LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 13 Φεβρουαρίου 2024 10:07

Βόλος: βανδάλισαν και προσπάθησαν να κάψουν σχολική αίθουσα

Μεγάλες οι ζημίες που υπέστη το σχολείο μετά την εισβολή και τον βανδαλισμό από αγνώστους.

Σχολική αίθουσα

Άγνωστοι προσπάθησαν το βράδυ της Κυριακής να κάψουν αίθουσα στο σχολικό συγκρότημα του 7ου και 9ου Γυμνασίου, στο κτίριο «Μουρτζούκου» στον Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, οι άγνωστοι εισέβαλλαν στο σχολείο από την πίσω πόρτα του 9ου και έσπασαν τζάμια αιθουσών, έσπασαν δύο πόρτες, αλλά και τις ντουλάπες με βιβλία και τα καθαριστικά που βρήκαν στους διαδρόμους. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν από εσωτερική σκάλα στο 7ο Γυμνάσιο και συνέχισαν να βανδαλίζουν.

Έβαλαν φωτιά σε συμβατικό πίνακα μια τάξης, αλλά ευτυχώς λόγω του υλικού κατασκευής η φωτιά δεν επεκτάθηκε γιατί θα λαμπάδιαζε το κτίριο. Το πρωί οι διευθυντές των σχολείων αντίκρισαν το χάος. Σπασμένα τζάμια, διαλυμένες πόρτες, μαυρισμένοι τοίχοι από την απόπειρα εμπρησμού και η μαθητική κοινότητα σε αναστάτωση.

Οι ζημιές στο σχολείο ξεπερνούν τις 3000 ευρώ, ενώ οι διευθυντές κάλεσαν την αστυνομία.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδης επιβεβαίωσε τα γεγονότα και δήλωσε πως θα ζητήσει αύξηση των περιπολιών από την αστυνομία, γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα.

«Είναι έργο των αστυνομικών αρχών να βρεθούν οι δράστες. Θα μπορούσε όντως να προκληθεί μεγάλη ζημιά από την ώρα που όλα συνέβησαν την νύχτα, αλλά η αστυνομία κυκλοφορεί γυρω από τα σχολεία το βράδυ και αυτό το γνωρίζουμε» τόνισε στα gegonota.news.

Στην περιοχή τις βραδινές ώρες γίνεται σύμφωνα με πληροφορίες διακίνηση ουσιών και εκτιμάται πως οι άγνωστοι που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά και προκάλεσαν ζημιές ενδεχομένως να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Πηγή: gegonota.news

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυφάδα - Ναυτιλιακή εταιρεία: “Τους σκότωσε ο… άνθρωπος τους” (βίντεο)

Αγρότες - Μητσοτάκης: Η συνάντηση στο Μαξίμου, τα μέτρα και οι προσδοκίες

Τροχαίο - Πατήσια: Νεκρός οδηγός μηχανής


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26Λονγκ Άιλαντ: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους σε παραλία (βίντεο)18:11G7: Μείωση στην παραγωγή πλαστικού17:57Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες17:42Ανάσταση στον ΑΝΤ1 με Μαρινέλλα και Θεοδωρίδου (βίντεο)17:28Ηράκλειο: Έσπρωξε την πρώην του από τη σκάλα17:13Λιβαδειά: Μυστήριο με 15χρονη που βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της16:59Κέρκυρα: Μπότης έπεσε στο κεφάλι γυναίκας (βίντεο)16:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο