Το Ποτάμι: o αυτοεξευτελισμός για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει όρια
Δηκτικά σχολιάζει το Ποτάμι τη νέα εντολή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προς το Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας να εκπονήσει “οριστική εμπειρογνωμοσύνη για τον αριθμό αδειών παροχής περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης”, ενώ ο σχετικός διαγωνισμός ήδη "τρέχει” (και μάλιστα βαίνει προς ολοκλήρωση) με αμετάκλητη την απόφαση της κυβέρνησης ο αριθμός τους να είναι τέσσερις.
Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΓΕΕ, που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, για την ανάθεση εγκρίθηκε κονδύλι 20.000 ευρώ, οι, δε, υπόλοιποι όροι θα διευκρινιστούν στη σύμβαση που θα υπογράψουν οι δύο πλευρές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:
“Η κυβέρνηση αυτοτρολάρεται. Μόνο έτσι μπορεί να διαβαστεί η είδηση ότι κατ' εντολήν του κ. Παππά ζητείται «οριστική εμπειρογνωμοσύνη» σχετικά με τον αριθμό αδειών παροχής περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας”. Αυτό δηλαδή που εμφανιζόταν μέχρι τώρα ως θέσφατο, για τις 4 άδειες που «αντέχει η αγορά» και οδηγούσε σε κλείσιμο καναλιών ήταν «προσωρινή εμπειρογνωμοσύνη»; Αν η πρόταση τώρα είναι διαφορετική τι θα μας πουν; Ότι άλλαξαν οι συνθήκες στην αγορά, ότι η προηγούμενη μελέτη ήταν λάθος ή ότι τα σχέδια τους για 4 κανάλια δεν βγαίνουν γιατί κάποιοι που είχαν πάρει υποσχέσεις μένουν παραπονούμενοι; Ό,τι και να πουν είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι. Ο αυτοεξευτελισμός για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει όρια”.
ΓΓΕΑ: Οι άδειες είναι 4 και αυτό δεν αλλάζει
Για νόμιμη συνέχιση μιας διαδικασίας που άρχισε από τον περασμένο Οκτώβριο με την ψήφιση του νόμου 4339/2015, κάνει λόγο η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναφορικά με την παραλαβή της οριστικής μελέτης του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, η οποία αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια τηρώντας όλες τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες σχετικά με τον κανονισμό προμηθειών δημοσίου.
«Ας μην επιχαίρουν λοιπόν όσοι βλέπουν τη λέξη διαγωνισμός σε δημόσια έγγραφα» τονίζει η ΓΓΕΕ. Τέλος, σημειώνει ότι ο αριθμός των αδειών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, καθορίστηκε σε τέσσερις με τροπολογία του νόμου 4339/2015 τον περασμένο Φεβρουάριο. «Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, πολλώ δε μάλλον εν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.