LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΚαστοριάΔημοσίευση: 17 Ιουνίου 2023 15:22

Κακοκαιρία - Δυτική Μακεδονία: “βροχή” τα αιτήματα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Σοβαρά προβλήματα και στην Δυτική Μακεδονία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει μέρος της χώρας.

Κοζάνη - κακοκαιρία - πλημμύρα

Να κηρυχθεί ο Δήμος Καστοριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά με αίτημά του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ο δήμαρχος, Γιάννης Κορεντσίδης.

Το αίτημα συνδέεται με τις συνεχής βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές σε υποδομές, αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους σε όλο το εύρος του Δήμου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, εξαιτίας των βροχοπτώσεων έγιναν διάφορες κατολισθήσεις σε αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους, υπήρξε πτώση των στηθαίων αναχωμάτων σε πολλούς από αυτούς ενώ σε μια περίπτωση υπήρξε κατολίσθηση σε κατοικία στην Κλεισούρα χωρίς όμως να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς δήλωσε ότι με την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μπορέσουν να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις ως προς την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί αλλά και να ληφθούν μέτρα για την προστασία των περιουσιών των πολιτών του Δήμου.

Κοζάνη - κακοκαιρία - πλημμύρα

Αιτήματα και από τον νομό Κοζάνης

Στο στόχαστρο της ισχυρής βροχόπτωσης που ξεκίνησε τα ξημερώματα και πλήττει όλη τη Βόρεια Ελλάδα, βρέθηκε η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με πολλές περιοχές της να έχουν πληγεί σημαντικά. Ως αποτέλεσμα, τα αιτήματα από τους τοπικές άρχοντες για να κηρυχθούν οι περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πέφτουν βροχή.

Κοζάνη - κακοκαιρία - πλημμύρα

«Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 νωρίς το πρωί θα αποστείλω στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όλα τα αιτήματα που μου έχουν ήδη κατατεθεί και όσα ενδεχομένως θα ακολουθήσουν, αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, αλλά και αύριο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης. Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής αιτήματα κήρυξης των δήμων τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχουν κατατεθεί από τους Καστοριάς, Εορδαίας, Άργος Ορεστικού και Αμυνταίου.

Κοζάνη - κακοκαιρία - πλημμύρα

Πάντως, όπως επισήμανε ο κ. Κασαπίδης, ο οποίος βρίσκεται επί ποδός πραγματοποιώντας επισκέψεις σε διάφορες περιοχές προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος την κατάσταση που επικρατεί, «υπάρχουν ήδη μεγάλα προβλήματα από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Πηγή εικόνων: kozanimedia.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκλονίζουν οι επιζώντες, σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους (εικόνες)

Τάγμα Εθνοφυλακής: Αξιωματικός έκλεψε όπλο και γεμιστήρες

Κως - Εξαφάνιση 27χρονης: βρέθηκε το κινητό της τηλέφωνο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σιδηροδρομικό δίκτυο: 15 παρεμβάσεις για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του 11:35Μπάιντεν για Τραμπ: Έχω για αντίπαλο ένα ανήλικο παιδί11:21Μπάγερν Μονάχου – Κέιν: Ο “χρυσός” ειδικός όρος στο συμβόλαιο του11:07Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα, νοσηλεύονται με εγκαύματα πυροσβέστης και ένοικος10:54Τροχαίο δυστύχημα στη Λέσβο10:40Μητσοτάκης στα social media: Η αποχή από τις Ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση10:27“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)10:13Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο ιστορικός σκηνοθέτης “μετρ του σασπένς”10:00Θεσσαλονίκη: Δολώματα πωλούνται 24/7 σε… αυτόματο πωλητή (εικόνες)09:47Πιρς Μπρόσναν: Επιστρέφει ως κατάσκοπος σε θρίλερ09:33Βόλος: Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μητροπολιτικό Ναό (εικόνες)09:20Τιμολόγια ρεύματος: Σταθεροποίηση των τιμών αναμένεται τον Μάιο09:06Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στα Λαδάδικα (βίντεο)08:53Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων08:39Υπόθεση Καλλιάνου – Παγώνη: Δεν μπορούν να μπαίνουν σε ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς08:25Επιστολική ψήφος: Τελειώνει η προθεσμία συμεμτοχής08:12Κατολισθήσεις Θηρασιάς - Λέκκας στον ΑΝΤ1: Θα ληφθούν μέτρα ασφάλειας (βίντεο)07:58Εορτολόγιο – Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:44Λέσβος: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, πεζή “σφηνώθηκε” σε κάδο07:31Κίνα: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο (εικόνες)07:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο