LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜεσσηνίαΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2023 13:09

Τραγωδία στο Πολυλίμνιο: Αποζημίωση σε οικογένεια θύματος

Οι αποζημίωσεις που πρωτόδικα επιδικάστηκαν στην οικογένεια της νεκρής και την κοπέλα που είχε τραυματιστεί στην τραγωδία που είχε συγκλονίσει.

Πολυλίμνιο - Μεσσηνία - τραγωδία - νεκρή

Αποζημίωση ύψους περίπου 250.000 ευρώ στον πατέρα, τη μητέρα και την αδελφή της 24χρονης Παρασκευής από την Πάτρα που έχασε τη ζωή της τον Αύγουστο του 2016 στο Πολυλίμνιο και περίπου 85.000 ευρώ στην (τότε) 25χρονη φίλη της, που ήταν μαζί με την άτυχη κοπέλα και τραυματίσθηκε σοβαρά, επιδίκασε με απόφασή του το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας.

Την υποχρέωση καταβολής της αποζημίωσης το Δικαστήριο αναγνωρίζει τόσο ως προς το Ελληνικό Δημόσιο όσο και ως προς το Δήμο Μεσσήνης, παρότι κατά την εκδίκαση του ποινικού μέρους της υπόθεσης ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής είχαν αθωωθεί για το θάνατο της κοπέλας.

Η αποζημίωση επιδικάσθηκε έπειτα από αγωγή που είχαν καταθέσει η οικογένεια της 24χρονης κοπέλας και η φίλη της που τραυματίσθηκε.

Πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση και πιθανότατα θα ασκηθούν εφέσεις.

Ποινικό δικαστήριο

Η μαύρη σελίδα για την περιοχή γράφτηκε παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2016, όταν τρεις φίλες, δύο αδελφές από την Πάτρα και μια φίλη τους από την Καλαμάτα, έκαναν διακοπές στην περιοχή και μαζί με δύο αγόρια πήγαν να θαυμάσουν το Πολυλίμνιο. Όμως, μια μεγάλη κατολίσθηση καταπλάκωσε τα τρία κορίτσια. Η 24χρονη Παρασκευή από την Πάτρα έχασε τη ζωή της ακαριαία και η αδελφή της τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά. Σοβαρά στο κεφάλι τραυματίστηκε η 25χρονη φίλη τους.

τραγωδία - Πολυλίμνιο - νεκρή - τραυματίας - κατολίσθηση - βράχων

Σε δίκη παραπέμφθηκαν συνολικά 40 άτομα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια παρ’ υπόχρεων.

Ειδικότερα, παραπέμφθηκαν ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ο γενικός διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, οι τμηματάρχες της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας και ο δασάρχης Καλαμάτας.

Μετά τρεις συνεδριάσεις το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας έκρινε αθώους τον τότε δήμαρχο, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης και τα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ καταδίκασε σε πρώτο βαθμό το διευθυντή Δασών Μεσσηνίας και το δασάρχη Καλαμάτας για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως.

Ταυτόχρονα, η οικογένεια της άτυχης κοπέλας και η φίλη της που τραυματίσθηκε κατέθεσαν αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και κατά του Δήμου Μεσσήνης, ζητώντας αποζημιώσεις.

Αποζημιώσεις

Παρά το γεγονός ότι στο ποινικό δικαστήριο οι εκπρόσωποι του Δήμου Μεσσήνης αθωώθηκαν και αυτό προβλήθηκε ως ισχυρισμός στο αστικό δικαστήριο, το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας τον απέρριψε ως απαράδεκτο και επιδίκασε αποζημίωση και σε αυτόν.

Έτσι, αποφάσισε ότι λόγω του αδόκητου θανάτου της 24χρονης, η οποία μάλιστα μόλις είχε πάρει το πτυχίο της από το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, οι γονείς της, αλλά και η αδελφή της βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν βαθύτατη θλίψη και λόγω ψυχικής οδύνης πρέπει να τους καταβληθεί αποζημίωση.

τραγωδία - Πολυλίμνιο - νεκρή - τραυματίας - κατολίσθηση - βράχων

Επίσης, έκρινε ότι και η 25χρονη φίλη της που ήταν μαζί εκείνη την ημέρα υπέστη ηθική βλάβη, ενώ χρειάστηκε μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα για την αποκατάσταση της υγείας της.

Σημειώνεται ότι με την αγωγή που είχαν καταθέσει, ζητούσαν ως αποζημίωση έκαστος το ποσό των 240.000 ευρώ ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή της θανούσας, ενώ η 25χρονη φίλη της που τραυματίσθηκε το ποσό περίπου των 158.000 ευρώ.

Πηγή: tharrosnews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Σε συμπληρωματική κατάθεση για το “ροζ βίντεο”

Θεσσαλονίκη: χειροπέδες σε άστεγο επιδειξία

Παλαιό Φάληρο: Ληστές μπήκαν σε σπίτι κι έδεσαν ζευγάρι


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με το μωρό που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 14 μηνών.

Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιούΧθες 22:10 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σφαίρα πέρασε ξυστά απο φίλο του τραυματία. Το περιστατικό ξύπνησε μνήμες από τον τραυματισμό, ανήμερα το Πάσχα, της μικρής Αλεξίας στις Θεσπιές της Θήβας.

Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρίαΧθες 22:49 | Ειδήσεις

Η Χαμάς αναχωρεί για την Ντόχα. Παράλληλα ο διευθυντής της CIA αναμένεται να βρεθεί την Δευτέρα στο Ισραήλ. Πιέση από τις ΗΠΑ και μέσω στρατιωτικού εξοπλισμού.

Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)Χθες 21:07 | Ειδήσεις

Ευδιάθετοι ο Πρωθυπουργός και η σύζυγος του, μετά από το πασχαλινό τραπέζι, έκαναν μια ξεχωριστή βόλτα στην αγαπημένη τους Τήνο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)23:59Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο23:46Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:32Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:19Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)23:05Διαφραγματοκήλη: συχνές ερωτήσεις22:51Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε στο Τιρκουάζ Χαλί της διοργάνωσης (εικόνες) 22:37Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιού22:23ΗΠΑ - Euro 2024: Οδηγία για "αυξημένη προσοχή" των Αμερικανών στην Γερμανία22:10 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)21:56Καρδιοχειρουργική 2.0: εξατομικευμένη θεραπεία, νέες τομές και αποδόμηση μύθων21:42Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)21:29ΗΠΑ: Ιταλός φοιτητής θύμα αστυνομικής βίας (βίντεο)21:15Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά21:02Madonna - Rio de Janeiro: η μεγαλύτερη συναυλία της “βασίλισσας” (βίντεο)20:48Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις20:35Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:22Χώρισαν Τσιτσιπάς - Μπαντόσα: Η ανακοίνωση και η παράκληση20:08Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο19:55Ισραήλ - Al Jazeera: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου (βίντεο)19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο