LATEST NEWS
 
Πολιτική /Κυβέρνηση /

Τελετές παράδοσης-παραλαβής

Δημοσίευση: 10 Ιουνίου 2014 19:34

Όταν ο Άδωνις συνάντησε τον Μάκη Βορίδη…

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα και με υποσχέσεις για συνέχιση του κυβερνητικού έργου πραγματοποιήθηκαν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία που άλλαξαν χέρια μετά τον ανασχηματισμό.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΒΟΡΙΔΗΣ - ΜΑΚΡΗ -  ΜΠΕΖΑΣ

Στο επίκεντρο βρέθηκε η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Οικονομικών, όπου ο Γιάννης Στουρνάρας παρουσιάστηκε εμφανώς συγκινημένος, όμως, συγκινησιακά φορτισμένο ήταν το κλίμα και στις υπόλοιπες τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Στο υπουργείο Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον νέο υπουργό και στενό του φίλο, Μάκη Βορίδη, παραδίδοντάς του τη σκυτάλη της ηγεσίας. Τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και ο Βορίδης στάθηκαν στη φιλία τους και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλον.

«Είμαι απόλυτος βέβαιος ότι ο αντικαταστάτης μου ο Μάκης Βορίδης, στον οποίο εύχομαι προσωπικά καλή επιτυχία, θα συνεχίσει την οδό των μεταρρυθμίσεων και του εξορθολογισμού των δαπανών του κράτους προς όφελος των ασφαλισμένων και των φορολογουμένων», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και έκανε λόγο για ένα έτος «πολλών και διαδοχικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες είμαι ιδιαίτερα περήφανος».

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για σημαντικά επιτεύγματα στην πάταξη της διαφθοράς και είπε ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για όποια λάθη και υπερβολές έγιναν. «Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται και ακούγονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», είπε και δήλωσε «απολύτως βέβαιος ότι ο φίλος μου Μάκης Βορίδης θα τα πάει περίφημα».

Μάκης Βορίδης - Άδωνις Γεωργιάδης

«Η αλήθεια είναι ότι η παραλαβή ενός υπουργείου από έναν συνανωγιστή και πολύ στενό φίλο είναι μία εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή», είπε από πλευράς του ο νέος υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και χαρακτήρισε «λαμπρή τη θητεία του» στο υπουργείο. Όπως είπε στόχος είναι να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που έχει αρχίσει.



ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ - Νίκος Δένδιας - Βασίλης Κικίλιας

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Νίκος Δένδιας, αφού έκανε τον απολογισμό του έργου του στην ηγεσία του υπουργείου, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Κικίλια και εκτίμησε πως θα είναι ένας «λαμπρός υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη». 

Από τη μεριά του, ο νέος υπουργός Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Δένδια και χαρακτήρισε εξαιρετική τιμή την ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου. Ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως «κύριο μέλημα μας είναι οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς», ενώ αναφέρθηκε ειδικά και στην παράνομη μετανάστευση, προαναγγέλοντας ενίσχυση των μέτρων για το ζήτημα αυτό.



ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - Γιάννης Μιχελάκης - Αργύρης Ντινόπουλος

Στο υπουργείο Εσωτερικών, ένας πρώην δημοσιογράφος παρέδωσε τα ηνία της ηγεσίας σε έναν επίσης πρώην δημοσιογράφο. Κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής, ο Γιάννης Μιχελάκης μίλησε για το έργο που συντελέστηκε τον τελευταίο χρόνο στο υπουργείο Εσωτερικών και εξέφρασε την έντονη ικανοποίησή του, πριν ευχηθεί καλή επιτυχία στον νέο υπουργό Αργύρη Ντινόπουλο.

Από πλευράς του, ο νέος υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στη «σχέση φιλίας και αγάπης με τον Γιάννη Μιχελάκη που σφυρηλατήθηκε σε επαγγελματικό πεδίο» και έστειλε το μήνυμα ότι «η πόρτα του υπουργείου Εσωτερικών, το κινητό τηλέφωνο του υπουργού και των στελεχών είναι ανοιχτό για κάθε δήμαρχο, περιφερειάρχη σε όποια πολιτική παράταξη κι αν ανήκει». Στόχος, είπε, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και του λαού.



ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ -  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος - Ανδρέας Λοβέρδος

Στο υπουργείο Παιδείας, η τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με τον απερχόμενο υπουργό, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, να κάνει έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του και να σημειώνει ότι η νέα ηγεσία «πρέπει να συνεχίσει στα ίδια βήματα».

Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο, ο νέος υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε να μάθει κάθε λεπτομέρεια για όσα έχουν γίνει και ειδικά για τις εκκρεμότητες, ενώ ανέφερε πως «οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν ερασιτεχνισμούς και πειραματισμούς». Θέλω να καθησυχάσω κάθε μαθητή, κάθε γονιό ότι δεν θα τους αναστατώσουμε σε κανένα θέμα. Ο,τι γίνει θα γίνει έπειτα από διάλογο, πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΔΕΝΔΙΑΣ - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ - ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ - ΣΚΟΡΔΑΣ - ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Κωστής Χατζηδάκης παρέδωσε τη σκυτάλη στον νέο υπουργό Νίκο Δένδια. Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που επιτελέστηκε τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ ο νέος υπουργός στάθηκε στο έργο αυτό και επισήμανε πως «το μεγάλο στοίχημα» της χώρας βρίσκεται στο υπουργείο Ανάπτυξης. «Οι μεγάλες προσπάθειες που έγιναν πρέπει να συνεχιστούν και να ενισχυθούν», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Δένδιας.



Παράδοση - Παραλαβή - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Τσαυτάρης - Καρασμάνης - Λεονταρίδης - Κουκουλόπουλος

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Ο απερχόμενος υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης χαρακτήρισε ως μεγάλη εμπειρία ζωής την θητεία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και επισήμανε ότι το πιο σημαντικό έργο που έγινε όλο αυτό το διάστημα ήταν η ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας.

Κατόπιν καλωσόρισε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Γιώργο Καρασμάνη, ο οποίος από την πλευρά του χαρακτήρισε τον πρωτογενή τομέα ως έναν από τους ισχυρότερους πυλώνες για την ανάπτυξη και τη συνοχή.



ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΑΣΟΥΛΑΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΚΕΡΕΚΟΥ- ΑΔΡΙΑΝΟΣ

Στο υπουργείο Πολιτισμού, τέλος, ο απερχόμενος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε έναν μίνι απολογισμό για τα έργο του τον τελευταίο χρόνο και παρέδωσε τα «ηνία» του υπουργείου στον νέο υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα.

«Τα πάντα είναι μια συνέχεια, τίποτα δεν σταματάει και τίποτα στην πραγματικότητα δεν ξεκινάει εντελώς», τόνισε ο κ. Τασούλας, προσθέτοντας ότι «όλα συνεχίζονται, και σ' αυτή την ενδιαφέρουσα και προκλητική σκυταλοδρομία προφανώς το υπουργείο Πολιτισμού έχει την πιο γοητευτική διάσταση». Νέα υφυπουργός στο υπουργείο ανέλαβε η Άντζελα Γκερέκου, υποσχόμενη ότι θα δώσει το καλύτερο δυνατό για να φέρει εις πέρας την αποστολή της.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΧθες 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Χθες 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές τουΧθες 22:55 | Ειδήσεις

Τους οχτώ τελευταίους υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτήΧθες 17:17 | Ειδήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι περίμενε μια βδομάδα χωρίς να ζητήσει την διαγραφή του για να δεί εάν θα τον αποβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο