LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2017 18:47

ΝΔ: Το 13άρι των ψεμάτων του κ. Τσίπρα στην περσινή ΔΕΘ

Κατηγορεί το Μαξίμου για προσπάθεια αποπροσανατολισμού μέσω ...Στάλιν. "Πόλεμος ανακοινώσεων" Κουμουνδούρου και Πειραιώς.

Τσίπρας - ΔΕΘ - Θεσσαλονίκη - ομιλία

«Το Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Τσίπρας επιδιώκουν απεγνωσμένα να γυρίσουν την ατζέντα του δημοσίου διαλόγου πολλές δεκαετίες πίσω», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με την συνεχιζόμενη διαμάχη για τον κομμουνισμό, την περίοδο Στάλιν και την απόφαση της Κυβέρνησης να μην μετάσχει η Ελλάδα στην εκδήλωση που οργανώνει η Εσθονία. 

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο προπαγάνδας επιχειρώντας να κάνουν τους Έλληνες να ξεχάσουν τα πεπραγμένα τους: Την αβάσταχτη υπερφορολόγηση, την προκλητική τους ανικανότητα και τα συνεχή ψέματα. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στην τακτική τους».

Επιδιώκοντας να αλλάξει την κυρίαρχη ατζέντα στο πολιτικό σκηνικό, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει «γυρίζουμε μόνο ένα χρόνο πίσω για να θυμίσουμε 13 ψεύτικες υποσχέσεις, από την περσινή ομιλία του κ. Τσίπρα, στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, στη Δ.Ε.Θ. Του τις υπενθυμίζουμε για να μη τις επαναλάβει φέτος. Ιδού, το 13άρι των ψεμάτων του κ. Τσίπρα στην περσινή Δ.Ε.Θ.:

  1. “Το πρώτο βήμα της αμέσως επόμενης περιόδου, είναι να κλείσει σύντομα και με θετικό πρόσημο η δεύτερη αξιολόγηση”. Η λέξη γρήγορα, όπως όλες οι λέξεις άλλωστε στο στόμα του κ. Τσίπρα, έχασε το νόημά της καθώς η δεύτερη αξιολόγηση δεν έκλεισε το φθινόπωρο του 2016, αλλά το καλοκαίρι του 2017 και πιο συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου 2017.
  2. “Το δεύτερο βήμα, είναι να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και οι τρόποι ελάφρυνσης του χρέους, σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων του Eurogroup”. Η δεύτερη αξιολόγηση έκλεισε με πολύμηνη καθυστέρηση, αλλά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενο και έχουν παραπεμφθεί για το 2018.
  3. “Το τρίτο βήμα, είναι να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Ε.Κ.Τ.”. Ανέκδοτο κατάντησε η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ., καθώς η Κυβέρνηση απέτυχε δυόμιση χρόνια τώρα να μας εντάξει σε αυτό.
  4. “Το τέταρτο βήμα είναι να καταφέρει η ελληνική οικονομία να καταγράψει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που όλοι προβλέπουν για το 2017”. Τελικά, ακόμη και η Κυβέρνηση ψαλίδισε τις προβλέψεις της για το 2017. Αντί για ανάπτυξη 2,7%, τώρα προβλέπει 1,8%, δηλαδή ρυθμό ανάπτυξης υποδιπλάσιο από αυτόν που μπορεί να τρέξει η Ελληνική οικονομία. Και μάλιστα, σε ένα διεθνές περιβάλλον που όλη η ευρωζώνη αναπτύσσεται ταχύτερα από ότι αρχικά αναμενόταν.
  5. “Αξιοποιούμε το πακέτο Γιούνκερ και αυξάνουμε τις δημόσιες επενδύσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο μεγαλύτερο επίπεδό τους από την αρχή της κρίσης”. Ο Γιούνκερ το ξέρει ότι αξιοποιήθηκε το “πακέτο του”; Γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του European Fund for Strategic Investment (EFSI), η Ελλάδα είναι ουραγός έχοντας δεσμεύσει λιγότερο από 1 δις ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου, ήδη από τον Αύγουστο 2015, γινόταν λόγος για αξιοποίηση πόρων ύψους 35 δις ευρώ. Όσο για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πέρυσι μειώθηκε κατά 118.000.000 ευρώ έναντι του 2015 και κατά 462.000.000 ευρώ σε σχέση με το στόχο του 2016.
  6. “Στόχος μας παραμένει να αποκλιμακώσουμε το ύψος του πλεονάσματος για το 2019 στο 2,5% και το 2020 στο 2%”. Αποδείχτηκε τόσο αποφασισμένος ο κ. Τσίπρας στην επίτευξη και αυτού του στόχου, που υπέγραψε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π., όχι μόνο για το 2019 και το 2020, αλλά μέχρι το 2022 και δέσμευσε τη χώρα σε διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060!
  7. “Με τα χαμηλότερα – εφικτά – πλεονάσματα, λοιπόν, και την ουσιαστική διεύρυνση της φορολογικής βάσης, θα έχουμε σε δυο χρόνια τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο, ώστε να μειώσουμε αισθητά τα φορολογικά βάρη”. Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα. Υποσχόταν μείωση φόρων και τελικά το μόνο που μείωσε ήταν το αφορολόγητο όριο!
  8. “Να αντικατασταθεί δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ από έναν δικαιότερο φόρο. Σε πρώτη φάση, όμως, μέσα στο 2017, προσανατολιζόμαστε στην επέκταση των απαλλαγών ώστε να ελαφρυνθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα”. Πάλι ψέμα. Καμία διεύρυνση των απαλλαγών δεν έγινε για τα ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού. Μόνο συρρίκνωσή τους. Γι’ αυτό ανυπομονούν να δουν την “ελάφρυνση” όσοι πάρουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ τις επόμενες μέρες.
  9. “Η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς”. Η υπόσχεση για προστασία από πλειστηριασμούς έγινε διαφήμιση των “άμεσων με ένα κλικ, καλών, αριστερών, ηλεκτρονικών πλειστηριασμών”.
  10. “Η διατήρηση των κύριων συντάξεων”. Μόνο που όσοι βγαίνουν στη σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου, ιδίως όσοι δούλεψαν περισσότερα χρόνια και με αυξημένες εισφορές, βλέπουν μειώσεις μέχρι 30%. Και ενώ οι παλιοί συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις 18% - 24% κατά μέσο όρο από την 1η Ιανουαρίου 2019.
  11.  “Για τους επιχειρηματίες, θεσπίζουμε λογαριασμό αποκλειστικής χρήσης για πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσίας και ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, χωρίς δυνατότητα κατάσχεσης”. Όχι μόνο ακατάσχετος λογαριασμός δεν έγινε, αλλά, αντίθετα μέχρι το τέλος Ιουνίου 2017 είχαν γίνει κατασχέσεις σε 954.114 φορολογουμένους, ενώ 1.600.000 φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της κατάσχεσης.
  12. “Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων  στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016, παγώνουν”. Το μόνο που πάγωσε είναι το αίμα των εργαζομένων που άρχισαν να πληρώνουν τις διογκωμένες ασφαλιστικές εισφορές του νόμου Κατρούγκαλου, που με την αλλαγή της βάσης υπολογισμού αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο από τη διάδοχό του.
  13. “Στο Ελληνικό, βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στο σημείο έναρξης των εργασιών”. Όσο “γρήγορα” έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση, άλλο τόσο “κοντά” είμαστε στην έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό».

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζεται «αναμένουμε από την Κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σε καθένα από αυτά τα ζητήματα. Και όχι να πανηγυρίζει προκλητικά, ζώντας στο δικό της κόσμο, για τα δήθεν επιτεύγματά της, την ώρα που οι πολίτες πιέζονται και η οικονομία ακόμα δεν έχει επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν την έλευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

«Αναμένουμε, επίσης, με ενδιαφέρον τις νέες υποσχέσεις και τα νέα ψέματα που θα σερβίρει φέτος ο κ. Τσίπρας, καθώς και τις δικαιολογίες του για την αποτυχία να ανταποκριθεί σε όσα ανέφερε πέρυσι. Ελπίζουμε να βρει κάτι πιο ευφάνταστο από το ότι “για όλα φταίνε οι άλλοι”», καταλήγει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. 

Χίτλερ - Στάλιν

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με φόντο την Εσθονία!

Σε ανακοίνωση-απάντηση στην Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «η Ν.Δ. είναι φανερό ότι ζει σε παράλληλο σύμπαν. Δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα από τη διαπραγμάτευση, τη συμφωνία για το χρέος, την ποσοτική χαλάρωση, την πρόσβαση των ανασφάλιστων στην υγεία, όπως και τη διαγραφή των χρεών τους λόγω νοσηλείας, τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων στις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, κ.λπ. κ.λπ. Δεν φρόντισε, μάλιστα, να εκμεταλλευθεί τους καλοκαιρινούς μήνες προκειμένου να ενημερωθεί. Μόνη λύση, πλέον, το... ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο), όπου μπορούν μέλη της να εγγραφούν χωρίς... κλήρωση!»

Απαντώντας στην Κουμουνδούρου, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της αναφέρει «στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο προτείνουμε να γραφτούν ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του για να καταλάβουν επιτέλους στον ΣΥΡΙΖΑ πόσο ζημίωσαν τη χώρα οι ίδιοι. Αν και μάλλον χρειάζονται κι ένα Erasmus στο Ταλίν...».

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΕΘΚομμουνισμός
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική ΔικαιοσύνηΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης. Τι επεσήμανε ο δικηγόρος του, για την πρώτη φορά που ενεργοποιείται στην Ελλάδα το συγκεκριμένο άρθρο του Π.Κ.

Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογέςΣήμερα 07:06 | Ειδήσεις

Αποκάλυψε ότι η πολιτική του φιλοδοξία είναι να κυβερνήσει 2 τετραετίες και χαρακτήρισε «βρώμικο» το πολιτικό σύστημα.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο