LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 21 Μαρτίου 2023 20:45

Θεσσαλονίκη: “όταν πήρα το παιδάκι στα χέρια μου ήταν σαν νεκρό” (βίντεο)

Η συγκλονιστική μαρτυρία του αστυνομικού, που έβγαλε τα παιδάκια μέσα από το όχημα που ο πατέρας του είχε κλειδώσει με φιάλες υγραερίου.

Θεσσαλονίκη - αστυνομικός - ΑΝΤ1

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Μέσα από το όχημα, που ο 62χρονος είχε μετατρέψει σε θάλαμο αερίων, κατάφεραν οι αστυνομικοί να σώσουν τα δίδυμα αδελφάκια την τελευταία στιγμή.

Ο 36χρονος αστυνομικός που έσωσε τα παιδάκια, Ευαγγελίδης Λάζαρος συγκλονίζει: "Δεν είχαν τις αισθήσεις τους είχανε ήταν ημιλιπόθυμη, με δύο μικρά παιδάκια το λέω και συγκινούμαι συγνώμη και ένας κύριος έμπροσθεν στη θέση του οδηγού τα τζάμια από τη μέση και πάνω ήταν θολωμένα υπήρχε έντονη οσμή αερίου προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν προέρχονται από το όχημα δηλαδή χρησιμοποιούσε ως καύσιμο το γκάζι ή αν ήτανε κάτι διαφορετικό. Διαπίστωσα ότι στη θέση του οδηγού είχε θέσει ένα σωληνάκι για να παίρνει καθαρό αέρα είχε καλύψει το υπόλοιπο με πετσέτες αφαίρεσα τις πετσέτες και έντονη οσμή αερίου βγήκε από μέσα. Είδαμε δύο μπουκάλες αερίου και αναπτήρες. Ο οδηγός ευτυχώς δεν είχε τις αισθήσεις του εκείνη τη στιγμή εκείνη τη στιγμή πανικοβλήθηκα και εγώ και ο συνάδελφός μου σε ενδεχόμενο κάποιας έκρηξης διότι διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν οι μπουκάλες αερίου και αναπτήρες τα πράγματα ήταν τεταμένα έπρεπε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά εκείνη ακριβώς τη στιγμή που δεν είχε τις αισθήσεις του ρωτήσαμε το κέντρο άμεσης δράσης μας είπε να ενεργήσουμε και πράξαμε ως οφείλαμε σπάζοντας το παρμπρίζ αρχικά με ένα γκλοπ και μετά με μία τσάπα όλα έγιναν σε μεγάλη ένταση και όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε δείξαμε επαγγελματισμό προσπαθήσαμε και απεγκλώβισαν με τα παιδάκια όσο πιο γρήγορα γινόταν." 

Ο 36χρονος αστυνομικός Λάζαρος Ευαγγελίδης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πήρε στα χέρια του τα παιδάκια, σχεδόν νεκρά.

"Όταν το πήρα στο χέρι μου ήταν σαν νεκρό το παιδάκι το έβαλα ανάποδα για να μην κάνει εμετό επάνω του και του έκανα τις πρώτες βοήθειες με ελαφρές μαλάξεις στο στήθος και μετά από μισό λεπτό άρχισε ξανά να αναπνέει ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι έχετε παιδιά με καταλαβαίνετε" είπε ο ίδιος.

Η προσπάθεια του να σπάσει τα τζάμια του αυτοκινήτου ήταν αγωνιώδης.

"Επειδή υπήρχε πάρα πολύ πίεση εσωτερικά δεν έσπαγε το παρμπρίζ με την τσάπα τη μεγάλη αφού καταφέραμε και το σπάσαμε ένα μεγάλο κύμα αερίου με πέτυχε Στα μάτια το οποίο σχεδόν με τύφλωσε, πηρα μία βαθια ανασα και μπήκαμε μέσα για να απεγκλωβίσουμε τις πόρτες μαζί με έναν ακόμα άνθρωπο που βρέθηκε στο σημείο και ήταν συγγενής του δράστη ...η γυναίκα ήτανε ακριβώς πίσω μου όλη την ώρα και φώναζε σε παρακαλώ κάνε κάτι τα παιδιά μου". 

Η 47χρονη μητέρα και τα δίδυμα αδελφάκια προσπαθούν τώρα να ξεχάσουν τον εφιάλτη.

Ο 62χρονος το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα που του άσκησε ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή. Ο απόστρατος αξιωματικός πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα Τέμπη: “Ο σταθμάρχης είχε 1,5 λεπτό για να δει το λάθος με το υπάρχον σύστημα”

Μιχαηλίδου για υπόθεση μαστροπείας 14χρονης: τίποτα δεν κρύφτηκε κάτω από το χαλί (βίντεο)

Ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια τρένων και προαστιακού - Τα νέα μέτρα ασφαλείας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορυδαλλός - Διπλή εκτέλεση: Ο “Ράμπο”, ο γαμπρός και το “συμβόλαιο” με τα δύο καλάσνικοφΣήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Πως έγινε το μαφιόζικο χτύπημα με τα δύο θύματα. Γνώριμος των Αρχών για εμπλοκή σε δολοφονία ήταν ο ένας νεκρός, συγγενής του ο άλλος που εκτελέστηκε σε γκαράζ.  


 

Σουφλί: Τούρκοι πυροβόλησαν και τραυμάτησαν νεαρό που πέρασε τα σύνοραΣήμερα 13:34 | Τοπικά Νέα

Τι υποστηρίζει ο νεαρός για τους πυροβολισμούς που δέχτηκε. Μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση

Νέα Μάκρη - 19χρονη έγκυος: “έφθασε ζωντανή στο Κέντρο Υγείας, δεν έσωσαν ούτε το έμβρυο” (βίντεο)Σήμερα 08:43 | Ειδήσεις

Τι είπαν στον ΑΝΤ1 συγγενείς της κοπέλας που καταγγέλλουν ότι έχασε την ζωή της λόγω της πολύωρης καθυστέρησης του ασθενοφόρου. Τι λέει ο Πρόεδρος των Εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ για τις ελλείψεις.

Βρέφος πέθανε στο αυτοκίνητο - Το ξέχασε ο πατέρας του και πήγε για δουλειάΣήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Ακόμη μια τραγωδία με θύμα ένα μικρό κοριτσάκι. Ο πατέρας του έπρεπε να το αφήσει στον παιδικό σταθμό πριν πάει για δουλειά, όμως....

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ζήσε Αλλιώς”: η ατζέντα της Πέμπτης (βίντεο)14:03Σουφλί: Τούρκοι πυροβόλησαν και τραυμάτησαν νεαρό που πέρασε τα σύνορα13:50Λαϊκό Νοσοκομείο - Τσίπρας: Βιώνουμε μέρες κατάρρευσης του ΕΣΥ (εικόνες)13:36Κεφαλονιά: Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου (εικόνες)13:23Τροχαίο: νεκρός 29χρονος οδηγός μηχανής (εικόνες)13:09Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις της Πέμπτης και ο Ποσειδώνας (βίντεο)12:56TikTok - Μητσοτάκης: Η απάντηση για τον ΦΠΑ και το haul με… ολόσωμη φόρμα (βίντεο)12:42“Το Πρωινό”: “Ο Γιάννης Φλωρινιώτης θα φύγει σαν βασιλιάς με το κοστούμι που ήθελε” (βίντεο)12:28Γαλλία: Άνδρας μαχαίρωσε παιδιά σε παιδική χαρά (εικόνες)12:15Κορυδαλλός - Διπλή εκτέλεση: Ο “Ράμπο”, ο γαμπρός και το “συμβόλαιο” με τα δύο καλάσνικοφ12:01Κακοποίηση ζώων - Ζαχάρω: Πέταξαν κουτάβι σε κάδο απορριμμάτων (εικόνες)11:47Ενδοοικογενειακή βία: Αυτοκτόνησε στρατιωτικός μετά από καταγγελία της συζύγου του11:34“Άγιος Σάββας” - Μητσοτάκης: το ΕΣΥ λειτουργεί, παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες (εικόνες)11:21Τουρκία: “Καυτό” Συμβούλιο Ασφαλείας και “ανησυχίες” για την Αλεξανδρούπολη11:07Βρέφος πέθανε στο αυτοκίνητο - Το ξέχασε ο πατέρας του και πήγε για δουλειά10:54Τέμπη: “Επιστροφή” ζητά ο γιατρός που έδωσε άδεια στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ στην Λάρισα10:40VICE Specials: “Μετά την φυλακή” (εικόνες)10:26Πανελλαδικές – ΓΕΛ: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική10:13Εκλογές: Χατζηδάκης, Ξενογιαννακοπούλου, Χριστοδουλάκης για το ΕΚΑΒ και το ΕΣΥ (βίντεο)09:59Θεσσαλονίκη: Βρέφος κλειδώθηκε σε αυτοκίνητο - Αστυνομικοί το απεγκλώβισαν09:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο