LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 05 Μαρτίου 2018 16:00

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Κοντονή για την Ασφάλεια και τον Γιαγτζόγλου

Επεκτείνονται τα φαινόμενα βίας και ανομίας επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΝΔ. Καλούμε τη ΝΔ να επιδείξει την ελάχιστη σοβαρότητα στο θέμα της ασφάλειας απαντά το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

κουκουλοφόροι - βανδαλισμός -  βιτρίνες - καταστήματα - Πατησίων

Σκληρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στον απόηχο των επεισοδίων που προκλήθηκαν από αντιεξουσιαστές και της απόφασης μεταγωγής του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, σε δήλωση του τόνισε ότι, «η βία και η ανομία, δυστυχώς, επεκτείνονται από το Κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι πολίτες νοιώθουν ανασφάλεια, καθώς κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι περιουσίες τους από διάφορους ανεξέλεγκτους κουκουλοφόρους».

Στη συνέχεια και στρέφοντας τα «πυρά» του κατά του Μαξίμου υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να διαπραγματεύεται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία και εν τέλει να κάνει ό,τι της ζητούν. Αυτό συνιστά βαρύ πλήγμα για τη δημοκρατική νομιμότητα και το Κράτος δικαίου. Είναι πρόκληση για τους πολίτες που αισθάνονται απροστάτευτοι. Εγγυώμαι ότι τα φαινόμενα αυτά θα σταματήσουν αμέσως από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι «το Ελληνικό Κράτος δεν θα ανέχεται πράξεις ή απειλές βίας. Οι πολίτες θα προστατεύονται. Η Αστυνομία έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Θα της παρέχουμε την πολιτική κάλυψη για να επιτελέσει την αποστολή της».

Σε ότι αφορά την πολιτική της ΝΔ στο σωφρονιστικό σύστημα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει «οι φυλακές του Κορυδαλλού θα πάψουν να είναι άντρο όσμωσης ποινικών και τρομοκρατών. Οι τρομοκράτες θα μεταφερθούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Οι πολίτες, ασχέτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, απαιτούν ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές τους. Να μας έχουν εμπιστοσύνη ότι αυτό θα συμβεί».

Ερμού - ζημιές - καταστήματα

Κοντονής: απολύτως άστοχη η δήλωση Μητσοτάκη

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι απολύτως άστοχη για να μην πω ότι μου δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει γνώση των πραγματικών γεγονότων» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής από το βήμα της Βουλής.

«Η κεντρική επιτροπή μεταγωγών κατά τη γνώμη μου ορθά αποφάσισε την μεταγωγή του στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού μηνών που έχει καταστρώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την μετατροπή της φυλακής του Κορυδαλλού από μία μεικτή φυλακή υπόδικων και καταδικασθέντων, σε φυλακή υποδίκων. Μάλιστα προς υλοποίηση αυτού του σχεδίου τον επόμενο μήνα θα φύγουν από τις φυλακές Κορυδαλλού γύρω στους 57 καταδικασθέντες και θα έρθουν περί τους 27 υποδίκους. Στους πρώτους κρατοουμένους που θα έρθουν στη φυλακή Κορυδαλλού αποφάσισε η κεντρική επιτροπή μεταγωγών και όχι η κυβέρνηση, ότι θα είναι και ο συγκεκριμένος κρατούμενος» επεσήμανε ο κ.Κοντονής προσθέτοντας:

«Γιατί το αποφάσισε αυτό η επιτροπή; Διότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος όπως και οι άλλοι έχουν σε άμεσο χρόνο πάρα πολύ σοβαρά δικαστήρια».

«Ελπίζω να πληροφορούν καλύτερα τον κ. Μητσοτάκη οι συνεργάτες του και ο ίδιος να είναι πιο προσεκτικός όταν προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις» κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: καλούμε τη ΝΔ να επιδείξει την ελάχιστη σοβαρότητα

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο σε γραπτή δήλωση του επισημαίνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε σήμερα ότι υπάρχουν φυλακές στον Κορυδαλλό με προβλήματα, μόλις το Υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε το σχέδιό του για την αναδιοργάνωσή τους.

Είναι αλήθεια: Δεκαετίες αδράνειας της παράταξής του γέννησαν παθογένειες, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. Η φάρσα των φυλακών Γ΄ τύπου που αναμασάει σαν καραμέλα, μπορεί να ήταν η βάση για πελατειακές εξυπηρετήσεις και εργολαβίες, δεν απέδωσε όμως τίποτα στην αντεγκληματική πολιτική ούτε φυσικά στις επικρατούσες συνθήκες λειτουργίας των φυλακών Κορυδαλλού».

Και η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας, «καλούμε τη Ν.Δ. να επιδείξει επιτέλους την ελάχιστη σοβαρότητα στο θέμα της ασφάλειας, χωρίς δημαγωγία και εκμετάλλευση της αγωνίας των πολιτών. Η προσπάθειά της για τη δημιουργία “ηθικού πανικού” δεν βοηθά τη χώρα αλλά υπονομεύει το μέλλον της και καταδεικνύει το δικό της πανικό ο οποίος καθημερινά διογκώνεται»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Σύλληψη 38χρονου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων11:24Πάτρα: Επαναλειτουργεί το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μετά τη φωτιά που είχε σημειωθεί στις 26 Ιουλίου11:10Αιματηρά επεισόδια στον αγώνα Ιντεπεντιέντε – Ουνιβερσιδάδ: Τρεις νεκροί, δεκάδες τραυματίες10:56Υπό συνεχή επιτήρηση το ημιβυθισμένο MN KOSTAS στη Σητεία – Αναμένεται η ανέλκυση του φορτηγού πλοίου10:42Νίκος Δένδιας: Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας 10:28Ουγγαρία: Η χώρα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας10:14Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Αυγούστου10:00Χαλκιδική: Αίσιο τέλος για τον 12χρονο και τον 20χρονο που αγνοούνταν - Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχο09:45Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με πέτρες σε τουριστικό λεωφορείο - 3 τραυματίες09:31Τι καιρό θα κάνει σήμερα Πέμπτη09:17Ryanair: Πάνω από 5.000 καθυστερήσεις πτήσεων στην Ελλάδα το 2025 – Καταγγελία στην Κομισιόν09:03Συναγερμός στις φυλακές Ναυπλίου: Επτά κρατούμενοι στο νοσοκομείο08:48Σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του "Χόμπιτ" πωλήθηκε έναντι 57.000 δολαρίων08:34Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψει08:20Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο