LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 22 Αυγούστου 2017 10:31

Κοντονής: Ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι εγκληματική ιδεολογία

Νέα "πυρά" από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασης να μην παραστεί στο συνέδριο στην Εσθονία.

Σταύρος Κοντονής

«Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, προσθέτοντας ότι «αν και δικαίως έχει κατηγορηθεί εκείνο το μοντέλο του κομμουνισμού που παρήγαγε αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης που παρήγαγε εγκλήματα, ο κομμουνισμός, ως ιδεολογία, δεν έχει παράξει μόνο αυτό το φαινόμενα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κοντονής υπεραμύνθηκε της απόφασης να μην παραστεί στο συνέδριο που διοργανώνει η εσθονική προεδρία της ΕΕ, καθώς επιχειρείται ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό.

Χαρακτήρισε «σοβαρότατο λάθος να απευθύνουν μομφή στην ανανεωτική Αριστερά ότι δίνει άλλοθι στα εγκλήματα του σταλινισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συνέχεια των κομμάτων της ανανεωτικής Αριστεράς, δημιουργήθηκε ως αντίσταση στον δογματικό μαρξισμό που ονόμασαν σοσιαλισμό στη μαρξιστική Ευρώπη». Πρόσθεσε: «Εμείς ποτέ δεν ταυτίσαμε το ΚΚΕ με τους ναζιστές». Είναι πρωτοφανές να υποστηρίζεται ότι «όποιος δεν ταυτίζει τον κομμουνισμό με τον ναζισμό δίνει άλλοθι στα εγκλήματα της σταλινικής περιόδου» είπε χαρακτηριστικά.

«Η στάση μας ήταν μια στάση αρχής, εξεπλάγην με τις αντιδράσεις των κομμάτων γιατί συγκρούονται με αυτά που είχαν πει στην Ευρωβουλή» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι πριν από μερικά χρόνια όλα τα κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαν ταχθεί κατά της προσπάθειας εξίσωσης του κομμουνισμού με τον ναζισμό. Πρόσθεσε: «Ο Κ. Χατζηδάκης είχε ψηφίσει αρνητικά στο ευρωκοινοβούλιο και τώρα μας κατηγορεί». Κατηγόρησε, δε, τη ΝΔ ότι έχει υιοθετήσει ακροδεξιά ρητορική και λογική και έκανε λόγο για κατήφορο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού, όπως είπε, υιοθετεί για πρώτη φορά τον αντικομμουνισμό. «Από ένα κόμμα της κεντροδεξιάς έχει μεταβληθεί σε σκληρό κόμμα της δεξιάς, θα έλεγα της ακροδεξιάς, λόγω της ρητορικής που υιοθετεί, ενώ έχουμε και μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ προς συντηρητικές κατευθύνσεις.

Στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να μην παραστεί στο συνέδριο, «που είναι οριοθετημένο πολιτικά και ιδεολογικά», απάντησε: «Μη νομίζετε ότι δεν με απασχόλησε το να πάω στο συνέδριο. Αλλά δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις μέσα από αυτές τις συναντήσεις. Από τη στιγμή που τα κόμματα στο παρελθόν είχαν μια τέτοια εθνική γραμμή να μην ταυτίσουν τον κομμουνισμό και το ναζισμό».

Είπε πως η εσθονική προεδρία «εκφεύγει των ορίων της με το συνέδριο αυτό γιατί υπάρχουν αντιδράσεις για ένα τέτοιο θέμα. Θα έπρεπε αυτή την πρωτοβουλία να την πάρει ως κρατική υπόσταση και όχι ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ». 

Δεν υπάρχει θέμα Εξεταστικής 

«Δεν υπάρχει θέμα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις επικοινωνίες του υπουργού Άμυνας με τον καταδικασμένο στον Κορυδαλλό Γιανουσάκη για το πλοίο με τα ναρκωτικά» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε ότι ο υπουργός έκανε ό,τι θα έκανε κάθε πολίτης παραπέμποντας τον ισοβίτη να παραδώσει τα στοιχεία, που υποστήριζε πως έχει, στις Αρχές.

Είπε ότι «είναι ψευδές και συκοφαντικό να μιλούν για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Ο υπουργός δεν παρενέβη στους δικαστικούς. Προέτρεψε έναν κρατούμενο να πει αυτά που γνωρίζει γιατί ο ίδιος εξέφρασε αυτή την άποψη και εγγυήθηκε για την ασφάλειά του επειδή ο ίδιος είπε ότι φοβάται για τη ζωή του». 

«Όταν μιλάμε για 2 τόνους ηρωίνης, πού είναι το κακό να προτρέψει ένας υπουργός κάποιον να δώσει στοιχεία;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης και είπε ότι και ο ίδιος θα έκανε το ίδιο αν τον είχε συναντήσει σε μια επίσκεψη του στις φυλακές και του έλεγε ότι έχει στοιχεία να καταθέσει. 

Υπήρχε σχέδιο εμπρηστών στη Ζάκυνθο 

Για τις φωτιές στη Ζάκυνθο επέμεινε: «Δεν έχει ερωτηματικό πως υπήρχε σχέδιο εμπρηστών με οικονομικά ή και πολιτικά κίνητρα για την καταπάτηση δασικών εκτάσεων και την πρόκληση κοινωνικής αναταραχής. Τα έζησα από κοντά να ξεσπούν φωτιές ταυτόχρονα και σε αντίθετα γεωγραφικά τμήματα του νησιού... Ο τρόπος που μπήκαν οι φωτιές ήταν επαγγελματικός».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία και την τρίτη αξιολόγηση, υπογράμμισε ότι τόσο οι εταίροι όσο και οι οίκοι αξιολόγησης αξιολογούν ότι γίνεται ορθή διαχείριση της κατάστασης και εκτίμησε πως η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει πιο γρήγορα και πιο εύκολα απ' ό,τι οι προηγούμενες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΝΑΤΟ - Γεραπετρίτης: Σύνοδος των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες10:54Ρεύμα: Μειωμένα τιμολόγια τον Απρίλιο10:40Καβάλα: Παιδί με φυματίωση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο10:26IRIS: Καθολικές οι συναλλαγές από τον Νοέμβριο10:12Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Το πακέτο μέχρι το 2036 και η νέα εποχή στις Ένοπλες Δυνάμεις09:59Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: ο ανασχηματισμός, τα “καυτά” μέτωπα, το Μεταναστευτικό και οι ανατροπές09:45Σεισμός - Μιανμάρ: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια πέντε μέρες μετά (βίντεο)09:32Σκαλτσάς για τεχνητή νοημοσύνη: Θα ζητάμε την γνώμη της, ακόμη και για το πως να προσευχηθούμε!09:18Λάρισα: Τραυματισμός σε άγριο καβγά νεαρών09:04Τέμπη: Η έκθεση του ΕΜΠ για την πυρόσφαιρα08:51Κακοκαιρία - Ρόδος: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές (βίντεο ντοκουμέντο)08:38Νέος Κόσμος: Φορτηγό “έπεσε” πάνω σε 11 αυτοκίνητα (βίντεο)08:24Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης08:10Τροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός 19χρονος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυρα07:57Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ07:44Εορτολόγιο - 2 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:30Βραζιλία: Νεογέννητο μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών (βίντεο)07:17Πατήσια - Φωτιά στην πρώην Εριουργία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (εικόνες)07:03Ακαθάριστα οικόπεδα: Η πλατφόρμα για τις δηλώσεις, η διορία και το αίτημα για παράταση06:50Ρεκόρ - Γερουσία: Ο Κόρι Μπούκερ μιλούσε επί 25 ώρες κατά του Τραμπ! (βίντεο)06:36
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο