LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2017 14:25 | Ανανέωση: 15 Νοεμβρίου 2017 19:17

Διαρκής ενημέρωση Τσίπρα και εντολές σε Υπουργούς για την κακοκαιρία

Ημέρα πένθους η σημερινή. Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και τη νύχτα. Σύσκεψη στο Μαξίμου. Για "ανείπωτη τραγωδία" κάνει λόγο ο Μητσοτάκης. Τι λένε τα άλλα κόμματα.

Μάνδρα - πλημμύρες

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για την φονική κακοκαιρία που έπληξε την Δυτική Αττική και τις προσπάθειες εύρεσης των αγνοούμενων και αντιμετώπισης των καταστροφών που έχουν υποστεί βασικές υποδομές και περιουσίες χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική καταιγίδα στη Μάνδρα Αττικής», αναφέρει ανακοίνωση του Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις, νωρίτερα το πρωί είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Αφού ενημερώθηκε την κατάσταση και την πορεία των επιχειρήσεων, «ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων, την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τη φυσική καταστροφή».

Τσίπρας - tweets - πλημμύρες - καταστροφές - Μάνδρα - Ελευσίνα - Νέα Πέραμος

Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και τη νύχτα 

Υπο την Προεδρία του Πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που τονίστηκε στη σύσκεψη είναι ότι η κατάσταση είναι πρωτοφανώς δύσκολη, μια θεομηνία που δεν έχει προηγούμενο. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 87 διασώσεις. Έχουν κινητοποιηθεί η πυροσβεστική, η αστυνομια και τα ΕΜΑΚ. Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και τη νύχτα προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να είναι όλες οι δυνάμεις σε επιφυλακή λόγω των έκτακτων καιρικών συνθήκων. Επίσης, δόθηκε εντολή να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από την ΕΜΥ στην πολιτική προστασία ώστε να είναι σε θέση να είναι ενημερωμένοι όλοι οι πολίτες που οι περιοχές θα υποστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και πως θα διαχειριστούν την κατάσταση

Όπως τονίστηκε στην σύσκεψη αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης και η αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων. 

"Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πένθους και όταν γίνει η καταγραφή των υλικών ζημιών θα ανακοινωθούν και τα μέτρα στήριξης", έλεγαν κυβερνητικές πηγές. Όπως τονίστηκε στην σύσκεψη αυτή τη στιγμή σημασία έχει να μην υπάρξει άνθρωπος που θα πεινάσει και θα μείνει άστεγος, να ανοίξουν δηλαδή ξενοδοχεία και να ανοίξουν τα θέρετρα του στρατού.

Μάνδρα - πλημμύρες - καταστροφές - βροχή

Πηγές από το Μαξίμου τόνιζαν ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπιστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία  να συζητήσουμε για υλικές ζημιές και την αποκατάσταση τους. Αυτό είναι δέσμευση  της κυβέρνησης. Όμως δεν είναι τώρα η ώρα να γίνουν αυτές οι ανακοινώσεις.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι η εισαγγελική παρέμβαση είναι απολύτως λογική όταν υπάρχουν νεκροί. Παράλληλα, ανέφεραν ότι έχει γίνει καταγραφή και των μηχανημάτων και ιδιωτικών εταιριών που είναι έτοιμα για να βοηθήσουν. 

Μητσοτάκης: ανείπωτη τραγωδία

«Αυτό που συμβαίνει στη Μάνδρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία. Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τις καταστροφές, τις απώλειες περιουσιών και πάνω απ’ όλα για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν. Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει το ταχύτερο δυνατόν κάθε δυνατή στήριξη», αναφέρει σε δήλωση του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφού επέστρεψε από το Στρασβούργο μεταβαίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, στην Ελευσίνα, συνοδευόμενος από τον Τομεάρχη Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Μητσοτάκης - κακοκαιρία - Ελευσίνα

Την οδύνη της εξέφρασε με μήνυμα της στα social media η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. Είναι μία τραγωδία. Εκφράζουμε την οδύνη μας & στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες. Η Πολιτεία οφείλει να αξιοποιήσει ό,τι μέσο διαθέτει για να βοηθήσει τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν», έγραψε η κ. Γεννηματά.

 Φώφη Γεννηματά - ανάρτηση - πλημμύρες - Αττική

«Σήμερα είναι μέρα πένθους. Δικαιολογημένη η οργή των ανθρώπων. Είναι αδιανόητο να χάνονται τόσοι άνθρωποι εξαιτίας μιας βροχής. Όσο έντονη κι αν είναι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια των δυνάμεων πολιτικής προστασίας δεν αρκεί, όταν ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και τα προληπτικά μέτρα απουσιάζουν παντελώς. Η τυχόν φραστική ανάληψη ευθύνης δεν απαλύνει τον πόνο των συγγενών όσων έφυγαν, ούτε των ανθρώπων που καταστρέφονται. Η έκκληση είναι ομόθυμη: έστω την ύστατη στιγμή, να υπάρξει σοβαρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση, και, πάνω απ’ όλα, να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα», αναφέρει σε δήλωση της η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Περιφέρεια Αττικής, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στις περιοχές Μάνδρας και Νέας Περάμου. Ζητά να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών, να αναζητηθούν τυχόν αγνοούμενοι, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών, έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ, εξαπολύοντας επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την ελλιπή αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών της Δυτικής Αττικής. 

«Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες. Το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για τις υποδομές σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους. Μπράβο στην Πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ότι σώζεται», έγραψε στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στ. Θεοδωράκης - πλημμύρες - tweet

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΧθες 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα.

Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα”Χθες 16:31 | Ειδήσεις

Για ποια πρόσωπα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με το ''μπάζωμα των Τεμπών''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο