Μαρινάκης: Η ΕΥΔΑΠ θα παραμείνει εταιρεία δημόσιου χαρακτήρα

Για ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να δώσει απάντηση στο μεγάλο ζήτημα της λειψυδρίας έκανε λόγο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στις κυβερνητικές ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδος. Μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «δέσμευση της κυβέρνησης αφορά την προστασία του νερού ως του υπέρτατου δημοσίου αγαθού, την απόλυτη και κατηγορική δέσμευσή μας ότι η ΕΥΔΑΠ θα παραμείνει εταιρεία δημόσιου χαρακτήρα, αλλά και ότι «οι επενδύσεις που σχεδιάζουμε θα προχωρήσουν, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι πάντα στη χώρα μας θα έχουμε το καλύτερο και φθηνότερο δυνατό νερό».
Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στις «θετικές ειδήσεις στο μέτωπο της υγείας», όπως είπε και ανέλυσε τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη μείωση του χρόνου αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, η λειτουργία του Ψηφιακού Βοηθού Ιατρού στον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας, ενώ προσέθεσε ότι σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία και ο Ψηφιακός Βοηθός Πολίτη για την Υγεία.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τομέα της παιδείας, όπου ξεκινάει η διαδικασία διαγραφής από τα μητρώα των Πανεπιστημίων περίπου 285.000 φοιτητών, με τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης που ρυθμίζει τα διαδικαστικά ζητήματα της ανώτατης διάρκειας φοίτησης των φοιτητών ΑΕΙ πρώτου κύκλου σπουδών, όπως τόνισε και σημείωσε ότι μεταξύ των υπό διαγραφή φοιτητών, που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, είναι κάποιοι που έχουν εγγραφεί ακόμη και τη δεκαετία του 1930.
Στον τομέα της εργασίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το υπουργείο Εργασίας εκκινεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιδότησης απασχόλησης και εργασιακής εμπειρίας στην ιστορία της χώρας μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Το πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργία περίπου 50.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους ηλικίας 30 ετών και άνω.
Το νέο πρόγραμμα, ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ, έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του ποσοστού ανεργίας που επηρεάζει ιδιαίτερα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, στις άνεργες γυναίκες, στους άνεργους μέσης ηλικίας αλλά και σε όσους πλήττονται ή κινδυνεύουν από τη φτώχεια και είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, τόνισε ο κ. Μαρινάκης.
Κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο της β’ πρόσκλησης για τα vouchers βρεφονηπιακών σταθμών που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στη β’ πρόσκληση της δράσης: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» ολοκληρώνεται την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025, είπε ο κ. Μαρινάκης.
Άλκης Καμπανός: Νέα αναβολή στη δίκη στο Εφετείο
Άρτα: Σφοδρό τροχαίο, τραυματίες δύο ανήλικοι και ο οδηγός
Θεσσαλονίκη: Άρχισε τους πυροβολισμούς γιατί ενοχλήθηκε από τη φασαρία που έκανε μια παρέα νέων









