LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 09 Απριλίου 2015 18:00 | Ανανέωση: 09 Απριλίου 2015 22:12

Στην ακριτική περιοχή του Έβρου ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε χωριά της περιοχής, στρατόπεδα και φυλάκια. Συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Έβρος - Γέφυρα Κήπων - Καμμένος - Παυλόπουλος
Το βορειότερο σημείο της Ελλάδας, το Ορμένιο, ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην ακριτική περιοχή του Έβρου, την Μεγάλη Πέμπτη. 

Ο κ. Παυλόπουλος, τον οποίο συνοδεύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επισκέφθηκε χωριά της περιοχής, στρατόπεδα και φυλάκια για να ευχηθεί σε κατοίκους και στρατιώτες «Καλό Πάσχα». 

Απευθυνόμενος στους κατοίκους του Ορμενίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη συγκίνησή του για την υποδοχή και τόνισε ότι είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι συμβολίζουν «στην άκρη της Ελλάδας, στην άκρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη δημιουργία, τη δύναμη και τη θέληση της ειρηνικής συνύπαρξης με τους λοιπούς λαούς».

Παυλόπουλος - Καμμένος - Ορμένιο

«Θυμίζω, είστε πολίτες της Ελλάδας, κομμάτι της Ιστορίας της αλλά εδώ και πολλά χρόνια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς θα πορευτούμε για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα. Άρα, το χρέος το οποίο υπάρχει απέναντί σας είναι και χρέος των ευρωπαϊκών θεσμών για την οικονομική ανάπτυξη, για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων, τα οποία προκύπτουν και από την παράνομη μετανάστευση, έτσι ώστε, να μπορέσετε να δώσετε αυτό το οποίο έχετε ταχθεί να δώσετε και το οποίο γνωρίζω ότι μπορείτε να προσφέρετε» τόνισε, διαβεβαιώνοντας τους ακρίτες του Έβρου ότι η ελληνική Πολιτεία και η ΕΕ αναγνωρίζουν τον συμβολισμό της παρουσίας τους σε αυτή την περιοχή.

Παυλόπουλος - Καμμένος - Ορμένιο

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις πρόσφατες πλημμύρες του ποταμού Έβρου. «Το ποτάμι είναι ευλογία, πλην όμως, το ποτάμι είναι εκείνο που πολλές φορές σάς έχει δημιουργήσει προβλήματα. Αλλά μην ξεχνάτε είναι εκείνο που σας δίδαξε και μας δίδαξε, και εμένα ως υπουργό Εσωτερικών, πως μπορούμε πέρα και έξω από αντίξοες συνθήκες να επιβιώσουμε και όχι μόνο. Να δώσουμε στον τόπο και στον λαό μας αυτό που του ανήκει» σημείωσε, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί ξανά, κατά τη διάρκεια της θητείας, του την περιοχή. «Ένα προσκύνημα σε αυτήν εδώ την άκρη, η οποία μάς θυμίζει γιατί πρέπει να αγωνιστούμε και τι είναι εκείνο το οποίο πρέπει να υπηρετήσουμε. Όλοι μαζί χωρίς διαφορές, οι οποίες δεν έχουν καμία σημασία όταν έχουμε να δώσουμε κοινούς αγώνες για τον τόπο και τον λαό μας» όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Επόμενος σταθμός του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν το στρατιωτικό φυλάκιο στη γέφυρα των Κήπων, όπου ευχήθηκε στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς, λέγοντας ότι στηρίζουν την Εθνική Άμυνα και την ασφάλεια της Ελλάδας αλλά και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έβρος - Γέφυρα Κήπων - Καμμένος - Παυλόπουλος

«Δεν πρέπει να λησμονάμε, και ιδίως εσείς, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι' αυτό και γνωρίζουμε το χρέος μας, το χρέος των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και των ελληνικών θεσμών, για το τι πρέπει να κάνουμε για εσάς» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος. 

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αλεξανδρούπολη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν με την παράνομη μετανάστευση, δήλωσε: «Τους διαβεβαιώνω ότι από την πλευρά μου, από την πλευρά της κυβέρνησης και από την πλευρά των ευρωπαϊκών θεσμών, θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε το έργο τους, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τις διατάξεις του ευρωπαϊκού Δικαίου, και ιδίως του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, έτσι ώστε, από κοινού, οι ευρωπαϊκοί λαοί να αντιμετωπίσουν και τα ζητήματα παράνομης μετανάστευσης. Τα οποία, όπως είναι γνωστό, υπό τις παρούσες συνθήκες, δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα το πράξουμε σε πλήρη συνεργασία με τους εταίρους μας και με απόλυτη και συνεπή εφαρμογή του ευρωπαϊκού Δικαίου».

Τηλεφωνική συνομιλία Παυλόπουλου-Ερντογάν

Ο κ. Παυλόπουλος, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο φυλάκιο των Κήπων περπάτησε μέχρι το μέσον της γέφυρας και αντάλλαξε ευχές με τους Τούρκους στρατιώτες καθώς και με τον Τούρκο περιφερειάρχη και αξιωματούχους από την άλλη πλευρά των συνόρων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο κ. Παυλόπουλος "ευρισκόμενος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, και συγκεκριμένα στην Γέφυρα των Κήπων, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ταγίπ Ερντογάν. Η συνομιλία διεξήχθη σε φιλικό τόνο. Ανταποδίδοντας τις ευχές του συνομιλητή του, ο κ. Παυλόπουλος συμμερίστηκε και εκείνος την εκφρασθείσα από τον κ. Ερντογάν ελπίδα βελτίωσης των σχέσεων των δύο Χωρών. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του κ. Ερντογάν να επισκεφθεί την 'Αγκυρα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν και εφαρμοσθούν οι επιταγές του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου, που πρέπει απαραιτήτως να διέπουν τις σχέσεις των δύο Χωρών, θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη αυτή".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σαουδική Αραβία: Εξερευνήτρια διέσχισε όλη τη χώρα περπατώντας!06:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50Τροχαίο δυστύχημα στην Χαλκιδική22:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (βίντεο)22:21Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονου22:07Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες21:25Ονδούρα: Οκτώ τραυματίες σε διαδηλώσεις για την δημοσίευση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων21:11Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καβάλα20:57Πούτιν: Η Μόσχα θα επιτύχει τους πολεμικούς στόχους της στην Ουκρανία20:43Ant1 Sports: Η μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της ΑΕΚ θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ120:28Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι 3 στόχοι της Ρωσίας και η σημασία Ευρώπης και ΗΠΑ στην επίτευξη ειρήνης (βίντεο)20:14Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων19:58
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο