Χαλκίδα
Δημοσίευση: 12 Νοεμβρίου 2014 21:00Επικρίσεις Παπανδρέου για την δικομματική κυβέρνηση
Της Στεφανίας Μουρελάτου
Ο πρώην Πρωθυπουργός μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, στη Χαλκίδα έστρεψε τα πυρά του στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ επικρίνοντας την πρώτη ότι επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές δημοσιονομικό εκτροχιασμό το 2009 και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ποντάρει στην καταστροφή της χώρας.
«Πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι κανείς όταν, τα δύο μεγαλύτερα σήμερα κόμματα, γαλουχήθηκαν την πιο κρίσιμη για την πατρίδα ώρα στο ίδιο αντιμνημονιακό καλούπι; Όταν ανταγωνίζονταν στο ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το Μνημόνιο; Στα λόγια βέβαια. Γιατί όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις, τα εύκολα λόγια, εύκολα λέγονται και εύκολα καίγονται. Γιατί τώρα, οι μεν ανακαλύπτουν τη σημασία της προστασίας και των χαμηλών επιτοκίων του Προγράμματος το οποίο θα έσκιζαν, οι δε φοβούνται μην τελειώσει το Πρόγραμμα και δεν έχουν λόγο ύπαρξης» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι «εκείνοι που σήμερα πνίγονται σε μία κουταλιά νερό των διεθνών αγορών, ούτε μια ώρα δεν θα άντεχαν το 2010 στη θέση μας.»
Μίλησε με θερμά λόγια για την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που επί ημερών του πέρασε δια πυρός και σιδήρου και άφησε αιχμές εναντίον όσων δεν αναγνωρίζουν το έργο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα, όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ. Ακόμα κι αν μερικοί στο Κίνημά μας δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν. Ή ντρέπονται να το υπερασπιστούν. Και αφήνουν αυτούς που μας λοιδορούσαν να καρπώνονται τον δικό μας αγώνα» ανέφερε.
Την ίδια ώρα , ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλούσε σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Παράταξης στην Αθήνα. Περιγράφοντας την μετά-μνημόνιο εποχή τόνισε ότι θα είναι «μια περίοδος χωρίς νέο πρόγραμμα, χωρίς νέο δάνειο αλλά με την στήριξη των εταίρων. Θα συνοδεύεται από εγγυήσεις δημοσιονομικής σταθερότητας που θα συνδέονται με τον εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων της χώρας».
Προσδιόρισε ως ρόλο του ΠΑΣΟΚ να είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας συμπληρώνοντας ότι «δεν διεκδικούμε κανένα ρόλο μεγαλύτερο από αυτόν που μας δίνει ο λαός. Μπορεί να έχουμε κουράσεις γιατί γίναμε δυσάρεστοι , είπαμε αλήθειες, δεν οδηγήσαμε την χώρα στην καταστροφή κραυγάζοντας , γιατί κάναμε την «βρώμικη δουλειά»» κατέληξε.