LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 13 Φεβρουαρίου 2024 10:07

Βόλος: βανδάλισαν και προσπάθησαν να κάψουν σχολική αίθουσα

Μεγάλες οι ζημίες που υπέστη το σχολείο μετά την εισβολή και τον βανδαλισμό από αγνώστους.

Σχολική αίθουσα

Άγνωστοι προσπάθησαν το βράδυ της Κυριακής να κάψουν αίθουσα στο σχολικό συγκρότημα του 7ου και 9ου Γυμνασίου, στο κτίριο «Μουρτζούκου» στον Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, οι άγνωστοι εισέβαλλαν στο σχολείο από την πίσω πόρτα του 9ου και έσπασαν τζάμια αιθουσών, έσπασαν δύο πόρτες, αλλά και τις ντουλάπες με βιβλία και τα καθαριστικά που βρήκαν στους διαδρόμους. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν από εσωτερική σκάλα στο 7ο Γυμνάσιο και συνέχισαν να βανδαλίζουν.

Έβαλαν φωτιά σε συμβατικό πίνακα μια τάξης, αλλά ευτυχώς λόγω του υλικού κατασκευής η φωτιά δεν επεκτάθηκε γιατί θα λαμπάδιαζε το κτίριο. Το πρωί οι διευθυντές των σχολείων αντίκρισαν το χάος. Σπασμένα τζάμια, διαλυμένες πόρτες, μαυρισμένοι τοίχοι από την απόπειρα εμπρησμού και η μαθητική κοινότητα σε αναστάτωση.

Οι ζημιές στο σχολείο ξεπερνούν τις 3000 ευρώ, ενώ οι διευθυντές κάλεσαν την αστυνομία.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδης επιβεβαίωσε τα γεγονότα και δήλωσε πως θα ζητήσει αύξηση των περιπολιών από την αστυνομία, γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα.

«Είναι έργο των αστυνομικών αρχών να βρεθούν οι δράστες. Θα μπορούσε όντως να προκληθεί μεγάλη ζημιά από την ώρα που όλα συνέβησαν την νύχτα, αλλά η αστυνομία κυκλοφορεί γυρω από τα σχολεία το βράδυ και αυτό το γνωρίζουμε» τόνισε στα gegonota.news.

Στην περιοχή τις βραδινές ώρες γίνεται σύμφωνα με πληροφορίες διακίνηση ουσιών και εκτιμάται πως οι άγνωστοι που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά και προκάλεσαν ζημιές ενδεχομένως να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Πηγή: gegonota.news

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυφάδα - Ναυτιλιακή εταιρεία: “Τους σκότωσε ο… άνθρωπος τους” (βίντεο)

Αγρότες - Μητσοτάκης: Η συνάντηση στο Μαξίμου, τα μέτρα και οι προσδοκίες

Τροχαίο - Πατήσια: Νεκρός οδηγός μηχανής


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην πόλη του φωτός (εικόνες)00:00Γερμανοτουρκικός "πόλεμος" για το... ντονέρ23:48Καναδάς: Αποκλείστηκε προπονήτρια για κατασκοπία αντιπάλων με drone23:37ΑΝΤ1+: Αυτό το καλοκαίρι φέρνει το Χόλιγουντ στην οθόνη σου23:24Τρίκαλα: Φωτιά σε χωματερή - Δύσκολο το βράδυ (εικόνες)23:10Ολυμπιακοί Αγώνες - Κασσελάκης: Κόποι, στόχοι, απογοητεύσεις, όνειρα, επιτυχία...22:56Φωτιά στα Καλύβια - Κικίλιας: Εντοπίστηκε από drone και τέθηκε υπό έλεγχο σε 20 λεπτά22:41Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανάρτηση των Μπακς για τον Αντετοκούνμπο22:27Χανιά: “Ξεριζώθηκε” χασισοφυτεία με περισσότερα από 800 δενδρύλλια22:13Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον21:58Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας21:43Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 νησιά το Σάββατο (χάρτης)21:30Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελληνική αποστολή και οι πολιτικοί που βρέθηκαν στις εξέδρες (εικόνες)21:14Πρέβεζα - Τροχαίο δυστύχημα: Ένας νεκρός και ένα παιδί σοβαρά τραυματισμένο20:59Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πολιτικές προεκτάσεις αποκτούν τα ερωτήματα του FBI για τον τραυματισμό20:44Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί αγώνες: Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης (βίντεο)20:29Μαστογραφία: Η εξέταση που σώζει ζωές20:14Κρήτη: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην τουαλέτα20:00Καιρός: ζέστη, βοριάδες και νεφώσεις το Σάββατο19:47Κρήτη: Άνδρας καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητό του19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο