LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΑιτωλοακαρνανίαΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2023 12:38

Αγρίνιο: Σύλληψη ανήλικων για εμπρησμό δεκάδων κάδων σκουπιδιών

Οι αστυνομικοί κίνησαν διαδικασίες για δίωξη και των γονέων των ανηλίκων, που πυρπόλησαν δεκάδες κάδους απορριμμάτων μέσα σε λίγα λεπτά.

Κάδος - φωτιά

(εικόνα αρχείου)

Σε τέσσερις συλλήψεις για τον εμπρησμό 36 κάδων απορριμμάτων στο Αγρίνιο προχώρησε η Αστυνομία.

Τρεις εκ των συλληφθέντων είναι ανήλικοι, ενώ ο τέταρτος είναι 18 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, τα ξημερώματα της Μ. Πέμπτης, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, κινούμενοι είτε πεζή είτε με τη χρήση μοτοποδηλάτου, έβαλαν φωτιά σε 36 κάδους απορριμμάτων, μεγάλος αριθμός εκ των οποίων κάηκε ολοσχερώς.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου εντόπισαν και συνέλαβαν τέσσερα άτομα, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ένας εξ' αυτών είχε βάλει φωτιά προ ημερών σε έναν ακόμη κάδο απορριμμάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων των ανήλικων για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, άμεσα χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, τέσσερις ημεδαποί, (οι τρεις ανήλικοι, ηλικίας 17, 17 και 15 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, του εμπρησμού, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της παράβασης της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων, φωτοβολίδων & συσκευή εκτόξευση - κατοχή.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων των ανήλικων για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, χθες (13-4-2023) τα ξημερώματα, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού, στην πόλη του Αγρινίου, κινούμενοι είτε πεζή είτε με τη χρήση μοτοποδηλάτου, προέβησαν σε εμπρησμό τριάντα έξι κάδων απορριμμάτων, προκαλώντας στο σύνολο τους φθορές, ενώ μεγάλος αριθμός των κάδων κάηκε ολοσχερώς.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου ενδελεχείς έρευνες, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των κατηγορούμενων και τη σύλληψη τους, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ένας 17χρονος την 6-4-2023 είχε προβεί σε εμπρησμό ενός ακόμα κάδου απορριμμάτων.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις οικίες των κατηγορούμενων βρήκαν και κατέσχεσαν μια κροτίδα, τρεις αναπτήρες, ένα μοτοποδήλατο, δυο κινητά τηλέφωνα και είδη ρουχισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Κρήτη: Διασωληνωμένος 30χρονος ντελιβεράς

Καλαμάτα - Γράμμα ανήλικης που βίαζε ο πατέρας της: “Πως ένα παιδί να βρει δύναμη να μιλήσει;”

Ρόδος - Ασέλγεια: Ζωγραφιές 9χρονης για τον πατριό της κινητοποίησαν τις Αρχές

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕρντογάν: Η αμφισβήτηση κυριαρχίας, η λύση - “πακέτο” και ο... καλός διάλογοςΣήμερα 07:41 | Ειδήσεις

Τι λέει ο Τούρκος Πρόεδρος, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση στην Άγκυρα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τις διμερείς σχέσεις, την Ενέργεια και την παράνομη μετανάστευση.

Επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα: Η ομιλία, τα μέτρα και τα πούλμαν από την Αλβανία (βίντεο)Σήμερα 08:43 | Ειδήσεις

Πυρετώδεις προετοιμασίες και δρακόντια μέτρα για την επίσκεψη του Ράμα στην Αθήνα. Μαζική μετακίνηση υποστηρικτών του Ράμα από την Αλβανία στο Γαλάτσι σύμφωνα με ΜΜΕ της ομογένειας.

Τράπερ συνελήφθη στην ΚηφισιάΣήμερα 08:17 | Ειδήσεις

Για ποιον λόγο συνελήφθη ο τράπερ.

Βαλτιμόρη: Οι πρώτες αντιδράσεις αστυνομικών μετά την κατάρρευση της γέφυρας (βίντεο)Σήμερα 08:09 | Ειδήσεις

Βίντεο από κάμερες πάνω στις στολές των αστυνομικών, καταγράφουν τις αντιδράσεις των πρώτων αστυνομικών που έσπευσαν στη γέφυρα που κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρότες - Κτηνοτρόφοι: Πληρωμές και επιδοτήσεις 2,2 δις ευρώ το 202409:33Επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα: Η ομιλία, τα μέτρα και τα πούλμαν από την Αλβανία (βίντεο)09:19Επιστολική ψήφος: η αποστολή φακέλων, η διαδικασία και οι διορίες09:06Βαλτιμόρη: Οι πρώτες αντιδράσεις αστυνομικών μετά την κατάρρευση της γέφυρας (βίντεο)08:52Τράπερ συνελήφθη στην Κηφισιά08:39ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 17 Μαΐου08:25Εξάρχεια: Ένταση, ζημιές και προσαγωγές08:12Eurovision 2024 - Ισραήλ: οι αποδοκιμασίες και η πέμπτη θέση (εικόνες)07:58Ερντογάν: Η αμφισβήτηση κυριαρχίας, η λύση - “πακέτο” και ο... καλός διάλογος07:44Γιορτή της Μητέρας: Η “πηγή της ζωής” και η ιστορία της ημέρας που της... αφιερώθηκε!07:30Ρόδος: Φωτιά στον Αρχάγγελο07:16Eurovision: Eντάσεις μεταξύ αστυνομίας και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών (εικόνες)07:03Εορτολόγιο – 12 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:50“5Χ5” ΣΠΕΣΙΑΛ με Τουμασάτου και Κατσούλη (εικόνες)06:36Eurovision: Ο μεγάλος νικητής και η θέση της Ελλάδας (εικόνες)06:22Καιρός: Κυριακή του Θωμά με τοπικές μπόρες και άνοδο θερμοκρασίας06:09Η Κέιτ Χάντσον αποκάλυψε ότι παντρεύεται σύντομα00:00Ρώμη – Τσιτσιπάς: Στον τρίτο γύρο με ανατροπή23:49Βόλος: Ιδιοκτήτης και ενοικιαστής κατέληξαν στα δικαστήρια για την... γατοτροφή23:37ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος: Αντίο…με ισοπαλία για τον “Άγιαξ της Ηπείρου”23:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο