LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2024 19:12

“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο

Ολόκληρη η τραγική κατάληξη της βεντέτας των δύο οικογενειών θα δικαστεί και πάλι στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

βεντέτα - Ρέθυμνο - Ανώγεια - Γιώργος Ξυλούρης - Λευτέρης Καλομοίρης

“Όλη από την αρχή” θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της δολοφονίας του Γιώργου Ξυλούρη στα Ανώγεια Ρεθύμνης το Μάιο 2020 στο πλαίσιο κρητικής βεντέτας.

Όπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα της Κρήτης zarpanews.gr , το πολύκροτο φονικό θα αναβιώσει δικαστικά, καθώς η απόφαση του Εφετείου Κρήτης με την οποία είχε καταδικαστεί ο Μανώλης Καλομοίρης, του οποίου τον πατέρα είχε σκοτώσει λίγο νωρίτερα το θύμα, αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο. Η δίκη θα ξαναγίνει στο ίδιο δικαστήριο, στα Χανιά δηλαδή, αλλά με διαφορετική σύνθεση δικαστηρίου.

Η δικηγόρος του Καλομοίρη Αλεξάνδρα Σπανάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή σημειώνοντας: «Λάβαμε γνώση σήμερα για την απόφαση του Αρείου Πάγου και θέλω να δηλώσω την ικανοποίησή μου. Εμείς ζητούσαμε να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου, γιατί δεν περιείχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, πράγμα που απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αντίθετα, περιείχε αντιφατικές παραδοχές. Ο Άρειος Πάγος δέχτηκε τους ισχυρισμούς μας και η απόφαση του Εφετείου αναιρέθηκε πλήρως. Τώρα η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Κρήτης και θα περιμένουμε να οριστεί η ημερομηνία για τη νέα δίκη. Θα γίνει στο ίδιο δικαστήριο, στα Χανιά, αλλά με διαφορετική σύνθεση».

Ειδήσεις σήμερα:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)

Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος εκδρομέων: Κίνηση και ουρές στα διόδια της ΑττικήςΣήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Καθυστερήσεις στα διόδια εξόδου από την Αττική. Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τον Πειραιά και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ από Κηφισό και Λιόσια.

Αργοσαρωνικός: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμωνΣήμερα 13:05 | Ειδήσεις

Τα δρομολόγια που ακυρώθηκαν λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα πελάγη.

Επιτάφιος: “Έργα τέχνης”σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (εικόνες)Σήμερα 13:13 | Ειδήσεις

Φωτογραφίες από ορισμένους από τους πλέον εντυπωσιακούς επιταφίους, που είναι στολισμένοι σε εκκλησίες ανά την Ελλάδα.

ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)Σήμερα 10:09 | Ειδήσεις

"Τελευταίο αντίο" λένε συγγενείς και φίλοι στην συνεπιβάτιδα της μηχανής, που έχασε την ζωή της, σε τροχαίο, στον ΒΟΑΚ. Πως συνέβη η τραγωδία. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πρώτη ηχηρή νίκη για τους Εργατικούς 17:46Κέιτ Μίντλετον: Γιατροί του “Νοσοκομείου του Πάπα” την χειρούργησαν 17:31Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας17:17Αλεξανδρούπολη: Οδηγός φορτηγού διακινούσε παράνομα μετανάστες - Πώς συνελήφθη 17:03ΟΗΕ: Αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως τον Απρίλιο16:50Amber Alert για 47χρονο που εξαφανίστηκε από την Κυψέλη16:36Σάμος - Δολοφονία 75χρονου: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο φερόμενος δράστης 16:23Masters 1000: Ο Αλκαράθ αποσύρθηκε από το τουρνουά της Ρώμης16:09ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Η αρχή της “έκρηξης” και οι πολιτικές αντιδράσεις 15:55Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι του15:42Πάσχα: Πού θα κάνουν Ανάσταση οι πολιτικοί αρχηγοί 15:28ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Οι Χούθι καλούν τους φοιτητές στην Υεμένη15:15Κοκαΐνη περιείχε το...γράμμα που έλαβε από το Ηνωμένο Βασίλειο15:01Βοιωτία: Φωτιά στην Αγία Τριάδα 14:48Η Τουρκία υποστηρίζει τον Ρούτε για επικεφαλής του ΝΑΤΟ14:353 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου14:21Έξοδος εκδρομέων: Κίνηση και ουρές στα διόδια της Αττικής14:08Δάγκειος πυρετός: “Καμπανάκι” του ΕΟΔΥ για κρούσματα13:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο