LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 23 Δεκεμβρίου 2015 11:15

Τσίπρας: Αυτές είναι οι 11 νομοθετικές ρυθμίσεις το 2016

"Κόκκινη γραμμή" μας οι κύριες συντάξεις, είπε ο Πρωθυπουργός. Ζήτησε από τους υπουργούς, επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. 

Υπουργικό Συμβούλιο - Αλ. Τσίπρας

«Στο ασφαλιστικό, η κόκκινη γραμμή μας είναι ευκρινής και απαραβίαστη, δεν έχουμε σκοπό και δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχόμενη μείωση των κύριων συντάξεων» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2015.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι μέχρι τα μέσα Γενάρη ολοκληρώνει η κυβέρνηση τη δέσμευση της και καταθέτει στη Βουλή την πρόταση της για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Τόνισε ότι ειναι το τελευταίο βήμα πριν την "πηγή" της πρώτης αξιολόγησης και της επακόλουθης διαδικασίας αποφάσεων για την αναγκαία απομείωση του χρέους.

Λέμε όχι σε τερατογενέσεις τύπου οικουμενικής κυβέρνησης ανέφερε ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση δεσμεύεται από μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που μας έδωσε η λαϊκή βούληση συμπλήρωσε.

Βούληση μας η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα, είπε ο πρωθυπουργός.  Να ξεμπερδέψουμε με το παλαιό, ανέφερε. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση κατάφερε να αντικαταστήσει πρακτικές του παρελθόντος, τόνισε επίσης ο κ. Τσίπρας.  

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς, επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, σημειώνοντας ότι «καθυστερήσεις δεν δικαιολογούνται».

Υπουργικό Συμβούλιο - Αλ. Τσίπρας

Οι 11 δράσεις της Κυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε 11 δράσεις της κυβέρνησης που θα δώσουν τον τόνο  των εξελίξεων για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για νομοθετικές πρωτοβουλίες , μεταξύ άλλων για το ασφαλιστικό, την δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, την θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας στο πλαίσιο του ΕΣΥ, την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, την κατάθεση νομοσχεδίου για την έρευνα, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος δημοσίων  έργων και των δημοσίων συμβάσεων, την κατάθεση νομοσχεδίων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και υγρών καυσίμων.

Επίσης με νόμο η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους πολίτες να εμφανίσουν έσοδα που έχουν αποκρύψει χωρίς επιπτώσεις, γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα αδήλωτα έσοδα θα φορολογηθούν και με επιπτώσεις για όσους τα έχουν αποκρύψει.

Νέα "λίστα Φαλτσιανί" στα χέρια της Κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε καταιγιστικές εξελίξεις στον τομέα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής καθώς αποκάλυψε ότι ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Καλογήρου, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο εξωτερικό με τον κ. Φαλτσιανί (που είχε παραδώσει και τη λίστα Λαγκάρντ) από τον οποίο παρέλαβε λίστα με χιλιάδες διεθνείς συναλλαγές και την παρέδωσε στον εισαγγελέα.

"Πυρά" της αντιπολίτευσης κατά του πρωθυπουργού  

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του στο υπουργικό Συμβούλιο.

«Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται και να εμπαίζει τον ελληνικό λαό. Να ομολογήσει  με ειλικρίνεια την απόφασή  του να ολοκληρώσει κατά γράμμα το ανθρωποκτόνο τρίτο μνημόνιο που ο ίδιος συμφώνησε και υπέγραψε», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης

Για παρουσίαση «μέτρων στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου» κατηγορεί το ΚΚΕ τον Πρωθυπουργό, ενώ έκανε λόγο και για ψευδεπίγραφη υπόσχεση ότι δε θα κοπούν κύριες συντάξεις. «Όσο δε για το μπαγιάτικο σύνθημα «η Ευρώπη αλλάζει», τον διαψεύδει το ίδιο το μνημόνιο που υλοποιεί και τα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ» τονίζει ακόμα στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Για "ελπίδα που έγινε εφιάλτης" κάνει λόγο Το Ποτάμι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ενώ επισημαίνει πως «οι υποσχέσεις αποδείχτηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα, η χαλαρή τους διαπραγμάτευση οδήγησε σε τρίτο μνημόνιο και capital controls, η ύφεση συνεχίζεται, τα λουκέτα αυξήθηκαν, οι ουρές των ανέργων μεγάλωσαν». Παράλληλα, τονίζει ότι ο Πρωθυπουργός αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει και η Ένωση Κεντρώων τονίζοντας πως  «ο κ. Τσίπρας στην τοποθέτησή του στο σημερινό Υπουργικό συμβούλιο είπε ότι ζήτησε συναίνεση, δεν συνέβη όμως κάτι τέτοιο γιατί στην ουσία ζήτησε συνενόχους στα αντιλαϊκά μέτρα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ - Η Ρίτσα Μπιζόγλη στον ΑΝΤ1 για τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη"20:48Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"20:10Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε από τους πρώτους οδηγούς που δέχονται ψηφιακό πρόστιμο 19:56Βορίζια: Την Παρασκευή η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ο 23χρονος19:42Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν 12 κιλά κάνναβης προσποιούμενοι ταξιτζή και πελάτη19:28ΕΟΔΥ: Τέσσερις θάνατοι από COVID-19 και 162 νέες εισαγωγές 19:14Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού18:50Διπλό "χτύπημα" του Λιμενικού στον Πειραιά - Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών18:40Κομοτηνή - Διακίνηση μεταναστών: Συνελήφθη αλλοδαπός για το τροχαίο με τους 2 νεκρούς στη Ροδόπη18:30Ισπανία: Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας κρίθηκε ένοχος για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών 18:20Παναθηναϊκός: Θλάση ξανά ο Πελίστρι - Θα καθυστερήσει να επανέλθει 18:10Θερμό επεισόδιο στο Αγαθονήσι: Τουρκικό αλιευτικό επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του λιμενικού – Έπεσαν προειδοποιητικές βολές18:00Αχαΐα: Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού ανηλίκου17:50Γαλλία: Πολιτικό σοκ με δήλωση του στρατηγού Μαντόν – "Η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να χάσει τα παιδιά της"17:40Τεττέη για Αντετοκούνμπο: Ο Γιάννης ήταν και είναι ο φάρος για παιδιά σαν εμένα17:30Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:20"Αποκαλύψεις"- Πρώην φίλος του επιχειρηματία: Ο Παντελίδης δεν στεναχωριόταν όταν έχανε, γελούσε17:10Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Αλέκο Φλαμπουράρη – Ο επικήδειος του Αλέξη Τσίπρα (εικόνες)17:00
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο