Κυριάκος Χαρακίδης
Δημοσίευση: 07 Μαΐου 2015 11:18Το Ποτάμι: Με Βασιλικό διάταγμα του ’57 νομοθετεί η Κυβέρνηση
Με βασιλικό διάταγμα του 1957 νομοθετεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή «πρώτη φορά αριστερά» που επιλέγει να αναβαθμίσει τους μουσικούς αποφοίτους των Ωδείων σε ΤΕ εις βάρος εκατοντάδων νέων ανθρώπων που σπουδάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας σε αντίστοιχα τμήματα.
Ο Κυριάκος Χαρακίδης στην παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» έκανε τρεις σημαντικές επισημάνσεις για αντίστοιχα άρθρα του νομοσχεδίου.
Όπως ανέφερε ο βουλευτής, το νομοσχέδιο έχει αρκετές διατάξεις προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά υπάρχουν και αρκετές απαράδεκτες διατάξεις που μας πάνε αιώνες πίσω.
Συγκεκριμένα και με την ιδιότητα του πρώην Δημάρχου ο κ. Χαρακίδης στάθηκε στο Θέμα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ για το προσωπικό καθώς επίσης και τον κλάδο των μουσικών ΤΕ.
Ως προς την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας ο κ. Χαρακίδης τόνισε πως η επιστροφή των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών στις θέσεις τους, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε υπαλλήλου να καταλάβει όπου μπορεί να καταλάβει την αρχική του θέση ή κάποια άλλη που επιθυμεί για παράδειγμα στις διοικητικές υπηρεσίες. Και πράγματι όπως είπε ο κ. Χαρακίδης υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις αυξημένων τυπικών προσόντων που είναι λογικό οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί να επιθυμούν να πάνε σε άλλες θέσεις. Όμως η ρύθμιση που φέρνει η Κυβέρνηση με τον τρόπο που την φέρνει μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στην ριζική αποδυνάμωση της Δημοτικής Αστυνομίας αφού ενδέχεται να επιστρέψουν ελάχιστοι στις παλιές τους θέσεις.
Για τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ ο κ. Χαρακίδης ανέφερε ότι αυτοί οι πίνακες είναι αρκετά παλαιοί προ μνημονίου και ότι σήμερα οι ανάγκες των Δήμων είναι διαφορετικές γεγονός που επιβάλει την διαβούλευση με τους Δήμους.
Τέλος ο κ. Χαρακίδης αναφέρθηκε στον κλάδο των μουσικών όπου αναβαθμίζονται σε μουσικοί ΤΕ, απόφοιτοι ωδείων με Βασιλικό διάταγμα του 57! Αυτό δημιουργεί προφανείς αδικίες και στέλνει λάθος μηνύματα σε νέους που θέλουν να σπουδάσουν όπου πλέον θα αναρωτούνται γιατί να ξοδέψουν 4-5 χρόνια απ τη ζωή τους όταν θα είναι υφιστάμενοι κάποιου ΔΕ γιατί έχει μεγαλύτερη προϋπηρεσία.