LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΑχαΐαΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2023 20:14

Πάτρα: Ο γιος του “Στέλιου” της 17Ν και η δράση της συμμορίας

Η δράση της συμμορίας που εξάρθρωσαν οι Αρχές της Αχαΐας, μέλος της οποίας ήταν καταδικασμένο μέλος της 17Ν. Τι λένε αστυνομικές πηγές στον ΑΝΤ1.

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης - ένοπλες ληστείες, κλοπες μοτοσυκλετών - πώληση κάνναβης - Πάτρα

Ρεπορτάζ: Μανώλης Ασαριώτης, Κωνσταντίνος Φλαμής

Τρεις ληστείες σε τράπεζες, άλλες τόσες σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και μία σε σούπερ μάρκετ διέπραξαν τα τελευταία δύο χρόνια -σύμφωνα με τις αρχές- τα μέλη σπείρας που εξάρθρωσαν τα στελέχη της Ασφάλειας Πάτρας.

Σε όλες τις ενέργειές τους, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και πάντοτε τουλάχιστον ένας συνεργός περίμενε στον δρόμο.

«Σκαρφαλώσανε πάνω απ’τα γκισέ, πάνω απ’τα τζάμια δηλαδή, τα πλέξι γκλας, μπήκανε μέσα, με την απειλή όπλου μας είπαν «καθίστε πίσω», μας σπρώξανε πίσω ουσιαστικά δηλαδή με την απειλή, καθίσαμε πίσω και αρπάζανε ό,τι βρίσκανε», θυμάται αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε πως ένας από τους δράστες, «έβαλε το σιδερικό εδώ κανονικά, σε μια σακούλα από…. Φαρμακείο και αμέσως πετάγεται, έχει βάλει μπροστά ο άλλος, καβαλάει και φύγανε από ‘δω».

Κατά την έρευνά τους, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι ληστές χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους, προκειμένου να επικοινωνούν μεταξύ τους, ώστε να μην τους καταγράψει ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ.

Έτσι είχαν άμεση επαφή με τον συνεργό, που περίμενε εξωτερικά, όπως και στην περίπτωση υποκαταστήματος τράπεζας.

«Μπήκε κάποιος, φορούσε κουκούλα, δεν ξέρω τι φαινότανε, είχε όπλο και ζήτησε απ’την ταμία χρήματα», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Ενώ ένας άλλος, πως, «ο ένας καθόταν έξω, ο άλλος μπήκε μέσα με το σιδερικό, τα πήρε κι έφυγε».

Οι δράστες είχαν κοινή μέθοδο για τις ληστείες. Δύο άτομα σ’ένα κλεμμένο μηχανάκι, ο ένας έμπαινε μέσα στον στόχο, απειλούσε με όπλο και έπαιρνε όσα χρήματα υπήρχαν εκείνη την ώρα στο ταμείο.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών ασφαλείας έχουν μπει οι χειρόγραφες σημειώσεις, τα κινητά τηλέφωνα και οι φορητοί υπολογιστές, που βρήκαν στα σπίτια των συλληφθέντων.

Ευελπιστούν ότι σε αυτά θα βρουν περισσότερες πληροφορίες για τη δράση τους.

Συνολικά εντόπισαν

•-2- πιστόλια,

•αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός

•περούκες, κράνη, περιλαίμια, κουκούλες FULL- FACE, αντιασφυξιογόνες μάσκες καθώς και ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε στην τέλεση πράξεων,

•βιβλία με περιεχόμενο που αφορά στην αναρχία και την τρομοκρατία,

•ιδιόχειρες σημειώσεις με σχεδιασμό εγκληματικών πράξεων,

•πρώτες ύλες για την κατασκευή μολότοφ (φιάλες),

•-3- ασύρματοι πομποδέκτες,

•πλήθος ψηφιακών πειστηρίων

•2.150 ευρώ,

•-4- εγκαταστάσεις υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε κατάλληλα διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους,

•17 κιλά και 996 γραμμάρια κάνναβης καθώς και -77- δενδρύλλια κάνναβης.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς καλλιεργούσαν τη ναρκωτική ουσία, την οποία στην συνέχεια διακινούσαν σε χρήστες, στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Όταν ξεκίνησαν την έρευνα τα στελέχη της Ασφάλειας Πάτρας διαπίστωσαν πως ένα από τα μέλη είναι γιος καταδικασμένου για την υπόθεση τής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές «ο πατέρας του είχε τον κωδικό «Στέλιος» στην οργάνωση 17 Νοέμβρη. Συμμετείχε σε ληστείες για την χρηματοδότηση του αποκαλούμενου «επαναστατικού ταμείου». Έχει αποφυλακιστεί από το 2010 και έκτοτε δεν μας έχει απασχολήσει».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν σε επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αχαΐας δήλωσε πως, «είχαμε μία αναβάθμιση όλων αυτών των ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία πλέον είχε μεταπηδήσει σ’ένα κομμάτι της εγκληματικότητας».

Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Νταλίκα γκρέμισε μπαλκόνι διαμερίσματος (εικόνες)

Ιωάννινα: καταδίωξη δραπέτη στο κέντρο της πόλης

“Qatar Gate”: Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποσύρθηκε έκθεση της ΕΕ που αναγνώριζε ψευδοκράτος και τουρκολυβικό μνημόνιοΧθες 22:50 | Ειδήσεις

Ο Οργανισμός μάλιστα ενημέρωσε και το Κοινό Κέντρο Ερευνών που επίσης απέσυρε την εν λόγω έκθεση.

Συγγρού: Έκρηξη έξω από το παράρτημα του Υπουργείου Αγροτικής ΑνάπτυξηςΧθες 23:50 | Ειδήσεις

Οι αρχές προσπαθούν να καθορίσουν τα αίτια της έκρηξης.

ΗΠΑ: Έφυγε από την ζωή η εμβληματική ηθοποιός Νταϊάν ΚίτονΧθες 23:07 | Ειδήσεις

Ο τελευταίος της κινηματογραφικός ρόλος ήταν στην ταινία "Summer Camp" το 2024 όπου συμπρωταγωνίστησε με τις Κάθι Μπέιτς και Άλφρι Γούνταρντ, με τον οποίο έκλεισε μια σπουδαία καριέρα γεμάτη διακρίσεις και βραβεία.

Σαντορίνη: Τρεις συλλήψεις μετά τον πνιγμό του 5χρονου σε πισίνα ξενοδοχείουΧθες 19:29 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον πατέρα του παιδιού, τον διευθυντή του ξενοδοχείου, και τον ναυαγοσώστη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συγγρού: Έκρηξη έξω από το παράρτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης23:59Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε ξεκινούν οι καταβολές τους από τον e-ΕΦΚΑ23:45ΗΠΑ: Έφυγε από την ζωή η εμβληματική ηθοποιός Νταϊάν Κίτον23:29Αποσύρθηκε έκθεση της ΕΕ που αναγνώριζε ψευδοκράτος και τουρκολυβικό μνημόνιο23:14ΠΑΟΚ-Ηρακλής: Νικητής ο ΠΑΟΚ στο επεισοδιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης22:59Νέος σεισμός 6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες22:45Καλαμάτα: 21χρονος συνελήφθη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα22:29Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι Γουίτκοφ και Κούσνερ επισκέφθηκαν τη Λωρίδα της Γάζας22:15Νορβηγία: Ο Χάαλαντ οδηγεί την χώρα του προς μια ιστορική εμφάνιση σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 26 χρόνια22:00Επαναπατρίστηκε αρχαίο κιονόκρανο από τη Γερμανία (εικόνα)21:46Γάζα: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν άμεση και μαζική ροή βοήθειας21:32Καλαμάτα: Οδηγός αυτοκινήτου χτύπησε νεαρή γυναίκα με πατίνι και έφυγε21:18Αγρίνιο: Συνελήφθη άνδρας που καλλιεργούσε κάνναβη 21:04Διεθνής Σύνοδος για τη Γάζα στην Αίγυπτο20:50Γερμανία: Πυροβολισμοί με πολλούς τραυματίες σε κεντρική αγορά20:36Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ζελένσκι20:22Ξάνθη: Άνδρας μετέφερε σχεδόν 45 κιλά λαθραίου καπνού με το αυτοκίνητό του 20:07Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:53Σαντορίνη: Τρεις συλλήψεις μετά τον πνιγμό του 5χρονου σε πισίνα ξενοδοχείου 19:39Αίγινα: Τραυματίστηκε 9χρονο αγόρι την ώρα που επιβιβαζόταν σε πλοίο19:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο