LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 30 Μαρτίου 2023 23:17

Αλμυρός: Η υπόθεση Κοντούλη “ξαναζωντάνεψε” στο Εφετείο

Συγκλονίζει η υπόθεση της γυναίκας που εξαφανίστηκε, θεωρήθηκε νεκρή, καταδικάστηκε για το θάνατό της ένας άνδρας που κατηγορήθηκε και τώρα βρίσκεται ενώπιον του Εφετείου.

δικαστήριο - δικαστική αίθουσα - δικαιοσύνη

Στις 7 Απριλίου αναμένεται να αποφασίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας σχετικά με το αν η Μαρία Κοντούλη, που κατοικούσε μέχρι το 2002 στην Αμαλιάπολη Αλμυρού, δολοφονήθηκε από έναν επιχειρηματία που καταδικάστηκε πρωτοδίκως για την υπόθεση σε κάθειρξη 15 ετών.

Η Μαρία Κοντούλη αγνοείται από το 2002 και το  2019, μετά από βούλευμά του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, βρέθηκε κατηγορούμενος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ένας 66χρονος σήμερα επιχειρηματίας του Αλμυρού. Ο ίδιος, σύμφωνα με  το βούλευμα,  αφού την σκότωσε  «απέκρυψε επιμελώς το πτώμα της, σε άγνωστο σημείο, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να συγκαλύψει την εγκληματική πράξη του».

Σήμερα στο ΜΟΕ ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες περί δολοφονίας και τόνισε ότι με την 70χρονη είχαν επαγγελματική σχέση και γνωρίζονταν αρκετά χρόνια πριν την εξαφάνιση της. Μάλιστα όπως τόνισε «ψάξαμε όλο τον κόσμο για την Κοντούλη» και πρόσθεσε σε ερώτηση της προέδρου αν υπάρχει ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του για να τον βγάλουν ένοχο, πως δεν το γνωρίζει.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτοδίκως έχοντας νωρίτερα αναλύσει τους λόγους για την πρόταση του. Όπως τόνισε, ο κατηγορούμενος ενώ είχε διαπιστωθεί η εξαφάνιση της Μαρίας Κοντούλη προσπαθούσε να την εμφανίζει ως ζώσα και πρόσθεσε πως από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει κάπου η εμφάνιση της μετά το 2002. Επεσήμανε ότι από εκείνη τη χρονιά θεωρεί ότι η Μαρία Κοντούλη είναι νεκρή καθώς δεν υπάρχει κανέναν στοιχείο περί αντιθέτου εκτός από κάποιες μαρτυρίες.

Ο εισαγγελέας ολοκλήρωσε την αγόρευση του, τονίζοντας πως ο μόνος που θα είχε πραγματικό όφελος από το να μη συνεχίσει να ζει η Μαρία Κοντούλη είναι ο κατηγορούμενος και γι’ αυτό το δικαστήριο, όπως είπε, «δεν έχει άλλα περιθώρια από το να ανακηρύξει τον κατηγορούμενο ένοχο όπως ακριβώς κατηγορείται».

Με τη πρόταση του εισαγγελέα συντάχθηκε η Πολιτική Αγωγή η οποία στη δική της αγόρευση στάθηκε μεταξύ άλλων στην υπόθεση πλαστογραφίας αναφορικά με τα ακίνητα της 70χρονης, για την οποία είχε καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ο κατηγορούμενος. Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος, ο κατηγορούμενος έκανε όλες τις ενέργειες για να φαίνεται ότι η Μαρία Κοντούλη ήταν ζωντανή μετά το 2002 για να προχωρήσουν οι αγοραπωλησίες ενώ τόνισε πως οι πλαστογραφίες ήταν «χοντροκομμένες» γιατί ο κατηγορούμενος «ήταν σίγουρος ότι δεν θα εμφανιστεί» η Μαρία Κοντούλη.

«Δεν είχε ανάγκη την περιουσία της Μαρίας Κοντούλη» τόνισαν στην δική τους αγόρευση οι δικηγόροι του κατηγορούμενου προσθέτοντας πως στην 70χρονη άνηκαν μόνο δύο ακίνητα τη στιγμή της εξαφάνισης της, το 2002. Ανέφεραν πως η δικογραφία σχηματίστηκε το 20-21 ώστε να μην παραγραφεί με το πέρας της 20ετίας και σημείωσαν πως η εισαγγελική αρχή στο Βόλο, έβγαλε την υπόθεση από το αρχείο το 2019 για δύο λόγους: μετά την καταδίκη του κατηγορούμενου για το αδίκημα της πλαστογραφίας και την απόφαση περί αφάνειας της 70χρονης που εκδόθηκε το 2016. Η υπεράσπιση τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει τον κατηγορούμενο με τη δολοφονία της 70χρονης και πρόσθεσε πως θα είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά που κάποιος θα καταδικαστεί για δολοφονία χωρίς να έχει βρεθεί όχι μόνο το πτώμα αλλά και ο μηχανισμός του θανάτου παρά μόνο με το κίνητρο που ενδεχομένως να είχε ο κατηγορούμενος από τη δολοφονία της.

Με την ολοκλήρωση της αγόρευσης της υπεράσπισης, το δικαστήριο διέκοψε για τις 7 Απριλίου όπου και θα ανακοινώσει την απόφαση περί ενοχής ή όχι του κατηγορούμενου.

Πηγή: gegonota.news

Ειδήσεις σήμερα:

Πλακιωτάκης για Ηγουμενίτσα: Κατατίθεται η σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού

Σχηματάρι: Φωτιά σε εργοστάσιο

Κερκίνη: Νεκρά ψάρια στη λίμνη (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας. Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας. Που καταγράφονται χιονοπτώσεις.

Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κικίλιας - Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+06:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο