LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΔωδεκανήσαΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2023 18:09

Ιαλυσός: Αναβιώνει η δολοφονία του Ιωάννη Μαλλιάκα

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ιαλυσός - δολοφονία

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 12η Ιουνίου 2023 η πολύκροτη υπόθεση με κατηγορούμενο τον 52χρονο υπήκοο Αλβανίας Z. D. του Y., που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, του 49χρονου Ροδίτη Ιωάννη Μαλλιάκα του Λουκά, μετά από συμπλοκή, με αφορμή διατάραξη της κοινής ησυχίας από τον πρώτο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ο θάνατος του 49χρονου, σύμφωνα με ιατροδικαστική έκθεση, προήλθε από πνιγμό, που προκλήθηκε από το τραύμα, που του προκάλεσε αριστερά στην κοιλιακή χώρα με κουζινομάχαιρο, ο κατηγορούμενος.

Διαπιστώθηκε εξάλλου ότι το θύμα έφερε και τραύμα από μαχαίρι και στο αριστερό πόδι. Θύμα και θύτης διέμεναν σε παρακείμενα studios σε συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων, στην οδό Ολυμπιάδος στην Ιαλυσό. Ο κατηγορούμενος μίσθωνε συγκεκριμένα το υπ’ αρίθμ. 2 διαμέρισμα και ο 49χρονος το υπ’ αρίθμ. 4.Την 16.00 ώρα περίπου της 25ης Οκτωβρίου 2015, το θύμα, ενοχλημένο από διατάραξη της κοινής ησυχίας, που προκαλούσε ο δράστης και αφού πρώτα διαπληκτίστηκε λεκτικά μαζί του, στο πίσω μπαλκόνι των διαμερισμάτων τους, μετέβη στην είσοδο του διαμερίσματός του, κρατώντας στα χέρια ένα ξύλινο κοντάρι και εξυβρίζοντάς τον, ενώ παράλληλα χτυπούσε την εξώπορτα του διαμερίσματος με τα πόδια του.

Ο κατηγορούμενος, που κρατούσε στα χέρια του δύο μαχαίρια, τα οποία χρησιμοποιούσε για να σπάσει τον πάγο από το ψυγείο του, άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος και συνεπλάκη με το θύμα. Φέρεται να προέκυψε ότι αρχικά το θύμα χτύπησε τον δράστη με το ξύλο, με αποτέλεσμα να πέσει από τα χέρια του το ένα μαχαίρι, ενώ με το άλλο του κατάφερε δύο θανάσιμα χτυπήματα στην αριστερή κοιλιακή χώρα και ένα στον αριστερό μηρό. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος έθραυσε με το ξύλο, που κρατούσε το θύμα, τα τζάμια της πόρτας του διαμερίσματός του, και εξαφανίστηκε. Τηλεφώνησε στον σπιτονοικοκύρη του για να τον ενημερώσει για το συμβάν, ενώ στην πορεία, μετά από παρακλήσεις του τελευταίου και της συντρόφου του, υπό την εποπτεία αστυνομικών, παραδόθηκε στο ΑΤ Ιαλυσού.

Ο 50χρονος υποστήριξε ότι τελούσε σε άμυνα και επικαλέστηκε βρασμό ψυχικής ορμής. Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι όταν άνοιξε την πόρτα το θύμα τον χτύπησε με το ξύλινο κοντάρι στο κεφάλι και ότι του κατάφερε ακόμη ένα χτύπημα, που του έκοψε την αναπνοή, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.Υποστήριξε ότι το θύμα επιχείρησε να του σπάσει το λαιμό με το ξύλο, ότι του δάγκωσε το αριστερό αυτί, κι ότι εκείνος του κατάφερε ένα χτύπημα στο πόδι, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο 49χρονος έπεσε μόνος του πάνω στο μαχαίρι που κρατούσε!
Ισχυρίστηκε ακόμα ότι δεν θυμάται πόσες φορές τον χτύπησε, ενώ διατείνεται ότι όταν έπεσε κάτω προσπάθησε να τον επαναφέρει με τεχνητή αναπνοή.

Η σύντροφός του, την ώρα εκείνη, καλούσε σε βοήθεια από το μπαλκόνι του σπιτιού.
Στο σημείο βρέθηκε κι ένας άλλος ομοεθνής του, ένοικος άλλου διαμερίσματος, τον οποίο, όπως είπε, προέτρεψε να καλέσει ασθενοφόρο.
Θυμίζουμε ότι ο αλλοδαπός έχει απασχολήσει τις αρχές της χώρας του για ανάλογη υπόθεση.

Πηγή:dimokratiki.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αδαμάντιος Μαντής: Αναβολή για 4η φορά στη δίκη του άτυχου πολίστα

Θεσσαλονίκη - Κύκλωμα κοκαϊνης: Στη φυλακή ο γιατρός κι άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι

Μπαρτσελόνα: Διπλό πάρτι τίτλου στη Βαρκελώνη (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχουςΣήμερα 12:37 | Ειδήσεις

12 ερωτήσεις - απαντήσεις για την Ειδική Παροχή Μητρότητας σε ελ. επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες και για την μεταβίβαση του δικαιώματος στους πατέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο