LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2017 16:18

Τσίπρας: Εφικτή η τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 23ης Μαρτίου

Τον πρωθυπουργό της Μάλτας υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας. "Η Ευρώπη χρειάζεται ένωση, συνοχή και αλληλεγγύη..."

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ  - ΤΖΟΖΕΦ ΜΟΥΣΚΑΤ - Πρωθυπουργός Μάλτας

Βρισκόμαστε στη φάση των διαπραγματεύσεων, είναι απολύτως εφικτό σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 23 Μαρτίου, και εργαζόμαστε σκληρά ώστε στις 23 του Μάρτη να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η αξιολόγηση, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Μαλτέζο ομόλογό του  Τζόζεφ Μουσκάτ, στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρωθυπουργός της Μάλτας είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση τήρησε σημαντική πρόοδο, και πολλοί συνάδελφοι στην Ευρώπη συμμερίζονται ότι με τη σημερινή κυβέρνηση γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να γίνουν τα πράγματα σωστά.

Ο κ  Τσίπρας, είπε επίσης ότι οι χώρες της Μεσογείου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ανεργία, συρρίκνωση εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων,

Όπως σημείωσε, απειλούνται οι κοινές αξίες μας από την άνοδο της ξενοφοβίας και του εθνικισμού, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και ανασφάλειας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει, εγκλωβισμένη στα μαθηματικά της λιτότητας, στους δείκτες και τους αριθμούς, και σε μία πολιτική εξαιρέσεων από το κοινωνικό κεκτημένο, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ  - ΤΖΟΖΕΦ ΜΟΥΣΚΑΤ - Πρωθυπουργός Μάλτας

 "Η Ευρώπη χρειάζεται ένωση, συνοχή και αλληλεγγύη"

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Τζότζεφ Μουσκάτ, τόνισε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται ένωση, συνοχή και αλληλεγγύη».

«Θέλω να σας καλωσορίσω στην Αθήνα για ακόμα μία φορά, στο πλαίσιο της προεδρίας της Μάλτας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας, έχουμε παρά πολλές προκλήσεις μπροστά μας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων και πρόσθεσε: «Η προεδρία σας συμπίπτει με την 60ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης και πιστεύσω ότι αποτελεί αυτό μία ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουμε το ευρωπαϊκό μας όραμα στους πολίτες μας. Και πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να δώσουμε τα θετικά σημάδια για το κοινό μας μέλλον, τα θετικά σημάδια στους πολίτες μας, γιατί η Ευρώπη χρειάζεται ένωση, συνοχή και αλληλεγγύη».

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ  - ΤΖΟΖΕΦ ΜΟΥΣΚΑΤ - Πρωθυπουργός Μάλτας

«Σε ευχαριστώ πολύ, Αλέξη. Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα να είμαι ξανά εδώ στην Αθήνα», υπογράμμισε ο κ. Μουσκάτ και σημείωσε: «Βρισκόμαστε στις αρχές του τρίτου μήνα της προεδρίας μας που προσπαθεί να δώσει μία διάσταση, όχι μόνο ευρωπαϊκή, αλλά και μεσογειακή και έχουμε μπει σε μία σημαντική συζήτηση για το μεταναστευτικό. Είμαστε πολύ κοντά στις καρδιές μας και νομίζω ότι αυτά που ξεκινήσαμε πριν από έναν μήνα με τη Διάσκεψη των μεσογειακών χωρών ήδη έχουν κάποια θετικά αποτελέσματα. Και αυτό δεν αποτελεί ένα κλειστό κλαμπ, αλλά όλα αυτά τα έχουμε επικοινωνήσει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Προσπαθούμε να συζητάμε ζητήματα. Ελπίζω ότι αυτό θα κάνουμε στη Ρώμη, και είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι μόνο μία γιορτή, αλλά θα αποτελέσει και μία βάση για να δώσουμε κατευθύνσεις όσον αφορά το μέλλον. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει κατευθύνσεις όσον αφορά το μέλλον μας στην Ευρώπη αλλά και τη στρατηγική μας για την αντιμετώπιση του Brexit και φυσικά και σε άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται στην ατζέντα, όπως το μεταναστευτικό. Έχουμε ήδη πετύχει κάποια πράγματα. Φυσικά ήμασταν διχασμένοι όσον αφορά το κομμάτι της μετανάστευσης, αλλά τώρα έχουμε μπει σε μία σημαντική συζήτηση όσον αφορά τις διαστάσεις αυτού του ζητήματος. Θέλω να το συζητήσω μαζί σου. Παρόλο που έχουμε κοινή αντίληψη γι' αυτά τα πράγματα, πρέπει να δούμε ποια θα είναι η κοινή μας στάση και να δούμε πώς μπορούμε να προοδεύσουμε σε αυτούς τους έξι μήνες της Προεδρίας μας».

Αλέξης Τσίπρας - Τζόζεφ Μούσκατ - Συνέντευξη Τύπου

Αλέξης Τσίπρας - Τζόζεφ Μούσκατ - Συνέντευξη Τύπου

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείς15:07
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο