LATEST NEWS
 
Πολιτική /Κυβέρνηση /

Πρωθυπουργός

Δημοσίευση: 10 Ιουλίου 2014 21:46

Σαμαράς: Χέρι-χέρι με τους Χρυσαυγίτες ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ» εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα του Economist.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST - ΣΑΜΑΡΑΣ - ΟΜΙΛΙΑ

Στην ομιλία του από το συνέδριο του Economist, το βράδυ της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έστρεψε τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «πηγαίνει χέρι- χέρι με τους Χρυσαυγίτες».

Τώρα «που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε αυτό τον τομέα, κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. Να το εμποδίσουν. Να το ματαιώσουν... Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση, τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τούς τάχα "προοδευτικούς δημοκράτες", χέρι- χέρι με τους Χρυσαυγίτες», σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ΔΕΗ.

Μιλώντας για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «υπάρχει η υποχρέωση της Ελλάδας να απελευθερώσει την ενεργειακή αγορά, όπως και κάθε κράτος- μέλος της Ευρώπης. Όλες οι χώρες το κάνουν. Κι όλες επωφελούνται. Δεν το κάνουν όλες με τον ίδιο τρόπο. Ούτε με τον ίδιο ρυθμό. Αλλά όλες συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει και διαλέγει η καθεμιά τον τρόπο που της ταιριάζει καλύτερα: Για να καταργήσουν το κρατικό μονοπώλιο, και να καταργήσουν και τη δεσπόζουσα θέση όπου αυτή υπάρχει... Γιατί πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής και υποδομές».

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST - ΣΑΜΑΡΑΣ - ΟΜΙΛΙΑ

«Πώς θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις; Όπως έγιναν στις άλλες χώρες της Ευρώπης: Με επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μέσα από προγράμματα αποκρατικοποίησης. Που με τη σειρά τους έφεραν χαμηλότερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε την επιθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι οι ίδιοι, λοιπόν, που αντιστέκονται σε κάθε αλλαγή, σε κάθε μεταρρύθμιση, σε κάθε προσπάθεια να κερδίσει η χώρα το χαμένο έδαφος. Και όλοι αυτοί αντιστέκονται, όχι γιατί ιδεολογικά προτιμούν να μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, όλα εκείνα που παντού αλλού αποκρατικοποιούνται. Αντιστέκονται γιατί θέλουν να μένουν ανεξέλεγκτες οι συντεχνίες και τα κυκλώματα που λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο», σημείωσε.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST - ΣΑΜΑΡΑΣ - ΟΜΙΛΙΑ

Αναφερόμενος στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, ο πρωθυπουργός έθεσε ως βασικές προτεραιότητες τις μεταρρυθμίσεις, τη δημοσιονομική εξυγίανση, την ανάπτυξη και την ασφάλεια των πολιτών.

«Η πρώτη λέξη- κλειδί: Οι Μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις, λοιπόν, είναι ζωτική ανάγκη. Δεν είναι "πολυτέλεια"… Η Ελλάδα πριν από την κρίση είχε απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Αλλά δεν μπορούσε ούτε να τις αποτολμήσει. Ούτε τις πιο στοιχειώδεις… Στην Ελλάδα οι ξένες επενδύσεις παρέμεναν επί δεκαετίες… "απαγορευμένη έννοια". Αυτά αλλάζουμε τώρα. Όχι κάποια απ' αυτά. Όλα αυτά. Και καθιστούμε την Ελλάδα μια χώρα φιλική για τις επενδύσεις και φιλική για την επιχειρηματικότητα, ώστε να απελευθερώσει το αναξιοποίητο δυναμικό της, τα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τα μεγάλα ταλέντα των ανθρώπων της», ανέφερε σχετικά.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST - ΣΑΜΑΡΑΣ - ΟΜΙΛΙΑ

Σε σχέση με την δημοσιονομική εξυγίανση, υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα έγινε την τελευταία διετία, με βάση όλους τους διεθνείς οργανισμούς, η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που υπήρξε ποτέ, στον συντομότερο χρόνο που επιχειρήθηκε ποτέ. Όσοι αντιστέκονται λυσσαλέα δεν ψήφισαν ούτε μια περικοπή σπατάλης.

«Τι στην ευχή; Καμία σπατάλη δεν υπήρχε στην Ελλάδα;», διερωτήθηκε και επισήμανε πως «με το πρωτογενές πλεόνασμα η χώρα θα στέκεται στα πόδια της πλήρως, θωρακίζοντας έτσι και την αξιοπρέπειά της και την ανεξαρτησία της. Την ανεξαρτησία της χώρας την υπηρετεί όποιος τη βγάζει από τα ελλείμματα και τακτοποιεί μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του χρέους της».

Επανέλαβε δε ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα διασφαλιστεί «πλήρως ως το τέλος της χρονιάς, χωρίς νέα δάνεια, χωρίς νέα Μνημόνια, χωρίς νέο γύρο λιτότητας».

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST - ΣΑΜΑΡΑΣ - ΟΜΙΛΙΑ

Μιλώντας για την ανάπτυξη, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε «το 2014 βγαίνουμε από την ύφεση. Θετικό πρόσημο για την οικονομία μας φέτος, 2,9% ανάπτυξη το 2015 και 3,7% ανάπτυξη το 2019. Ενώ ήδη για πέντε συνεχείς μήνες η ανεργία υποχωρεί. Μετά από έξι χρόνια που ανέβαινε συνεχώς… Δεν βγαίνουμε από την κρίση, για να ξανακυλήσουμε πίσω. Πετύχαμε πολλά, αλλά ακόμα δεν τα έχουμε διασφαλίσει πλήρως. Θα τα διασφαλίσουμε, όταν μπούμε για τα καλά στην Ανάπτυξη».

Αναφέρθηκε επίσης στον κυβερνητικό στόχο για σταδιακή μείωση της φορολογίας, χωρίς, όμως, να τεθούν σε κίνδυνο τα πλεονάσματα, λέγοντας ότι «κάθε χρονιά που περνάει από δω και μπρος, οι φόροι πρέπει να υποχωρούν: Για να φτάσουμε στο 15%, το flat rate tax, για τα επιχειρηματικά κέρδη. Και για να φτάσουμε στο 33% ανώτατο συντελεστή εισοδήματος, από 42% σήμερα. Και για να μειώσουμε σταδιακά τον ΦΠΑ από το 23% που είναι σήμερα στους περισσότερους κλάδους, στο 15%. Και όπου μπορέσουμε ακόμα πιο κάτω. Για να μειώσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Για να μειωθεί και τελικά να εξαλειφθεί ο φόρος αλληλεγγύης. Για να καταργηθούν οι φόροι υπέρ τρίτων. Για να ολοκληρωθούν οι συμψηφισμοί οφειλών από και προς το δημόσιο στον ΦΠΑ -όπου ήδη άρχισαν- και να επεκταθούν πέραν του ΦΠΑ».

Παράλληλα, σημείωσε ότι τελευταία λέξη- κλειδί είναι η «Ασφάλεια. Ατομική για κάθε πολίτη ξεχωριστά. Και συλλογική- εθνική για τη χώρα ολόκληρη». Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός έστρεψε και πάλι τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε απέναντί μας, αυτούς που υπερασπίζονται όλες τις στρεβλώσεις, όλες τις σπατάλες, όλο το σύμπλεγμα κρατισμού και συντεχνιακής αυθαιρεσίας, να υπερασπίζονται μαζί και κάθε ανομία. Υπερασπίζονταν τους κουκουλοφόρους, όταν καίγανε τις πόλεις μας. Υπερασπίζονται τους τρομοκράτες που έχουν καταδικαστεί ως δολοφόνοι και τώρα τους εμφανίζουν περίπου ως "θύματα". Ζητούν συνεχώς την αποφυλάκιση τρομοκρατών που έχουν καταδικαστεί για στυγερά εγκλήματα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας έκανε λόγο για τη «Νέα Ελλάδα που αναγεννιέται μέσα από την κρίση». «Προχωράμε μπροστά. Η Ελλάδα έχει πάψει πια να είναι η τελευταία σοβιετική χώρα στον κόσμο. Η Ελλάδα έχει πάψει πια να είναι το Τζουράσικ Πάρκ της Ευρώπης. Με δύο λόγια. Η Ελλάδα τα καταφέρνει. Και η Ευρώπη απέδειξε ότι δουλεύει. Και οι δύο μαζί -Ελλάδα και Ευρώπη- βγαίνουν από την κρίση τους πιο ώριμες, πιο δυνατές, πιο ανταγωνιστικές και πιο έτοιμες για τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Ευρωεκλογές - ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για Σπαρτιάτες: Καταθέτει υπόμνημα, ενώ έληξε η προθεσμίαΧθες 13:17 | Ειδήσεις

Το Μαξίμου ασκεί σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την στάση του. Τι απαντά η Κουμουνδούρου. Τι λέει το ΠΑΣΟΚ.

Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)Χθες 12:02 | Ειδήσεις

Τι συζήτησαν ο δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους για τις σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο