LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΈβροςΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2023 19:59

Διδυμότειχο: συλλήψεις συνοριοφυλάκων για διακίνηση μεταναστών (βίντεο)

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν οι πέντε αστυνομικοί που συνελήφθησαν για διευκόλυνση εισόδου πρτάτυπων μεταναστών στην χώρα.

Λέσβος - επιχείρηση - αστυνομία - μετανάστες - νέα δομή

(εικόνα αρχείου)

Στον εισαγγελέα οδηγούνται αύριο οι πέντε αστυνομικοί που συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, στον Έβρο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία, μέσω επαφών που είχαν με κύκλωμα από την γειτονική χώρα.

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Σε βάρος των πέντε αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Από την έρευνα διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στην Τουρκία.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 ερχόμενοι σε επαφή με κυκλώματα που δρουν στην Τουρκία, φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις, που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών, κάνοντας τα «στραβά μάτια» όταν λάμβαναν σήμα από τα μέλη του κυκλώματος για τέτοιες μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα των αστυνομικών, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, από τις καταγραφές δεν προέκυψαν οι αμοιβές που ελάμβαναν για αυτές τις «εξυπηρετήσεις».

Ωστόσο, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα και άλλα πειστήρια και συγκεκριμένα:

  • 26.550 ευρώ,
  • 59 κινητά τηλέφωνα,
  • 12 power banks,
  • 2.120 δολάρια Αμερικής,
  • 850 λίρες Τουρκίας,
  • 23 λίρες Αγγλίας,
  • 77 Lei Ρουμανίας,
  • πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και
  • τραπεζική κάρτα.
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης: Θρήνος στο μπάσκετΣήμερα 17:08 | Ειδήσεις

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ιωαννίδης, σε ηλικία 78 ετών.

Μητσοτάκης από Κοζάνη: Πάμε δυνατά, να εκλέξουμε περιφερειάρχη από την πρώτη ΚυριακήΣήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Πλήρης στήριξη του Πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας στον νυν και υποψήφιο περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη.

Λούτσα - Δολοφονία Τούρκων: Πώς εξιχνίασε η ΕΛΑΣ την υπόθεσηΣήμερα 17:14 | Ειδήσεις

Δύο Τούρκοι στα χέρια των Αρχών και ένας ακόμη αναζητείται για το μακελειό στην Λούτσα. Γνώριμοι των Αρχών τα έξι θύματα. Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ. 

Κασσελάκης για Κυπριακό: Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και όχι μονομερείς ενέργειεςΣήμερα 12:50 | Ειδήσεις

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όσα ειπώθηκαν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λούτσα - Δολοφονία Τούρκων: Πώς εξιχνίασε η ΕΛΑΣ την υπόθεση17:26“Vice Specials”: Οι Έλληνες στα κατεχόμενα της Ουκρανίας (εικόνες)17:13Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης: Θρήνος στο μπάσκετ16:59Missing Alert για 54χρονο16:46Ελεγκτικό Συνέδριο για συντάξεις δικαστών: Επαναφορά στα επίπεδα προ του 201216:32Τσίπρας - Συμβούλιο της Ευρώπης: Πρόταση να αναλάβει επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς16:18Θεσσαλονίκη: Άνεργος δέχθηκε επίθεση επειδή δεν ήθελε να γίνει διακινητής μεταναστών!16:05ΝΔ - Επέτειος ίδρυσης: “49 χρόνια πηγαίνουμε την χώρα μπροστά”15:51Δικαστική Αστυνομία: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για πρόσληψη15:37Εκλογές: Ζαφειροπούλου και Νικολαΐδης στον δρόμο προς τις κάλπες (βίντεο)15:23Καισαριανή: Καταγγελία για ποντίκια σε δημοτικό σχολείο (εικόνες)15:09Εκλογές - Χοχλάκα: η υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στον ΑΝΤ1 (βίντεο)14:54Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: το απολαυστικό αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ (βίντεο)14:41Εκλογική άδεια: πόσες ημέρες δικαιούνται οι ετεροδημότες14:27Εκλογές: Ο Γιώργος Παπανικολάου στον ΑΝΤ1 για τις κάλπες της Κυριακής (βίντεο)14:13Μακροχρόνια άνεργοι: Καταβάλλεται το bonus επίδομα14:00Μεϊκόπουλος για επίσκεψη Κασσελάκη στην Θεσσαλία: ήταν θεία μου, δεν ήταν στημένο (βίντεο)13:46Νόμπελ Χημείας στους Μουνγκί Μπαουεντί, Λιούις Μπρας και Αλεξέι Εκίμοφ 13:34Μητσοτάκης από Κοζάνη: Πάμε δυνατά, να εκλέξουμε περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή13:22Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: παρασκήνιο, εντάσεις και οι προβλέψεις της Τετάρτης (βίντεο)13:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο