LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2015 22:27 | Ανανέωση: 23 Σεπτεμβρίου 2015 23:25

Ο Πάνος Καμμένος παραίτησε, μέσω Twitter, τον Δημητρη Καμμένο

Αιτία οι αντισημικές, ρατσιστικές αναρτήσεις από τον λογαριασμό του υφυπουργού Δημήτρη Καμμένου. Τι αναφέρει ο Δ. Καμμένος στη δήλωση παραίτησης.

Δημήτρης Καμμένος

Την παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Αιτία  ο σάλος που ξέσπασε με τις ρατσιστικές αναρτήσεις από τον λογαριασμό του Δημήτρη Καμμένου. Τη θέση του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα αναλάβει ο Π. Σγουρίδης.

«Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του», έγραψε στο Twitter o Πάνος Καμμένος.

Πάνος Καμμένος - tweet

Ακολούθησε η δήλωση παραίτησης  του υφυπουργού προκειμένου να  υπάρξει «ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης». 

Στη δήλωσή του ο Δημήτρης Καμμένος αναφέρει: 

«Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα. Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ. Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».

"Πριν περάσουν 12 ώρες η κυβέρνηση άρχισε να φυλλοροεί. Αναμένεται προφανώς ενδιαφέρουσα συνεχεια" σχολίασε η Νεα Δημοκρατία

Το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, από τον οποίο και ζήτησε να διερευνήσει τη γνησιότητα των tweetsνα εξετάσει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού, σε περίπτωση που οι αναρτήσεις είναι γνήσιες. ..

Σάλος στον πολιτικό κόσμο και στα social media από την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου

"Πρωτοστάτης" στις διαδικτυακές αντιδράσεις ήταν η Ραχήλ Μακρή, που θυμήθηκε και ανάρτησε παλαιότερα posts του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με θέσεις που και παλαιότερα είχαν προκαλέσει αντιδράσεις.

Έντονα επικριτικός για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου είναι και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ το Ποτάμι κάνει λόγο για πολιτικό ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα, που εκπέμπει ρατσισμό και ομοφοβία εντός και εκτός Ελλάδας.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, δήλωσε πως αισθάνεται «βαθιά ντροπή και λύπη που σε μία αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του».

«Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο», σχολίασε και ζήτησε την αποπομπή του από την κυβέρνηση ως «αναγκαία και επείγουσα».

Αντίδραση υπήρξε και από την πρώην βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, η οποία μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus της Θεσσαλονίκης η οποία υπενθύμισε ανάρτησή του κ.Καμμένου στο facebook, στην οποία θέλοντας να αποδοκιμάσει τις συγκεντρώσεις υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, χρησιμοποίησε φωτογραφία του Αουσβιτς, παραφράζοντας το οδυνηρό για εκατομμύρια Εβραίους σύνθημα στην καγκελόπορτα του στρατοπέδου.

Η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε μάλιστα το Δημήτρη Καμμένο ως φασίστα, ενώ ζήτησε μετ. επιτάσεως την άμεση καθαίρεσή του, αλλιώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "θα έχουμε πρόβλημα στην Ευρώπη".

Η κυβέρνηση, αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό», σχολίασε την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης ενω η ΔΗΜΑΡ ζήτησε την άμεση αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου.  

 

Στα tweets, που ακόμα βρίσκονται στο λογαριασμό του Δημήτρη Καμμένου, γίνονται υβριστικές αναφορές στους Εβραίους, στους ομοφυλόφιλους, στους αριστερούς, αλλά και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημήτρης Καμμένος - tweet - twitter

Δημήτρης Καμμένος - tweet - twitter

Δημήτρης Καμμένος - tweet - twitter

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τους χρήστες του διαδικτύου, ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.

Δημήτρης Καμμένος - tweet - twitter

Δημήτρης Καμμένος - tweet - twitter

Σε ανάρτηση από τον λογαριασμό του στο twitter, ο οποίος απενεργοποιήθηκε, εκτοξεύθηκαν το πρωί νέες απειλές.

Δημήτρης Καμμένος - tweet - twitter

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα: Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας08:25ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 19 Σεπτεμβρίου08:11Missing Alert για την εξαφάνιση 36χρονου07:58Πολωνία – Ναβρότσκι: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο07:44ΗΠΑ: Ο Τραμπ βγάζει την Εθνοφρουρά και στο Μέμφις07:31Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου07:17Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ακαδημία Πλάτωνος07:04ΝΑΤΟ: Βρετανικά μαχητικά θα συμμετάσχουν στην αποστολή "Ανατολικός φρουρός"06:50Παιδιά στο αυτοκίνητο: Τι ισχύει με τον νέο ΚΟΚ και πώς κρατάω το παιδί μου ασφαλές;06:37ΔΕΗ myHome Plan: Νέο προϊόν σχεδιασμένο για τις ανάγκες των οικογενειών06:23Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:09Νεοχώρι Πάτρας: Στο νοσοκομείο ασθενής από τον ιό του Δυτικού Νείλου23:59UCL: Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι 35...επιβάτες αξίας 18,33 δισεκατομμύρια ευρώ στο ταξίδι στ' αστέρια23:42Έφοδος ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού23:25Καραλής: Θέλω να εξαντλήσω όλα μου τα όρια και όταν τελειώσει η καριέρα μου στον αθλητισμό να ξέρω ότι τα έχω δοκιμάσει όλα23:11ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο Τραμπ22:57Σοκ στην Πάτρα: 21χρονος βρέθηκε νεκρός πάνω στον υπολογιστή του22:43Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη σορός άντρα22:29Novartis - Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βρει τους ηθικούς αυτουργούς22:14ΟΠΕΚΕΠΕ: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά στο Ηράκλειο, η δίκη με τους 104 κατηγορούμενους22:00
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο