LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 14 Αυγούστου 2018 13:28

Συνεχίζεται ο “καυγάς” για το… sms

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επιμένει πως πρόκειται για πλαστό sms ενώ ο Ε.Τ δεν κάνει πίσω. "Πόλεμος" Μαξίμου - ΝΔ.

Μέγαρο Μαξίμου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο καυγάς για το sms που υποστηρίζει ο Ελεύθερος Τύπος, ότι έστειλε το Μαξίμου σε υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη με οδηγίες για την επικοινωνιακή διαχείριση της πολύνεκρης πυρκαγιάς στο Μάτι. 

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επιμένει πως πρόκειται για πλαστό sms και ζητά από την ΕΣΗΕΑ να επιληφθεί, ενώ ο Ελεύθερος Τύπος δεν κάνει πίσω υποστηρίζοντας πως το sms εστάλη από το Μαξίμου. 

Συγκεκριμένα, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός στο διάβημά του προς την ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Προς την Πρόεδρο και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Την Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018, στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, δημοσιεύτηκε παντελώς ψευδές, ανυπόστατο και κακόβουλο «ρεπορτάζ» με τίτλο: «Το SMS της μακάβριας προπαγάνδας», το οποίο αναφερόταν σε δήθεν SMS του Μεγάρου Μαξίμου «προς επιλεγμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η χώρα θρηνούσε νεκρούς».

Επειδή, αυτό ή έστω παρόμοιο SMS, ουδέποτε συντάχθηκε, στάλθηκε, ή με οποιονδήποτε τρόπο υπήρξε από την πλευρά μας. Και το κείμενο που δημοσίευσε η εν λόγω εφημερίδα, ως SMS προερχόμενο από το Μέγαρο Μαξίμου, αποτελεί προϊόν προπαγανδιστικής φαντασίας, που σαφώς προορίζεται για να πλήξει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Επειδή, επίσης, ο Ελεύθερος Τύπος, και μετά την καταγγελία από την πλευρά μας της δημοσίευσης του κατασκευασμένου για τις ανάγκες της προπαγάνδας SMS, αντιπαρέρχεται την κατηγορηματική μας διάψευση, χαρακτηρίζοντάς την στο φύλλο της επομένης, 13 Αυγούστου, «λάσπη και ύβρεις», και επιμένει στην παραπληροφόρηση και στη διασπορά όχι απλώς ψευδών, αλλά βαρύτατα συκοφαντικών ειδήσεων, σας καλούμε να επιληφθείτε του θέματος, ούτως ώστε:

  • Να αποκατασταθεί η αλήθεια.
  • Να διερευνηθούν από την Ένωσή σας και τα πειθαρχικά της όργανα οι ευθύνες τυχόν μελών της, τα οποία εμπλέκονται στην απαράδεκτη και κακοήθη αυτή ενέργεια. 

Με εκτίμηση

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

Μέλος της ΕΣΗΕΑ».

ΝΔ: Ο κ. Καρτερός επιβεβαιώνει την καθεστωτική αντίληψη της Κυβέρνησης 

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει λόγο για απόπειρα εκφοβισμού δημοσιογράφων από την Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η ΝΔ αναφέρει: «Μάταια ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού προσπαθεί να διαψεύσει όσα αποκαλύπτονται για τα sms που έστελνε το Μαξίμου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συγκαλύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εθνική τραγωδία. 

Δεν χρειάζονταν άλλωστε τα sms για να αναδειχθεί ότι το μόνο που απασχολούσε και απασχολεί το Μαξίμου είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της ανεπάρκειας και της ανικανότητας της κυβέρνησης. Το απέδειξε από την πρώτη κιόλας μέρα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με τις σκηνοθετημένες εμφανίσεις του όσο και τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφευρίσκοντας στη συνέχεια διάφορες φαιδρές δικαιολογίες.

Με την επιστολή του στην ΕΣΗΕΑ, το μόνο που επιτυγχάνει ο κ. Καρτερός, είναι να επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την καθεστωτική αντίληψη μιας Κυβέρνησης η οποία δεν διστάζει πια ακόμη και να ζητά διώξεις δημοσιογράφων επειδή κάνουν αποκαλύψεις που την εκθέτουν.

Κατά τα άλλα, έμελλε να το ζήσουμε και αυτό: Ο εφευρέτης των fake news και πρωταθλητής της κυβερνητικής προπαγάνδας να διαμαρτύρεται για αυταπόδεικτες ειδήσεις». 

Σκληρή απάντηση από το Μαξίμου

Άμεση ήταν η απάντηση από το Μαξίμου στην ΝΔ. Ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει πως «από το γεγονός ότι η ΝΔ έσπευσε να υιοθετήσει με ανακοίνωσή της το κατασκεύασμα του Ελεύθερου Τύπου, για το δήθεν SMS του Μαξίμου, προκύπτει ποιος βρίσκεται πίσω από την προπαγάνδα, που δεν διστάζει μπροστά σε κανένα ψέμα, καμιά συκοφαντία, καμιά κατασκευή ψευδών ειδήσεων, καμιά δολοφονία χαρακτήρα, για να πλήξει την κυβέρνηση.

Από το γεγονός, επίσης, ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει «αυταπόδεικτες ειδήσεις» τέτοιου είδους προβοκάτσιες, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, προκύπτει αβίαστα μια και μόνη αυταπόδεικτη διαπίστωση: Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και για όσους την υιοθετούν». 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ήττα Τραμπ και Μασκ στο Ουισκόνσιν17:38Θεσσαλονίκη: Γιατρός συνελήφθη για "φακελάκι"17:24Τροχαίο Κρήτη: Πένθος για τον 19χρονο στην Ιεράπετρα 17:10Βρετανία: 23 γυναίκες επικοινώνησαν με την αστυνομία μετά την καταδίκη Κινέζου φοιτητή για τον βιασμό 10 γυναικών 16:55Απεργία – Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: Ποιες πτήσεις θα εξυπηρετηθούν κατ’ εξαίρεση16:41Τραμπ - Λαγκάρντ: Αρνητικοί για όλο τον κόσμο οι δασμοί που επιβάλλει16:26Τροχαία – Αττική: 35.321 παραβάσεις για τον μήνα Μάρτιο 16:26ΔΕΗ myHome EnterTwo: Σταθερό διζωνικό μπλε τιμολόγιο 24μηνης διάρκειας από τη ΔΕΗ16:12Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:59Ακρόπολη - Λάνθιμος: Το ΥΠΠΟ για το "όχι" του ΚΑΣ στα γυρίσματα στον Ιερό Βράχο15:46Τένις: Κατάρρευση αθλήτριας κατά τη διάρκεια αγώνα (βίντεο)15:32Βασίλης Καλογήρου: Στο Ανθρωποκτονιών η δικογραφία για τον θάνατο του 39χρονου15:18Κακοποίηση ζώων - Βόλος: Βίντεο με pet groomer να χτυπά σκύλο προκαλεί θύελλα αντιδράσεων (εικόνες)15:05Λουλούδια από... ψηφοδέλτια! (εικόνες)14:51Τουρκία: Πόλεμος για το μποϊκοτάζ – Αυτεπάγγελτη έρευνα14:38Θεοδωρικάκος: Μειώνουμε φόρους - εισφορές και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα14:24Μεταξουργείο: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα δολοφονίας 2 αλλοδαπών - Στην φυλακή ο ηθικός αυτουργός (βίντεο)14:10ΠΑΣΟΚ: Η Μπατζελή ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας 13:56Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ψαράδων στις ιχθυόσκαλες (βίντεο)13:42Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Τα 25 δις ευρώ, η “ασπίδα του Αχιλλέα” και η στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ13:28
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο