝΔ, υπερηφανεύεται ότι τα χθεσινά επεισόδια ήταν “περιορισμένης και ελεγχόμενης έκτασης” και ότι “με σχέδιο και αποφασιστικότητα περιφρούρησε το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, αποκαθιστώντας γρήγορα την ομαλότητα στην Αθήνα”. Αντί άλλης απάντησης επιστρέφουμε στις κ. Παπακώστα και Γεροβασίλη λίγες μόνον σημερινές φωτογραφίες για να τις προσθέσουν στο άλμπουμ των επιτυχιών τους».

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ - ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Η εικόνα από τα Εξάρχεια είναι μια εικόνα εμπόλεμης κατάστασης»

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, είπε χαρακτηριστικά «δυστυχώς αυτά που ζήσαμε χθες δεν είναι πράγματα που συναντά κανείς σε μια κανονική χώρα. Για μια ακόμη φορά είχαμε αμαύρωση της μνήμης του αδικοχαμένου αυτού παιδιού. Νομίζω ότι αυτά που είπε η μητέρα του παιδιού επιβεβαιώνουν το λόγο του αληθές, όλοι όσοι συμμετείχαν στα έκτροπα αυτά, δεν τιμούν την μνήμη του Γρηγορόπουλου. Υπάρχει λύση, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση  για να το αντιμετωπίσουμε. Δεν μπορεί να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο αυτά τα φαινόμενα. Η εικόνα που μεταδόθηκε το πρωί από τα τηλεοπτικά κανάλια από τα Εξάρχεια και τη Θεσσαλονίκη είναι μια εικόνα εμπόλεμης κατάστασης. Πλιάτσικο, βανδαλισμοί, ακόμη και βεβηλώσεις εικόνων στη Θεολογική σχολή της Θεσσαλονίκης. Και όλα αυτά γιατί υπάρχει το λεγόμενο πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα άσυλο ανομίας».

Ποτάμι: να απολογηθεί ο Τσίπρας

Στο thelopotami.gr η αντίδραση του Ποταμιού για τα χθεσινά επεισόδια έχει ως εξής:

Η Ελλάδα ζούσε για άλλη μια φορά ένα κύμα τυφλής βίας και ο πρωθυπουργός της τη δικαιολογούσε λέγοντας ότι «ο Δεκέμβρης δεν ήταν μόνο οι φωτιές, οι μολότοφ και οι συγκρούσεις με την αστυνομία αλλά και οι εκατοντάδες πολύμορφες συμμετοχικές κοινωνικές δράσεις, σε όλη τη χώρα».

«Εικόνα από το μέλλον της μαχητικής πολιτικής διεκδίκησης» είναι για τον πρωθυπουργό της χώρας η κατεστραμμένη Αθήνα του Δεκέμβρη του 2008! Οι τραυματίες, οι λεηλασίες, οι φωτιές, οι καταστροφές, τα σπασίματα, ο τρόμος που έζησαν οι πολίτες δέκα χρόνια πριν, ερμηνεύονται από τον πρωθυπουργό ως πράξεις αντίστασης κατά «του αυταρχισμού που αναδύεται σήμερα στην Ευρώπη» και ως μέσα «διεκδίκησης μιας κοινωνίας ισονομίας και ισοπολιτείας»!

Η πρωτοφανής αυτή δήλωση έγινε χθες, στην επέτειο των καταστροφών, την ώρα που η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Πάτρα, το Αγρίνιο, τα Χανιά βρίσκονταν και πάλι στο έλεος των μπαχαλάκηδων. Η Ελλάδα ζούσε για άλλη μια φορά ένα κύμα τυφλής βίας και ο πρωθυπουργός της τη δικαιολογούσε λέγοντας ότι «ο Δεκέμβρης δεν ήταν μόνο οι φωτιές, οι μολότοφ και οι συγκρούσεις με την αστυνομία αλλά και οι εκατοντάδες πολύμορφες συμμετοχικές κοινωνικές δράσεις, σε όλη τη χώρα». Σε ποιες δράσεις αλήθεια αναφέρεται; Ας μας πουν οι κειμενογράφοι του έστω και μια «κοινωνική δράση» που ξεπήδησε από τις στάχτες του 2008, από τις κατεστραμμένες περιουσίες – δημόσιες και ιδιωτικές.

Η πρόκληση επισφραγίστηκε στον επίλογο όπου ο κ.Τσίπρας καπηλευόμενος τη μνήμη του χαμού του δεκαπεντάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν δίστασε να πει ότι «πάνω στο χώμα το δικό του χτίζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας»!

Ποιους κήπους και ποιες καριέρες; Ας δει τις εικόνες και των χθεσινών καταστροφών, τις βομβαρδισμένες γειτονιές, τους τραυματίες και ας απολογηθεί.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)Σήμερα 22:15 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα.

Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα”Σήμερα 16:31 | Ειδήσεις

Για ποια πρόσωπα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με το ''μπάζωμα των Τεμπών''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο