LATEST NEWS
 
Πολιτική /Κόμματα /

Ανακοίνωση για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης

Δημοσίευση: 06 Μαρτίου 2015 20:14

ΠΑΣΟΚ: Η επιτομή της ανατριχιαστικής φασίζουσας ελαφρότητας

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις επτά μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στους εταίρους.

ΠΑΣΟΚ - λογότυπο - σήμα - κτήριο

«Όποιος έχει αίσθηση των ευρωπαϊκών διαδικασιών, αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιες  αντιφατικές, γενικόλογες ή γελοίες προτάσεις δεν πρόκειται  να επιτευχθούν οι πιεστικοί  χρηματοδοτικοί στόχοι της χώρας», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας για την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, με τις επτά μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να παρουσιάσει η κυβέρνηση στο Eurogroup της Δευτέρας.

Το ΠΑΣΟΚ προσθέτει ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» και καλεί την κυβέρνηση να «ετοιμάσει μέχρι τη Δευτέρα, σοβαρές, συνταγματικά νόμιμες, συγκεκριμένες, τεχνικά τεκμηριωμένες και δημοσιονομικά μετρήσιμες προτάσεις που να μπορούν να αξιολογηθούν θετικά και σε τεχνοκρατικό και σε πολιτικό επίπεδο».

Αναφορικά, δε, με τους «μυστικούς» φορο-ράμπο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «πρόκειται για την επιτομή της ανατριχιαστικής φασίζουσας ελαφρότητας. Πρόκειται για καφκικό σχέδιο που συνέλαβαν άνθρωποι χωρίς αίσθηση ούτε του τι σημαίνει κράτος δικαίου, δικαιώματα και Σύνταγμα, ούτε του τι είναι και πώς λειτουργεί η κοινωνία των πολιτών σε σχέση με την αγορά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

"Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του Υπουργού Οικονομικών προς τον Πρόεδρο του Eurogroup και σημείωμα με τις επτά μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει στο Eurogroup της Δευτέρας 9.3., με στόχο την εκταμίευση μέρους έστω των υπολειπόμενων δόσεων του ευρωπαϊκού σκέλους του προγράμματος, προκειμένου να καλυφθούν επιτακτικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση στην αρχή δήλωνε υπερήφανα ότι δεν θέλει τις υπολειπόμενες αυτές δόσεις, αλλά χρηματοδότηση μέσω ΕΚΤ, ELA και εντόκων γραμματίων. Ιδέα που απορρίφθηκε με απόλυτο τρόπο από την ΕΚΤ.

Θυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των υπολειπόμενων προς καταβολή δόσεων αφορά το σκέλος του προγράμματος του ΔΝΤ που κάνει τις δικές του αξιολογήσεις, με βάση τα δικά του κριτήρια, τα οποία ενσωματώνονται στο δικό του μνημόνιο που είναι παρόμοιο αλλά όχι ταυτόσημο με το ευρωπαϊκό.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να φέρει στη Βουλή την παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου  της Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης που ήδη υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών δεσμεύοντας τη χώρα .

 Τώρα λοιπόν η Κυβέρνηση :

 - υπόσχεται με την επιστολή του κ. Βαρουφάκη να φέρει τη συμφωνία με το  Eurogroup  για κύρωση στην Βουλή!

- προτείνει οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών» ( τρόικα ) να γίνουν στις Βρυξέλλες.

- θέτει υπό τον έλεγχο και την έγκριση των «θεσμών» και τελικά του Eurogroup το νομοσχέδιο για τα προνοιακά μέτρα που όμως ήδη κατατέθηκε και συζητείται στη διαρκή επιτροπή της Βουλής.

- θέτει υπό τον έλεγχο και την έγκριση των «θεσμών» και τελικά του Eurogroup την πρόταση για τις εκατό δόσεις που έχει ήδη παρουσιάσει σε δυο διαφορετικές εκδοχές ως δεδομένη.

Από τις υπόλοιπες πέντε προτάσεις, οι τρεις είναι τελείως γενικόλογες, χωρίς ουσιαστικό σεβασμό στις προσπάθειες που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια και χωρίς  δημοσιονομική  αποτίμηση της προστιθέμενης αξίας τους:

- το δημοσιονομικό συμβούλιο

- ο οργανικός νόμος περί προϋπολογισμού

- η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας

 Απομένουν δυο προτάσεις :

 - η άντληση δημοσιονομικών εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έβρισκε ουσιαστικά αντίθετο το ΣΥΡΙΖΑ.

 - η σύλληψη της φοροδιαφυγής με τη συγκρότηση εκτεταμένου  μηχανισμού ημιεπαγγελματιών κουκουλοφόρων ( ακόμη και αλλοδαπών τουριστών )  που θα καταγράφουν οπτικοακουστικά και θα καταγγέλλουν παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας !

Πρόκειται για την επιτομή της ανατριχιαστικής φασίζουσας ελαφρότητας. Πρόκειται για καφκικό σχέδιο που συνέλαβαν άνθρωποι χωρίς αίσθηση ούτε του τι σημαίνει κράτος δικαίου, δικαιώματα και Σύνταγμα, ούτε του τι είναι και πώς λειτουργεί η κοινωνία των πολιτών σε σχέση με την αγορά !

Σε κάθε περίπτωση, οποίος έχει αίσθηση των ευρωπαϊκών διαδικασιών, αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιες  αντιφατικές, γενικόλογες ή γελοίες προτάσεις δεν πρόκειται  να επιτευχθούν οι πιεστικοί  χρηματοδοτικοί στόχοι της χώρας .

Επειδή δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, παρακαλούμε ειλικρινά την κυβέρνηση να ετοιμάσει μέχρι τη Δευτέρα, σοβαρές, συνταγματικά νόμιμες, συγκεκριμένες, τεχνικά τεκμηριωμένες και δημοσιονομικά μετρήσιμες προτάσεις που να μπορούν να αξιολογηθούν θετικά και σε τεχνοκρατικό και σε πολιτικό επίπεδο .

Η προεργασία που είχε γίνει πριν τις εκλογές - όταν η χώρα είχε ακόμη ως στόχο να βγει μέχρι 28 Φεβρουαρίου από το μνημόνιο και να περάσει στην φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής - μπορεί να είναι χρήσιμη.

Περιττεύει φυσικά να πούμε ότι ούτε ενημέρωση των κομμάτων και της Βουλής υπάρχει, ούτε κάποια στοιχειώδης προσπάθεια για  ευρύτερη συναίνεση και συστράτευση ενόψει ορατών μεγάλων προβλημάτων". 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος: 30χρονος απείλησε τη σύντροφο του με μαχαίρι μπροστά στα ανήλικα παιδιά της18:12Και επίσημα στη Σπόρτινγκ Λισαβώνας ο Φώτης Ιωαννίδης - Δείτε βίντεο17:58Ηλεία: Πυροσβέστες διέσωσαν χελώνες Caretta caretta που μπλέχτηκαν σε δίχτυα ψαράδων (βίντεο)17:44Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Ένας τραυματίας μετά από σύγκρουση ΙΧ με μηχανή17:30Άρης: Ζήτησε συγγνώμη ο Καρυπίδης, μεγάλη ζημιά ο Πέρεθ 17:15Missing Alert για την εξαφάνιση 17χρονης17:01Φθιώτιδα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για επικίνδυνη φωτιά σε σκουπίδια (βίντεο)16:46ΗΠΑ: Εντυπωσιακή διάσωση πιλότου από τη θάλασσα (βίντεο)16:32Κορωπί: Δυο συλλήψεις και διοικητικό πρόστιμο για ρίψη βεγγαλικών16:18Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:04Τρόμος στην Κηφισιά: Ληστές ακινητοποίησαν 89χρονη με δεματικά καλώδια15:51Βρετανία: Μίνι ανασχηματισμός από τον Κιρ Στάρμερ15:37Σαντορίνη: Αστυνομικός έσωσε τη ζωή ενός άνδρα, με ΚΑΡΠΑ 15:22Σερβία: Η κυβέρνηση επέβαλε μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ15:08Απεργία των ταξί στην Αττική 14:53Πένθος για την τραγουδίστρια Ζόζεφιν - Η γιαγιά της πνίγηκε σε παραλία14:38Πλεύρης: Δεν θα γίνει μεταναστευτική δομή στη Ρόδο14:23Κρήτη: Στα χέρια της αστυνομίας εγκληματική οργάνωση με "πλοκάμια" σε όλο το νησί14:08Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα τη στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου13:54Σύγκρουση δύο φορτηγών στην Αττική Οδό - Διακοπή κυκλοφορίας σε δύο λωρίδες13:40
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο