LATEST NEWS
 
Πολιτική /Κόμματα /

Νέα Δημοκρατία

Δημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2016 12:42 | Ανανέωση: 11 Ιανουαρίου 2016 21:00

Ανανέωση και διεύρυνση οι στόχοι του Κυριάκου

Τα μηνύματα που έστειλε παραλαμβάνοντας την ηγεσία της ΝΔ. Τι αποφάσισε για τον Παπαμιμίκο και το συνέδριο. Συναντήσεις με Σαμαρά και Καραμανλή. Την Πέμπτη ίσως η ΚΟ.

Κυρ. Μητσοτάκης - Γ. Πλακιωτάκης - γραφεία - ανάληψη καθηκόντων

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου συνάντησε τον μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη. 

Στην σύντομη τελετή παραλαβής-παράδοσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας, η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδας της οποίας, μετά απο τις εκλογές, εκτός απροόπτου θα συγκληθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Απαντώντας στον Γιάννη Πλακιωτάκη, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον ίδιο για το έργο του αλλά και όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και τους εθελοντές, επισημαίνοντας πως το κόμμα έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία.

«Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ με σεβασμό στην ιστορία  αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Χρέος όλων μας είναι η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει αλλά χρειάζεται και διεύρυνση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μένει Γραμματέας ο Παπαμιμίκος ως το Συνέδριο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της ενημέρωσής του για τρέχοντα θέματα του κόμματος, συναντήθηκε με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, αποφασίστηκε η παραμονή του Ανδρέα Παπαμιμίκου, μέχρι το τέλος της θητείας του, που συμπίπτει με τη διενέργεια του Τακτικού Συνεδρίου, το οποίο δρομολογείται απο τον νέο Πρόεδρο του κόμματος για το τέλος Φεβρουαρίου.

Πριν μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην Λ. Συγγρού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο γραφείο του στο Παγκράτι. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, έκανε λόγο για μεγάλη νίκη, σημειώνοντας ωστόσο πως "μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά. Συνεχίζουμε ενωμένοι και ανανεωμένοι". 

Πλήρης στήριξη στον Μητσοτάκη από τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Μήνυμα ενότητας και πλήρη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Γιάννη Πλακιωτάκη. Σε δήλωσή του ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του καλώντας βουλευτές, στελέχη και πολίτες να συστρατευθούν με το νέο αρχηγό.

«Μετά την ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών αποδέχτηκα την πρόταση του Μειμαράκη με πλήρη συναίσθηση ευθυνών μου. Αποδέχτηκα την στήριξη της ΚΟ για να φέρω εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. Να συντονίσω τις διαδικασίες για εκλογές και να εκπροσωπήσω ΝΔ στο κοινοβούλιο ασκώντας κριτική στον κ. Τσιπρα» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης επισημαίνοντας πως πρώτος στόχος του ήταν η ενότητα της παράταξης.

«Λειτούργησα συνθετικά και συναινετικά και διασφάλισα την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών» τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στην εκπροσώπηση της ΝΔ στη Βουλή την προηγούμενη περίοδο.

Κυρ. Μητσοτάκης - Γραφεία Συγγρού

Επαφές Μητσοτάκη με όλους τους ...πρώην και τον Τσίπρα

Επαφές με όλους τους πρώην Προέδρους της ΝΔ θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας απο τον πατέρα του Κώστα, , ενώ την Τρίτη στις 12:30 θα συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή και στις 13:30 με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα και η συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μειμαράκη, όπως και αυτήν με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ορίζοντας ως πρώτη προτεραιότητά του την οργανωτική αναδιάταξη της Νέας Δημοκρατίας.

 Χθες αρκετά ήταν τα στελέχη της ΝΔ που επικοινώνησαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να τον συγχαρούν για τη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος και την ανάληψη της προεδρίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, στην δημόσια δήλωση του με την οποία συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο της ΝΔ, στάθηκε στην ανάγκη ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της ενότητας όλων στην παράταξη, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει ευρύτερα κοινωνικά ερείσματα.

Ποιοι υποδέχθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της ΝΔ

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στα γραφεία της ΝΔ μαζί με τον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη και τον υποδέχθηκαν οι κ.κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιάννης Τραγάκης και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Νωρίτερα, είχαν φθάσει στα γραφεία του κόμματος ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενώ από το πρωί ήταν και ο πρώην βουλευτής Κερκύρας και συνεργάτης του Νίκος Γεωργιάδης.  

Κυρ. Μητσοτάκης - Γραφεία Συγγρού

Προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Σήμερα είναι ημέρα χαράς αλλά όχι πανηγυρισμών». «Θα πανηγυρίσουμε όταν η κυβέρνησή μας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο, μειώσει την ανεργία και αρχίσουν να έρχονται πίσω στην Ελλάδα τα παιδιά μας, που λογω κρίσης έφυγαν στο εξωτερικό», είπε.   

«Η ΝΔ κέρδισε το στοίχημα της ανανέωσης» δήλωσε, προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνυποψήφιό του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Όλοι να σταθούμε αρωγοί στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο νέος πρόεδρος του κόμματος» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Τα τελικά αποτελέσματα

Τα τελικά αποτελέσματα από την εκλογική αναμέτρηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ανακοίνωσε λίγο πριν από τις 13.30 το μεσημέρι ο επικεφαλής της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης

Σύμφωνα με το 100% των αποτελεσμάτων ο  Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε 173 .297 ψήφους, δηλαδή το 52,43% , ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε  157.224 ψήφους, δηλαδή το 47,57%.

Τα διεθνή ΜΜΕ για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το πορτρέτο του νέου προέδρου της ΝΔ σκιαγραφούν τα διεθνή ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για μεταρρυθμιστή πολιτικό που θα αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι Έλληνες συντηρητικοί εξέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη νέο ηγέτη τους σήμερα, ελπίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει τις προοπτικές τους και να αντιπαρατεθεί στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των πολιτικών της δεξιάς στην Ελλάδα και έχει δεσμευθεί να οδηγήσει το κόμμα του προς το κέντρο της πολιτικής σκακιέρας , αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο τηλεγράφημα για την εκλογή του νέου ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μητσοτάκης θα ηγηθεί ελληνικού αντιπολιτευτικού κόμματος. Δεσμεύεται να μην υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του υπό κατάρρευση κρατικού ασφαλιστικού συστήματος, είναι ο τίτλος των Financial Times. 

 «Ακόμη ο Τσίπρας διαφεντεύει την πολιτική σκηνή της Αθήνας. Αλλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξη Τσίπρας αποκτά έναν σοβαρό αντίπαλο, που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος για τον ίδιο και το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές», γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτο Άουσβιτς ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Κανένας άλλος τόπος δεν έχει ταυτιστεί τόσο με την ανθρώπινη βαρβαρότηταΣήμερα 15:59 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού, από την Πολωνία. Η επίσκεψη με την Μαρέβα Μητσοτάκη στο Άουσβιτς.

Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό ελικοπτεροφόρο “Dixmude” (βίντεο)Σήμερα 20:05 | Ειδήσεις

Το εντυπωσιακό ελικοπτεροφόρο βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζεται να ενσωματωθεί με τους Έλληνες και Αμερικανούς Πεζοναύτες στην Μαγνησία. Τι είπε ο Γάλλος πρέσβης για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

Παναγιωτόπουλος στον ΑΝΤ1: αν η Τουρκία παραβιάσει τις “κόκκινες γραμμές” οφείλουμε να αντιδράσουμε (βίντεο)Σήμερα 08:32 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Δεκάδες τουρκικές παραβιάσεις και εικονικές αερομαχίες στο ΑιγαίοΣήμερα 18:46 | Ειδήσεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίo.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Super League: πήρε τον βαθμό στη Λαμία ο Αστέρας Tρίπολης22:22Οπαδοί του ΠΑΟΚ έξω από τα γραφεία της ΝΔ μετά την εισήγηση “βόμβα” της ΕΕΑ (εικόνες)22:09Δολοφονία στον Διόνυσο: Mετανιωμένος δηλώνει ο δράστης21:57Μεγάλη φωτιά σε εταιρεία (βίντεο)21:44Ο Παναθηναϊκός “γκρέμισε” τον ΠΑΟΚ21:32Καρύδης στον ΑΝΤ1: Μόνο οι αντισεισμικές κατασκευές μπορούν να σώσουν κόσμο από σεισμούς (βίντεο)21:19Πασχάλης Τσαρούχας: Ο επικίνδυνος “Μπάμπης Μουρούνας” στο “Αν Ήμουν Πλούσιος”21:07“Ενώπιος Ενωπίω” ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Χατζηνικολάου20:55Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου – Πατρών 20:47Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό ελικοπτεροφόρο “Dixmude” (βίντεο)20:34Siemens: Εκτός φυλακής ο Πρόδρομος Μαυρίδης20:22Κεχαγιόγλου στον ΑΝΤ1: Να συλληφθούν οι μεγαλοδιακινητές του καρτέλ κοκαΐνης (βίντεο)20:09Στην κορυφή με... αποδοκιμασίες ο ΠΑΟΚ19:57Κόμπι Μπράιαντ: Ραγίζει καρδιές ο θάνατος του "Black Mamba"19:46Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον Οκτάβιους Έλις19:33Γρίπη: Τι θα ισχύσει με τις απουσίες των μαθητών στα σχολεία19:20“Αν ήμουν πλούσιος”: Γάμοι, καβγάδες και αποκαλύψεις19:07“Έφαγαν” από 10 χρόνια φυλακή για δηλητηρίαση σκυλιών18:55Δεκάδες τουρκικές παραβιάσεις και εικονικές αερομαχίες στο Αιγαίο18:42ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Αθήνα18:30
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο