LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΈβροςΔημοσίευση: 05 Αυγούστου 2023 11:26

Αλεξανδρούπολη - Διακίνηση μεταναστών: στους δρόμους οι κάτοικοι (βίντεο)

Οι επικίνδυνες πρακτικές των διακινητών έχουν ποτίσει με αίμα την άσφαλτο της περιοχής. Τι μέτρα απαιτούν οι πολίτες.

Λαθρομετανάστες - διακινητές - Έβρος

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ασφαλή τροχαία κυκλοφορία οχημάτων και πεζών μέσα και γύρω από την πόλη τους δηλώνουν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης. Οι πολίτες πραγματοποίησαν εποχούμενη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στους διακινητές προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι στη προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν τη συφωνηθείσα διακίνηση χωρίς να περιέλθουν στα χέρια των αρχών, αναπτύσσουν πάρα πολύ επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές με βασικότερη αυτή της οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα.

Στην περιοχή το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί μεγάλη σειρά από τροχαία ατυχήματα, στην συντριπτική πλειονότητα των οποίων, οδηγοί και υπαίτιοι του ατυχήματος είναι οι διακινητές οι οποίοι αμέσως μετά τη σύγκρουση ψάχνουν αμέσως -και συχνά βρίσκουν- τρόπο να εξαφανιστούν από το σημείο προκειμένου οι αρχές να περισυλλέξουν μόνο τους πρόσφυγες και μετανάστες.

μοτοπορεία αλεξανδρούπολη

Συχνές πρακτικές τους επίσης είναι η αδιαφορία για σήμα ελέγχου τροχαίας αλλά και η ανάπτυξη ιλιγγιωδών ταυτήτων, πολύ πάνω από τα νόμιμα, όρια προκειμένου να μειώσουν τη διάρκεια της διαδρομής διακίνησης. Έχουν σημειωθεί ακόμα και σκόπιμες συγρούσεις με στατικά αντικείμενα του δρόμου (π.χ. στύλος).

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα Ροή News, σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της πόλης διαμαρτύρονται ενάντια στους κινδύνους που γεννά για μικρούς και μεγάλους η ανοχή αυτών των συμπεριφορών, καθώς όπως λένε είναι πλέον αβέβαιη, ακόμα και η ζωή και η ακεραιότητά τους ως πεζών ή οδηγών μέσα στην πόλη τους. Στη διαμαρτυρία - μηχανοκίνητη πορεία συμμετέχουν με μοτοσικλέτες, επιβατικά αλλά και επαγγελματικά οχήματα.

Πηγή Ροή News


Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ Γυναικών - Στοιχήματα: Το φαβορί για τον τίτλο

Scope Ratings: Η αναβάθμιση, η επενδυτική βαθμίδα και η ελληνική οικονομία

Φωτιές - Καμένες εκτάσεις: Ο απολογισμός του Ιουλίου (χάρτης)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης για Τουρκία: Ο διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (βίντεο)Σήμερα 13:22 | Ειδήσεις

Τι είπε στους δημοσιογράφους για μια σειρά ζητημάτων της κυβερνητικής επικαιρότητας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Σιλιάνοφσκα: Το ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας “αδειάζει” την Πρόεδρο της χώραςΣήμερα 12:38 | Ειδήσεις

Το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του διατυπώνει την τη σταθερή αποφασιστικότητα της χώρας για την απερίφραστη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της θύρας 7Σήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Η ΕΛΑΣ θεωρεί πως ο 36χρονος, με το παρατσούκλι “Ρουμάνος”, ήταν ο ενορχηστρωτής πίσω από την δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη.

Μητέρα Κυριακής Γρίβα: Θέλω να αυτοκτονήσω, να βρω την ψυχη του παιδιού μου (βίντεο)Σήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Αποκλειστικές πληροφορίες και ντοκουμέντα από την εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1. Σε ψυχιατρική κλινική νοσηλεύεται η μητέρα της Κυριακής, που δολοφονήθηκε ακρβώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΛΑΡΚΟ - Μητσοτάκης: Επιδίωξή μας η εξεύρεση βιώσιμη λύσης15:51Ρόδος – Δολοφονία Καριώτη: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον Βαγγέλη Κουλιανό15:38Conference League - Μαρινάκης: Ο τελικός θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια15:24“Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η κρυφή συμφωνία Νέλλας και Αρχοντούλας (βίντεο)15:10Νίκος Γκάτσος: Ο κορυφαίος ποιητής, η “Αμοργός” και οι μοναδικοί στίχοι14:57Daniel - Θεσσαλία: Επισπεύδονται οι πληρωμές της “Πρώτης Αρωγής”14:44Μαργαρίτης Σχοινάς για Eurovision: Είναι εξωφρενικό αυτό που έκανε η EBU14:30ΕΛΑΣ: Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ δεν συνέβη14:17Καρκίνος ωοθηκών: Τα ασαφή συμπτώματα14:03Μαρινάκης για Τουρκία: Ο διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (βίντεο)13:49“Rouk Zouk”: Ευκαιρία για ρεβάνς στην εβδομάδα δεύτερης ευκαιρίας13:36Χαλκίδα – Καταγγελία: Ξυλοκόπησε τη μητέρα του στη “Γιορτή της Μητέρας”13:22Σιλιάνοφσκα: Το ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας “αδειάζει” την Πρόεδρο της χώρας13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις της Δευτέρας και οι εκπλήξεις (βίντεο)12:54Μητέρα Κυριακής Γρίβα: Θέλω να αυτοκτονήσω, να βρω την ψυχη του παιδιού μου (βίντεο)12:40Λάρισα: Πλάκωσαν διαιτητή σε αγώνα τοπικού (εικόνες)12:27Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της Θύρας 712:13Θεσσαλονίκη - Καταγγελία: Παρενοχλούσε την 12χρονη κόρη της συντρόφου του12:00Λάρισα: Πήγε στην τράπεζα 40000 ευρώ που κλάπηκαν στην... Λιβύη11:47Eurovision - Μαρίνα Σάττι: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την επιστροφή στην Ελλάδα (βίντεο)11:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο