LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΒουλήΔημοσίευση: 19 Οκτωβρίου 2016 07:00 | Ανανέωση: 19 Οκτωβρίου 2016 15:25

Κρίσιμη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ

Πυρά Μητσοτάκη στην Κυβέρνηση. Πιθανή παρέμβαση Τσίπρα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούν αναβολή ως την απόφαση του ΣτΕ, που χθες έκανε παραδεκτές τις προσφυγές.

προσφυγές - κανάλια - ΣτΕ - Συμβούλιο της Επικρατείας - τηλεοπτικές άδειες

Κρίσιμη για τις μετέπειτα εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο είναι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που ξεκίνησε στις 14:00, με στόχο την συγκρότηση του ΕΣΡ, ώστε να προχωρήσει η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Νέα Δημοκρατία εμμένει στην προϋπόθεση που έχει θέσει για να συναινέσει στη σύσταση του ΕΣΡ, ζητώντας την απόσυρση του νόμου Παππά, ενώ λίγο πριν απο την έναρξη της Διάσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις στην Κυβέρνηση, με αιχμή την τροπολογία Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να παρέμβει, εκτάκτως, με ομιλία του και ο Πρωθυπουργός, εφόσον δεν υπάρξει κατάληξη στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Με την έναρξη της πάντως, ο Νίκος Βούτσης κάλεσε για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, καθώς απαιτείται πλειοψηφία 4/5 για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίζουν το ΕΣΡ. Ωστόσο οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων ζήτησαν την αναβολή της εν λόγω Διάσκεψης, λόγω και της απόφασης του ΣτΕ που με πλειοψηφία 16-9 τάχθηκε υπέρ του "παραδεκτού" των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών και μένει να εξετάσει την ουσία των εγκλήσεων και να αποφανθεί περί της συνταγματικότητας του νόμου βάσει του οποίου έγινε ο διαγωνισμός για τις άδειες.

Πληροφορίες έλεγαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν αποκλείεται, εκτός απο δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία, να αναγγείλει την επανακατάθεση της τροπολογίας Παππά για τα μη αδειοδοτηθέντα κανάλια, στην οποία μπήκε "φρένο" λίγες ώρες μετά την κατάθεσή της.

Ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι αυτή είναι η πλέον πιθανή εξέλιξη, αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στην Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ. 

ΕΣΡ - Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Κόντρα Μαξίμου-Πειραιώς για την απόφαση του ΣτΕ

"Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, δεν προδικάζει κάτι επί της ουσίας", σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει την προτροπή να αφεθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας απερίσπαστο στη δουλειά του.

"Επειδή διάφοροι σπεύδουν να προδικάσουν και να θριαμβολογήσουν για το αποτέλεσμα του ΣτΕ, επισημαίνουμε ότι το ΣτΕ έχει απορρίψει ήδη μια σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, συνεπώς η απόφαση για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση επί της ουσίας. Και θα σημείωνα, επίσης, ότι με όλη αυτή την πίεση που ασκείται στο ΣτΕ και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν οι προσφυγές είχαν κριθεί τυπικά απαράδεκτες. Σε κάθε περίπτωση, να τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την εκδίκαση ανεπηρέαστα" αναφέρει το κυβερνητικό στέλεχος.

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την πιθανή επαναφορά της τροπολογίας Παππά, σχολιάζουν κύκλοι της ΝΔ και καλούν την κυβέρνηση «να σταματήσει τις πραξικοπηματικές της παρεμβάσεις». Οι κύκλοι της ΝΔ τόνιζαν ότι «είναι εντελώς ανεπίτρεπτο, ύστερα και από την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε παραδεκτές τις προσφυγές και αναγνώρισε ότι υπάρχει έννομο συμφέρον των τηλεοπτικών σταθμών, να επαναφέρει η Κυβέρνηση την τροπολογία Παππά».  Παράλληλα, υπενθυμίζουν την ισχυρή προειδοποίηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να σταματήσει η Κυβέρνηση τις αντιδημοκρατικές της συμπεριφορές. 

Διαμαρτυρία των εργαζόμενων στα κανάλια

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχώρησαν δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι έκαναν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο την Βουλη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στη Δυτική Ελλάδα - Προγραμματίζονται συλλαλητήρια από εργατικά κέντρα12:58e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202612:43Μετρό - Γραμμή 4: Προτεραιότητα η επέκταση προς Γλυφάδα - Αναλυτικά οι νέες επεκτάσεις12:29Μακελειό στο Σίδνεϊ: Τουλάχιστον 10 νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς στην παραλία Μπόνταϊ (βίντεο)12:15Ηράκλειο: Συνελήφθησαν τρία νεαρά κορίτσια για κλοπή από εμπορικό κατάστημα12:01Λακωνία: Επιχείρηση διάσωσης 13χρονης που έπεσε σε πηγάδι με 7 μέτρα νερό! (εικόνες)11:47Αυστραλία: Πυροβολισμοί σε παραλία του Σίδνεϊ - Δύο συλλήψεις, αναφορές για τραυματίες (βίντεο)11:33Μενίδι: Ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν τραυματία11:19Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που αγνόησε τις κατεβασμένες μπάρες ενώ πλησίαζε τρένο11:05Βουλή: Τρίτη ημέρα συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 202610:50ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της ένοπλης επίθεσης στο Πανεπιστήμιο Brown10:35Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτηση10:21Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή10:07Γερμανία: Σχεδίαζαν επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας - Αναζητούνται τα κίνητρα09:53Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου - "Εδώ στην κυριολεξία σώζουμε ζωές" (εικόνες)09:38Κολωνός: Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο09:24ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφτασαν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες από την Κρήτη (εικόνες)09:10Βλάβη σε αγωγό στην Πανόρμου - Ο δρόμος έγινε... καφέ ποτάμι (βίντεο)08:56ΗΠΑ: 'Ενοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Brown - Τουλάχιστον δύο νεκροί (βίντεο)08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Δεκεμβρίου08:28
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο