LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 23 Αυγούστου 2017 19:04

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση για τη διάσκεψη στην Εσθονία

Ξεκίνησε η διάσκεψη για τα θύματα του κομμουνισμού και του ναζισμού με απούσα την Ελλάδα. Οξεία αντιπαράθεση εντός συνόρων.

Χίτλερ - Στάλιν

Με απούσα την Ελλάδα ξεκίνησαν οι εργασίες της διεθνούς διάσκεψης που πραγματοποιείται στην Εσθονία, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του κομμουνισμού και του ναζισμού  την ώρα που στο εσωτερικό της χώρας συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση.

 Και μπορεί η Κομισιόν να φρόντισε να στείλει το δικό  της μήνυμα και προς την Ελλάδα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ όμως συνεχίζουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο επισημαίνει ότι «η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων είναι ένα σαφές μήνυμα για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών, της συνεργασίας και του πατριωτισμού».

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση εντός συνόρων

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του για το όλο θέμα και μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η «θεωρία των άκρων, είναι το καταφύγιο της Δεξιάς».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι «πέρσι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δείξει την ίδια ευαισθησία», αναφερόμενος σε περσινή ανάλογη εκδήλωση στη Σλοβενία.

Χίτλερ - Στάλιν

Στο «χορό» της αντιπαράθεσης μπήκε και η εφημερίδα «Αυγή», μιλώντας στο πρωτοσέλιδο της για «τρικυμία στην ΝΔ από την εξίσωση κομμουνισμού – ναζισμού».

«Λάδι στη φωτιά» έριξε και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με ανάρτηση του στο Facebook, όπου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «μόνος συμπαραστάτης του φιλοναζί τμήματος της πολιτικής τάξης της Εσθονίας, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι «είναι λάθος η μη εκπροσώπηση της χώρας στη διάσκεψη της Εσθονίας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτηση του υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θυμάται τον Σταλινικό του εαυτό».

Χίτλερ - Στάλιν

Για ανταρσία της δεξιάς πτέρυγας, όπως χαρακτηριστικά λέει, στο ΠΑΣΟΚ, κάνει λόγο η «εφημερίδα των Συντακτών» πατώντας… πάνω σε μια αντιπαράθεση του Δημήτρη Κούρκουλα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη στο twitter, για το αν το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει σαφή θέση, κόντρα που πάντως έληξε διαδικτυακά με τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως σε ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι «είναι ανιστόρητη η ταύτιση κομμουνισμού – ναζισμού», ενώ με τη σειρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του και σχολιάζοντας το ζήτημα έκανε λόγο για «χυδαίο αντικομουνισμό».

«Διεθνές σκάνδαλο: Η Ελλάδα έδωσε μαθήματα Ιστορίας στην Εσθονία» γράφει το Πρακτορείο Sputnik, σε ανταπόκριση από το Ταλίν της Εσθονίας και τονίζει ότι η άρνηση της Ελλάδας να δεχθεί τις απόψεις της Εσθονίας για τον κομμουνισμό και την Ιστορία του προηγούμενου αιώνα, ανάγκασε το Ταλίν να διορθώσει το επίσημο κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της σχετικά με το επικείμενο Συνέδριο της 23ης Αυγούστου, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.

Την ίδια στιγμή η βουλευτής της Εσθονίας Oudekki Loone, η οποία είναι μέλος του κεντρώου κόμματος της Εσθονίας, του μεγαλύτερου από τον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, στο οποίο ανήκει και ο Εσθονός πρωθυπουργός, έστειλε επισολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει.

“Θέλω να εκφράσω την αληθινή ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μου για την απόφασή σας και την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στο αποτρόπαιο συνέδριο με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα». Η αιτιολόγηση της απόφασής σας ήταν απλά τέλεια!”.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαμία: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής (βίντεο)16:38Ληστεία στο Λούβρο: Εντοπίστηκε ένα από τα κλεμμένα κοσμήματα κοντά στο μουσείο16:24Χωρίς Οσμάν και Ερνανγκόμεθ ο Παναθηναϊκός με Κολοσσό16:10Κίνα: Φωτιά σε καμπίνα αεροσκάφους προκαλεί πανικό (βίντεο)15:56"Ναι" από την Αυστρία στις νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ15:42Δήθεν ηλεκτρολόγοι εξαπατούσαν ηλικιωμένους, με λεία χιλιάδες ευρώ15:28Ο Ολυμπιακός "καθάρισε" στο δεύτερο ημίχρονο τον Πανιώνιο15:14Γάζα: Δύο ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα του θύλακα15:04Μυστρά: Στο νοσοκομείο άνδρας που προσπάθησε να ανάψει τζάκι ρίχνοντας βενζίνη14:50Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:36Ληστεία στο Λούβρο - Εκλάπησαν κοσμήματα, οι δράστες έχουν διαφύγει14:22Κέρκυρα: Ανησυχία για τους 1.500 τόνους κατεψυγμένων τροφίμων - Υγειονομική βόμβα απειλεί την περιοχή14:09GastrosoΦy Fest powered by Protergia (Live Blog)13:55Η Σάκκαρη πέρασε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά στο Τόκιο13:52Στον Ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα, η χειροτονία του Αρχιεπισκόπου Σινά Συμεών13:38Φιντάν κατά Μητσοτάκη για το SAFE: "Περηφανεύεται που απέκλεισε την Τουρκία" -  "Δεν δεχόμαστε υποδείξεις", απαντάει η Αθήνα13:24Χανιά: Βανδαλισμοί στο κέντρο της πόλης - Γυαλιά καρφιά έγιναν γραφεία και ΑΤΜ13:10Πιερρακάκης από τη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον: Η Ελλάδα προχωρά με σχέδιο και αποφασιστικότητα12:55Η Χαμάς διαψεύδει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σχετικά με "παραβίαση της εκεχειρίας"12:40Νορβηγία: Πρώην φρουρός της πρεσβείας των ΗΠΑ κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία12:26
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο